Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

lambalar hakkında yardım

barcelona41

Bronz 4 Üye
arkadaşlar uvb ve ısıtıcı spot lambam var. kaplumbağalara dükkanda bakıyorum. su sıcaklığı ortalam 29 derecelerde uvb ışığını kuru alandamı yoksa akvaryumda gelişi güzel bulundursam sorun olur mu? yani uvb ilaki kuru alandamı olmalı su içerisinde faydasını görürlermi? çünkü suya fazla düşkünler 1 tanesi kuru alanı güzel şekilde kullanıyor ama diğeri ben dükkanda olmadığımda kullanıyor bu nedenle pek kullanmıyor. kuru alan aydınlatma ısı lambası ve uvb gece açık bıraksam yararı olur mu hayvanlara? ısı lambası dediğim hem gün ışığı hemde sıcaklık veriyor. bugüne kadar gece gündüz kavramı olsun diye akşamları uvb ve gün ışığını kapatıyordum geceleri dükkanı kapatırken mavi dalgıç lambası yanıyordu sadece. bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim. geceleri lambaları açık bırakmalımıyım? kuru alan geceleri soğuk olabilir.

Akvaryumda gelisi guzel durmasinin pek ise yarayacagni sanmyorum. Direk isigin suya gelmeside iyi degil aslinda.anlasilan cekingen kuru alani kullanmayan. Ama zaten akvaryumu bildgm kadaryla 1 aydr kurdun zamanla alisacaktir. Gece gunduz kavrami olmasi onemli bende ayni celiskiye dustum ama isigi kapamak dogru olan yeni soyle bir sey edineblrsin ama. İsi veren ay isigi. mailto:/en/products/night_heat_lamp.php

Cvp: lambalar hakkında yardım

uvb ampul mü çubuk florasan mı ? ampul ise kuru alana bakmalı. çubuksa zaten her tarafı ışıtacak. su içinde max 6 cm derinliğe kadar etkisi var. ampul ise 15 watt'ta 20 cm; 23 watt'ta 25 cm mesafede durmalı. suyu 28 dereceyi aşma. fazla sıcaklıkta kuru alana çıkarlarsa hava soğukluğu çarpar. uvb kışın 4 saat kadar yazın 6 saat kadar açık durmalı.

ısıtıcı olarak kullandığın spot lamba güçlü ise hayvanı yakabilir. kuru alan 33 derece ısıyı aşmasın. üstüne iç dereceyi yatırıp ölç. ona göre mesafeyi ayarlarsın. geceleri çıkıyorlarsa loş ışıklı renkli bir ampul kullan. çıkmıyorlarsa gerek yok. ışık yüzünden hayvanlar uyumaz. bu da gelişimleri için iyi olmaz. dalgıç florasanda dahi uyumuyorlar bu sebeple gece prize takılan ve loş ışık veren gece lambası kullanabilirsin.

Dalgıç floresan çok az ışık veriyor ve akvaryumun bir kısmı karanlık oluyorsa sorun drğil, uyuyabilirler. Uvb lamba hayvan suda iken işe yaramaz. Cam ve su arkasından uvb ışını geçmez. Bu ve ısıtma lambası kuru alanda ve gündüz yanmalı. Gece için koyu mavi gece lambası kullanılabilirki bu şart değil. Ancak dalgıç floresan rahatsız ederse ve ortam tamamen zifirse gerekir. Yada kuru alanda gece uyuyan varsa üşümesin diye.

Geri