Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lamba

anıl bey

Bronz 5 Üye
Hepinize merhaba ben atılan görselleri falan inceledimde geçen sormustum benim akvaryumum güneş gören bir yerde değil fakat güneşin geldigi yere belli aralıklarla cıkarıyorum orda ayaklarını perde yaparak günesleniyorlar akvaryumumda bir kuru alan olusturduğumda oraya lamba almalımıyım lamba aslında ne görevi görüyor ışık mı yoksa bi sıcaklık mı saglıyor eğer anıl bir kuru alan olustur büyük oraya al lamba derseniz bunun watı mı denir modeli ne olur market yada avmlerde bulabilirmiyim marka verirseniz daha iyi olur onu sorarım

Oncelikle cam kenarında esintide olmasın akvaryumun güneş görmesi de pek iyi bişe değil 3 günde su yemyeşil oluyor yosunlasiyor şuan ben başa çıkamıyorum o yüzden yerini degistiricem sen belirli aralıklarla esinti olmadığı ve güneşin tam tepede olmıcak şekilde çıkarabilirsin balkona cama vs uva ve Uvb alır güneşten cam arkasından alamaz 1e 1 güneşi görmesi lazım ve bir yandan da kuş kapmasin diye başında olman gerek Uvb uva kabuk ve sindirimi için gereklidir bunu karşılayamazsan Uvb uva güneş görevini gören ampuller mevcuttur.
Gelelim konuya kuru alanda ampul şarttır yaz kış doğrudan kuru alanda 12 saat açık kalmalıdır 7den 19a veya 9dan 21e kadar bu hayvanın kabuğunu kurumasını sağlar bunlar soğuk kanlı hayvanlardır ve ısı kaynağı olmadan vücutlarını kendileri ısıtamazlar diğer bir yandan da kabuk değişimi ixin de önemlidir kabugun gerilip açılmasını sağlar bu ampul saglanmazsa akciğer enfeksiyonuna yakalama oranları çok yüksek ve yavrularda kurtulma oranı çok düşüktür.
Lamba da soft ampul tercih ediyoruz tercihen ecolite soft ampuldür bauhauseda bulabilirsin onun dışında internetten sipariş edebilirsin yanlış hatırlamıyosam 42 w olması gerek kuru alan sabit 31 ile 32 derece olması gerek bu oranların ne altında ne de üstünde olmamalı akvatyumunda derece varsa kuru alana koyup yarım saat kadar bekletip ayarlayabilirsin kaplumbaganın yükseklik boyunu da ayarlayarak ayarlıcaksın.

Cvp: Lamba

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]ecolite soft  ampulun adı bu mu 42 wat olanı alıcam görsel yada site atabilirmisiniz[/font]

Evet ecolite hemen görsel atıyorum

mailto:/VYrVLZ
Ampul tam olarak bu

Lamba max 40 W ise ecolite halosoft 42 W; 60 W kaldırıyorsa ecolite 52 W olan ampulü alacaksın şeffaf değil soft olacak ampul. Pencere önü hayvan içinde sıkıntı. Çıkar koy sürekli olmuyor. En temizi kuru alanında istediği zaman çıkıp istediklerinde suya inmeleri bunları maksimum düzeyde rahat bıraktığın sürece mutlu oluyorlar. Sadece akvaryum temizliği ve sağlık kontrolü için elimize alırız.

Bu ısıtma için dilan bahsetmiş. Bir de güneş faydası için simüle olarak uv ampul kullanırız. Bunda da uygun olan exo terra uvb 100 5.0 dır. Uva + uvb içerir ama ısı vermez. Isıtıcı ampul takviyesi bunun için gereklidir.

Cvp: Lamba

elektirikçide bulurmuyum yarın gidip arastırıcamda  adama [font=Tahoma, Geneva, sans-serif]ecolite halosoft 42 W arıyorum desem anlar heralde[/font]

Her yerde bulunmaz ama yerli malı 40-60 W soft armut ampul bulabilirsin. 3 tl civarlarında satılır ama olmadık zamanda patlarlar onun için yedek birkaç tane almakta fayda var. Aslında her ampulü yedekliyoruz.

Her yerde bulunmuyor ecolite elektrikcide bulamazsınız ben bauhausedan alıyodum Netten de sipariş verebilirsiniz onun dışında bulamazsanız şeffaf olmıcak şekilde başka ampul de kullanabilirsiniz

Geri