Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

lamba ve ampul türleri-uyumları

darshine666

Yeni Üye
slm bu kaplumbağa bakımı konusunda çok tecrübesizim benim minikleri öldürmek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html
lamba bu e27 duylu

ampul için bunlardan hangisini almalıyım
http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=exo+terra+uvb

lamba içinde başka ekonomik ve sağlam seçenekler varsa belirtirseniz sevinirim dediğim gibi ilk kez bu işe kalkıştım ölmelerini istemiyorum

Exo terra uvb 100 , uvb ampulu
Ecolite halosoft 52 w, isitma ampulu

Cvp: lamba ve ampul türleri-uyumları

lamba için öneriniz varmı

25w ampul her lambaya uymuyor dendi,
o yüzden bende mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-uvb200-13w-compact-lamba-160688269 bunu almayı düşünüyordum 13v 200uvb? 100uvb mi almalıyım,,,100uvb liler alacağı lambay uyacak mı çünkü 100uvb nin 13v tu yok

umarım cevaplarsınız lakin kimsenin umrunda değil dünden beri birilerine ulaşmaya çalışıyorum tek amacım hayvanların ölmemesi

Bu,buldugunuz lamba her ikisine de uyar. Yalniz, uvb lamba biraz agir.Cem baska bir konuda yazmisti sanirim. Ona farkli bir onerisi olur belki. Ama her ikisi de e27 duylu olacak.

Uvb lamba genis oldugu icin,lambanin canak kismi dar olmamali. Horoz'un o lambasi uyuyor.

Horozun lambasini uvb icin kullaniyorum. İsitma lambasina da uyuyor.

Uvb200 col hayvanlarina uygun,bizimkilere fazla. Uvb100olani almalisiniz.

İstanbul'daysaniz,elektrik deposunun dukkani Osmanbey'de. Ben 2-3ay once 23 liraya almistim.

Uvb.yi de 1 ay once 80e aldim.

Umrunda degil diye dusunmeyin,arkadaslar son derece ozveri ile cevapliyorlar islerinden firsat buldukca.Belki gozden kacmistir mesajiniz.

Uvb100 fix 25watt ve o linkteli horoza uyacak.

mailto:/N5MVpY.jpg

Bakin bu benim; horoz lamba ve uvb 100 ile.

Yalniz demek istedigim suydu,ampul agirdan kastim,

Hafif egildi;ben de carparlar diye korktum.Altina gozluk kabi koydum,yukseltip cama yasladim.

Yani cama mandallamadim

Çok teşk ettim şimdi netleşti
sipariş geçiyorum bende toplamda bi 10güne kadar tamamlamış olacam yawruların yeni evini
çok sağolun

Uvb 200'ler çöl hayvanları içindir %10 uvb içerirler. Bizim için gerekli olan uvb 100 5.0 yani %5 uvb içeren ampuldür. Horozun lambası hepsine uyum sağlıyor. Hatta en geniş olan namiba uv lambaya dahi uyumlu. Tek sorun ampul ağır olduğu için lamba öne kaykılıyor. Isıtma ampulünde sorun yaşanmıyor. Uv ampul için katlamalı ayaklı metal deveboynu lambalar daha sağlıklı. Bundan ikea da satılıyor.

13 W olanı piyasada kalmadı. Şu an 25 ve 26 W olanlar var. Bunu konumlandırırken kuru alan tabanından 27-28 cm mesafede olmalı 11:00-15:00 civarı 4 saat yanacak.

26w olanlari yazim hatasi saniyordum.Benim aldigim ikisi de 25lik. Hicbir farki yok sanirim.

Dediginden bir gorsel paylasabilir misin,deveboynu olandan?

ilk modeller 26 W idi sonra 25 W olana çektiler. namialar hala 26 W olarak üretiliyor.

bu konuda dediğim lambalardan var.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html

tinypic.com/view.php?pic=359kb5i&s=8#.VSfP5DM8UjM

Bu var sadece. Sagdaki de kirilmali ama ampulumuze uymaz.Aslinda o boy ve uyan olsa keske.

Buyuk olan yani soyledigine gelince; bunun boy epey uzun galiba.Kiracak alan yok sanirim uymazmis bana.Akvaryum duvara dayali bende ve kurualan yuksekligi 30 a yakindi galiba. Ama daha guzelmis.

o lambanın alt kısmında tabanı olan modelleri de var ama nerede satılıyor bilmiyorum. yerden akvaryuma uzanır. ben kalorifer peteği üstüne koydum. dışardan kuru alana sarkıyor. kırılma noktası vidalı olduğu için sabitlenebiliyor.

Evet o da iyiymis.Fiyati ne civarda acaba kisa ve uzunlarin?

Vidalilari seviyorum ben.Arkadasim Massive vermisti,cok memnunum ondan.Sabitlenmesi cokguzel.Ama uvb ye uymuyor iste

bilgim yok. 50-120 tl civarlarındadır. aslında mimarların kullandığı lambalar var ama onlar çok pahalı.

O atilan lamba baya guzelce bukulebiliyor yani ben uygun olabilecegini dusunuyorum benim akvaryum konuma bakarsaniz ortak kuru alan da ki UV nin takili oldugu lamba.

Forumda sordugunuz her soruya cevap verilir ayrica ozelden bilgi paylasimi yasaktir, mail yerine direk sorsaydiniz cevap alirdiniz.

adnan, dün gece sorduğun konuda gerekli açıklamayı yapmıştım. bakmamışsın demekki. sürekli forumda olamıyoruz ama geldiğimizde bakmadığımız yorum olmuyor. dolayısıyla her konuyu incelememiz vakit aldığı için aynı anda cevap verme olanağı olmuyor.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html?pid=153446#pid153446

Geri