Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lamba olmalı mı

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Arkadaşlar selam,benim akvaryumumda lambam yok olmalımı yoksa olmazsa olmazlardanmı havalar iyiyye gidiyor güneşe çıkarırım diyorum yeterli değilse nasıl bir lamba almalıyım masa lambası olurmu acaba??

Konu aksesuar ekipmanlar kategorisine taşındı/tubidik
 
RE: Lamba olmalımı

Iyi bir UVB spot lambasi herzaman için gereklidir.
Sizinde dediginiz gibi havalar gittikce isiniyor kaplumbaganizi disari çikarmak istiyorsaniz söyle yapabilirsiniz. Eger bir balkonunuz varsa ve derin legeniniz varsa, legenin bir tarafina kuru alan yapin o kuru alan güneste dursun suyun bir tarafida gölgelik bir yerde dursun mesela sicaktan bunalip serinlemek isterse gölgelik yere gider. Gözünüz üzerinde olsun SIK SIK ne yaptigini izleyin. Aksamlari su 20 derece olursa balkona koymanizi tavsiye etmem. Gündüzleri balkona koyup geceleri içeriye almak kaplumbaganiz için çok fazla stressli olur. Fakat geceleri suyun derecesi 25ten asagi inmiyorsa tüm yaz boyun balkonda durabilir.

örnek bir havuz

mailto:/albums/ww123/Forumcu/p1100122_.gif
 
RE: Lamba olmalımı

Teşekkür ederim, evet balkona yer yapabilirim ve lamba da almalıyım sanırım
 
RE: Lamba olmalımı

ısınma lambası olmazsa olmazlardan, uv lamba ise olursa iyi olur ama olmazsa da yerine alternatif yollar deneyebileceğiniz türden bir ekipmandır.. forumda kabuk sertleşmesi diye aratırsanız o konuda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.. fakat ısınma lambası olmazsa kuru alan sıcak olmadığı için kuru alana çıkmayacaklardır.. ideal kuru alan sıcaklığı 30-32 dereceler arası olmalıdır.. kuru alana çıkmazlarsada zamanla kabuk yumuşaası ve mantar görülme riski artacaktır.. çünkü kuru alana çıktıklarında tamamen kuruyarak suda yaşayan bakterilerden ve mikroorganizmalardan arınmış olurlar. ayrıca kuru alan sıcak olmazsa suyun ve dışardaki havanın sıcaklık farkından dolayı hasta da olabilir.. yani aslında ısınma lambası en az ısıstıcı kadar önemli bir ekipmandır mutlaka edinmelisiniz ve kuru alanı bir derece ile kontrol etmelisiniz sıcaklığı uygun mu diye.. elinizi kuru alana koyduğunuzda güneşten geliyormuş gibi hafif bir sıcaklık geliyorsa lamba doğru mesafede demektir.. ve ampülün kaplumbağanızın ulaşamyacağı kadar uzaklıkta olmasına da dikkat etmek gerek.. yazın güneşlendirmeniz uv ışını ihtiyacını karşılayacaktır fakat akvaryumda kuru alana yeterince çıkması için kuru alanın sıcak olması şart.. umarım yardımcı olabilmişimdir :)
 
RE: Lamba olmalımı

Çok teşekkür ederim kesinlikle yardımcı oldunuz yarın ilk iş lambayı almak olacak sanırım:)
 
RE: Lamba olmalımı

rica ederim.. lamba konusunda da 40 ya da 60wattlık softone türü ampülleri tavsiye ederim.. softone olanların etrafı sırlı olduğu için ışığı diğer şeffaflar gibi kırıp dağıtmıyor fazla oranda..
 
RE: Lamba olmalımı

Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım.
 
RE: Lamba olmalımı

Evet, önerileri dikkate almanız kapluşu çok mutlu edecek... Aragorn'un ve MissSevda'nın da dediği gibi ısınma lambası şart...Böylece mantar oluşmuyor kabukta... Bir de UV B lambası sorunu var ki forumda birçok üye kullanmıyor, daha doğrusu kullanamıyor... Çünkü 50 TL civarında ve ömrü 6 ay flaan... Çok kullanmamak iyi... Kabuk sertleşmesi için aslında vazgeçilmez ama ah şu ekonomik durumlar... Ama yazları bol bol güneş aldırıyorsanız, yemleri en az 2-3 çeşitse ve ek besinler takviye ediyorsanız, vitaminini aksatmıyorsanız kabuk yumuşama sorunu fazla olmayacaktır... Şöyle yazın bir ya da iki saat kuru alanında iyice gerine gerine güneşlendiğini, oynunu uzattığını görün, siz de zevk alacaksınız bu işten..
 
Geri
Üst