Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lamba için öneriniz nedir

Onur6190

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar bikac sorum olucak lütfen yardım edin. öncelikle ekipmanları tamamladım uvb hariç onun yerinede bi süre vitamin kullanmayı düşünüyorum. bi tanesi hasta kuru alanda yatıyo yem yemiyo diğeri iyi durumda kuru alanı ısıtmak için lambami yetersiz buluyorum önereceginiz bi lamba varmı. birde bu lambayı sürekli açık mı tutmam lazım gece kapatırsak nasıl sıcak kalacak

Öncelikle kuru alan ısısını derece ile ölçün. 31-33 derece olması gerekmektedir. Bu ısıyı 40-60 w güçreki soft ampulü 18-25 cm mesafeden sağlayabilirsiniz. Tabi ortam ısısıda bunu etkilediği için derece ile kontrol şart. Eğer halen bu ısı konusunda bir sorun varsa size lamba önerelim. Kullandığınız ampulüde belirtirseniz size uygunluğu konusunda fikir verebiliriz. Zira uva içerikli olması daha iyi olur.

Uvb de akın zamanda edinilirse iyi olur. Vitamini uzun süre kullanmayın. Bu bahsettiğiniz devit3 vitamin olmalı.

mailto:/evcil-hayvan-petshop/trixie-neodymium-gunes-isigi-lambasi-35-watt-76852897
lamba olarak bunu oneririm uva ozelligi de var bunun soft olanini alirsaniz daha iyi olur onu bulamadim
bu lamba gunde 10-12 saat acik kalmali kaplumbaganiz kuru alanda uyuyorsa night glo almaniz gerekiyor gece kuru alanin sicak kalmasi icin

mailto:/evcil-hayvan-petshop/exo-terra-gece-lambasi-50w-84869217 bu olabilir

Emre abi benden hizli davranmis :)

İpek benim atladığım süre konusunu açıklamış. Gece lambası özellikle gece kuru alanda uyumayı tercih edenler için önemli. Ama uyumuyorsada gerek yok.

İpek, o ısıtma lambasını kullandın mı hiç. Yani ısı ve parlaklık açısından uygun mu?

Gündüz lambası İpek. Ben night glo kullanıyorum ama diğerini kullanmadım. Acaba 35 w yetermi?

Evet ben onu kullandim isik ve isi acisindan gayet iyi cok iyi isi veriyor 35w olmasina ragmen isigi da bana iyi gibi gelmisti ama belki soft olani daha iyi olabilir onu bulamamistim ben alirken

Cvp: Lamba için öneriniz nedir

ben o lambanın 60 wattlığına baktım sıcaklığıyla yumurta pişer. bu tipler ciddi bir mesafe istiyor. bu genelde sürüngen teraryumlarını tepeden ısıtmada kullanılıyor. bu konuda dikkatli olmalısın ipek.

mailto:/19/n/n8mrj.jpg

Kuru alanı ısıtma için buna benzer lamba kullanılabilir mi? Pet shoplarda bu tarz lambalrı gösteriyorlar.

Hayir bu tip lambalar isitmaz soft ampul kullanabilirsin ama dedigim gibi uva ozellikli olmasi daha iyi olur

Flora11 sen bi link vermissin ampul o tarz bende buldum ama o tarz ampulleri nereye takmalıyım benim masa lambam var uçlari uymarmi bilmem

mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293
ben bu lambayi kullaniyorum kiskacli oldugu icin cama sabitliyorum fiyati da uygun

o lambayı karma uv ampulde ben de kullanıyorum fakat 60 wattlık ampulü kaldırır mı o konuda çekincem var kablosu çok ince.

Cem, ürün açıklamasında maksimum 40 w için uygun diyor. 60 w ampulü kaldırmaz.

orayı okumamışım ben mehmetten aldım iki tane nickini unuttum. şimdi birini namibada kullanıyorum. çanağı uygun, oluyor. diğerini de diğer kaplumbağalarla arkadaşın kızına verdim. ecolite 52 w takılı bir sorun çıkmamış şimdilik onu yakıyor.

Ne lambaymış. Ben hala bulamadım. Elektrikçiye gittim hafta sonu. Uzatma duy ondada yanı fişli idi. Kestik kırdık ama adamda dedi orjinali gibi olmaz kaçak vs yapabilir. Eh ayda bir uvb patlatlatırım artık. Adama mandallı lamba bul dedim. Zamanlayıcıların bir kısmını buradan almıştım. Tarif ettim, hatta onda bir sabit spot vardı tam uydu ampule. Dedimki bunun mandallısını bul 5 tane alacağım. Ekli duyu takıp geldim ama bağlamaya çekiniyorum. Umarım yarın öbür gün haber çıkarda şu konu kapanır. Geçende bauhaustan yedek ecolite 52 w aldım. Online sitede 52 w soft göremeyince tedirgin oldum biter falan bir kaç tane daha alayım dedim.

o ampulden bauhausta yığınla var bizden başka da alan yok herhalde. hatta arka arkaya bir kaç gün gidip almıştım oradaki eleman abi senden başka alan yok demişti bana.

uzatmanın kırdığın fiş kısmındaki çıkıntı metalleri komple söküp izole ile iyice bantla sorun olmaz. ama tereddütte kalmamak için ucuz bir 60 w ampul takıp dene. 60 wattta sıkıntı çıkarmazsa uv'de hiç birşey olmaz. o daha düşük wattlı.

Adam uvb lambayı taktı ve oturdu yerine. Yakınca dedim o uvb ışını yayar fazla yakından bakma. Bu hastanede falanmı kullanılıyor dedi. Bir çekindiki sorma. Artık bu hafta içi işi çözmüş olacağım.

inşallah olur. lambada az da olsa radyasyon yayıyor haliyle zararlı.

dün yem verirken oda ışığı yetersiz olduğu için bunu yaktım yem verdiğim sürede kolum ışığa maruz kaldı haliyle deride kuruma hissettim.

Aman dikkat et Cem. Umursamazlar yüzünden kendini yakma.

Elektrikçi aradı, mandallı lamba bulamamış, fişli ek duylardan almış. Yarın kırıp kırıp takacağız. Bakalım nasıl olacak. Ben genede şu mandallı lambadan arayacağım.

Geri