Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

lambalarım bozuldu

tostik

Bronz 2 Üye
Merhaba benim 1.5 hafta önce hem ısıtma için hem uv için kullandığım lambalarım bozuldu akvaryum kenarına tutturmalı kullanıyordum. Aradım 1 haftadır bulamıyorum internetten alabileceğim bir site var mı yada şurada var al diyebileceğiniz bir yer? akvaryumum büyük ve mutlaka sıkıştırmalı lamba kullanmak zorundayım. Teşekkür ederim :)
Kaliteli bir şey olsun istiyorum şimdiye kadar 6 7 tane bozuldu :(

Horoz elektriğin kendi sitesi var. Fırat lamblar nasıl bozuldu. Nemden mi elektrik kesilmesinden mi yoksa ampulü kaldıramadığından mı ?

Bu kadar lamba bozulduğuna göre tesisat veya prizde de bir problem olabilir.

Uv b arıyorsanız gittigidiyorda atakan akvaryum satıyor ama bencede priz kontrol edilmeli

mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html

Uygun mandallı lamba bu. Hem 60w a kadar ısıtma ampulu kaldırır, hemde tüm uvb ler çanağa uyar.

Cvp: lambalarım bozuldu

Cem abi çok kaliteli lambalar bulamadım aydın da. O kadar çok yanıp ısınmaya dayanamıyorlardı bence.Özellikle uv nin olduğu değil diğeri çok çabuk bozuluyordu.
Priz de bi sıkıntı yaşamıyorum kaldırabiliyor daha elektrik akımının sıkıntı çıkardığını görmedim ;)
Emre abi teşekkür ederim ben bunları akvaryuma takıp boynuna şekil versem sıkıntı olur mu? biraz yukarı kaldrmam gerekicek.

lambaların kablolarını yenileyeceksin sanırım kablolar ince yüksek watt'ta ampul ısındırıp telin üstündeki plastiği eritti ise kısa devre yapmıştır. elektrikçi halleder bu işi.

Bu lambalara ayar yapabilirsin Fırat. Eğilip bükülebiliyor.

Geri