Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lamba konusu

Cimcime

Bronz 2 Üye
Hocam iyi günler umarım iyisinizdir fprumunuzu keşfetmeden önce keşke daha erken keşfetseydim böyle bi duy aldım üstlerine asmak için 52 wattlık holojen ampulu de sipariş verdim tavsiyeniz üzerine 52 w ampul sıkıntı çıkarır mı bununla hocam duyda eritme vs yapar mı

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 9
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 9
Çanak olmadığı için ısı dağılacaktır ama o duy kısmını seramik olan ile değişmek daha garanti olur. Sonuç itibariyle 12 saat yanacak ve metal kısım ısınıyor.

Şu an kullanabilirsiniz müsait zamanda yenilersiniz. Elektrikçilerde yapar. Yalnız kablo bağlantı kısmını izole etsin.

Hocam onun etrafına eski bi masa lambasının çanağını söküp taktım aslında ucunda da filamanlı düşük wattlı bir ampul var hiç yoktan iyidir diye koydum knitex ile alakalı endişem gördüğünüz üzere ğstüne cam bi kısım yapmış üretici camdan geçen ışığın anlamı yok diye biliyorum bide küçük nasıl ayarlayabilirim onu üstteki kısmı sökmeye mi çalışmak doğru olur maket bıçağıyla falan silikonu kesip siz buna bi şekilde uydurabilirsin derseniz knitex alayım trendyolda var bi satıcı şuan

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 17
Çanak mı cam onu anlamadım. Öyleyse bir sıkıntı yok ısı ampulden gidecek.

Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın. Evde kullanılan derece de olur. Eğer yarım saat içinde 32 dereceyi görmüyor ise alan üstündeki camı maket bıçağı ile söküp alın.

Lambayı sabit tutacak bir düzenek var mı? Devrilip suya düşmesin.

Hocam evi yakmıyım veya kapluşlara bişe olmasın knitexi aldım artık bi şekilde uyduracağım çok teşekkür ederim alakanız için elektronik termometre var hocam kargolar gelince onunla yarım saatte 32 dereceyi görecek şekilde ayarlayacağım

Dijital termometrede ekranı ışığa tutmayın ekran yanar. Ters çevirin yada evde kullanılan cam derecede olur.

Cem bey merhaba knitex lamba geldi şimdi şöyle ayarladım 18 cm civarı uzakta duruyor termometreyi son resimdeki gibi yerleştirip ışığı açıp yarım saat bekledim başlangıçta 25.3 iken sıcaklık 30 dk sonra 31.1 dereceyi gördü bi 7 dk daha beklediğimde 37. Dakikada 32.2 leri gördü ama bekledikçe artmaya devam ediyor normal değil mi altında uyuyakalıp falan yakarlar diye korkuyorum kendilerini

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Lamba sürekli yandığı için ısı üst seviyelere çıkar. Çok yüksek ısıya çıkmaması için yarım saatlik süreci baz alıyoruz.

Bir de sizinki gibi üstü kapalı yada tamamen açık kuru alanlarda ısı farkı olabiliyor. Gün içinde ısı 35 derece civarlarında seyreder.

Geri