Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

lamba

samet52

SKF Delisi
kuru alan lambası günde kaç saat açık kalmalı sizce ?

Cvp: lamba

Minimum 10 saat. Ben 12 saat açık tutuyorum. Gece-gündüz döngüsünü bu şekilde sabitledim.

ben de sabah açıyorum akşam 9 gibi kapatıyorum yaklaşık 12 saat emin olamamıştım teşekkürler

Önemli değil. Sabah hava erken aydınlandığı için lamba açık olmasada erkenden uyanıp yatmaları geç saati bulabilir. 21:00 çok geç değil. Ama mümkün mertebe uygun saatleri yakalamak daha iyi bence. Ben bu sebeple 07:00-19:00 arasında açık tutuyorum.

Bende mesela 10-11 den aksam 7ye kadar tutuyorum. Zaten odaya gırdıgımde genelde ya uyuyo ya da dınlenıyo oluyor. Bi nevi alışma şeysi. Nasıl alıştırırsanız öyle gider. Ama döngüyü zırt pırt degismeyin. En kötü ayarlı priz alın

AEK' Alıntı:
Önemli değil. Sabah hava erken aydınlandığı için lamba açık olmasada erkenden uyanıp yatmaları geç saati bulabilir. 21:00 çok geç değil. Ama mümkün mertebe uygun saatleri yakalamak daha iyi bence. Ben bu sebeple 07:00-19:00 arasında açık tutuyorum.

anladım peki 7 de kapatayım ozaman

Bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacaktı, ayrı başlık açmak istemedim. Işık hep açık kalsa bir zararı olur mu? Kuru alanın ısısı düşmez mi kapalı olduğunda?

lamba zaten uyku saatlerinde kapalı oluyor , ayrıca şık açık kalması onları rahatsız edebilir sonuçta insanlarda ışıkta uyuyamaz genellikle rahatsız olurlar ısı konusunda uyurken bir bağışıklıkları olabilir o konuyu ben de bilmiyorum ama kapatmanızı tavsiye ederim üşüselerdi kimse kapatmazdı sonuçta

Ben gece de açık bırakıyordum, yanlış yapıyormuşum. Teşekkür ederim. Peki bir de gece için kullanılan lamba var mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037 . Bunu kullanmamın bir faydası olur mu veya zararı? Açıklama kısmında yazanlara göre aslında kullanılması gereken bir ürün diye anladım ben.

bu lamba Çöl ve tropikal terrariumda yaşayan sürüngenler için, doğal ay ışığı sağlayan ampüldür. yazıyor biz bildiğiniz gibi paludaryum kullanıyoruz su kaplumbağı için bu lamba daha çok kara kaplumbası için kullanılabilir . Gece lamba kullanmanıza gerek yok emin olun uyurken ışıksız ortamda daha rahat edecekler onlara da gece gündüzlü gün yaşatmak gerek mesela 12 saat lamba açık 12 saat lamba kapalı gibi

Forumda bu başlıkta bulmuştum, o yüzden tekrar sormak istedim. mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html . Teşekkürler.

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana çok rahatsız olacağını düşünüyorsanız soğuktan gece lambalarından siyah gibi koyu renk az ışıklı lamba alabilirsiniz

Geri