Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Leo-Rafi ve Paludaryumları :) (Bol Resim)

samet52

SKF Delisi
Arkadaşlar sonunda paludaryumu tamamen bitirdim sadece silis kumun üzerine ufak tefek deniz kabukları koymayı düşünüyorum bol bol resim çektim fakat sudayken pek mümkün olmuyor :)

kuru alan rampa tavsiyelerinizi uyguladım rampanın eğimi azaltıldı ve su artırıldı artık ikiside çok rahat çıkıp iniyor resimlerden görüldüğü üzere :) sanırım yaza kadar bu hali kalacak yazın 200-300 litre akvaryuma geçmeyi planlıyorum

sxq8g.jpg

bbdkb.jpg

6hii4.jpg

y0dnf.jpg

xsk1z.jpg

1q3p7.jpg

rxr5j.jpg

6v1yw.jpg

2g6ok.jpg

ews4i.jpg

pmviu.jpg

8l40e.jpg

85wpd.jpg

ahrc3.jpg

vufaj.jpg

u55ox.jpg

1c3vj.jpg

ufgyu.jpg

5nd7k.jpg

sokom.jpg

90x3j.jpg

klm2z.jpg

ae3jm.jpg

cyza9.jpg

5rsr1.jpg

69hxd.jpg

uze5p.jpg

kx4iy.jpg

Minik tatli kapluslar :)
Cok tatli ve sanslilar :) yasam alanlari cok guzel :)
Ufak bir oneri : isiticiyi duz koyarsaniz patlamalar olmayacaktir. Daha once rs electronical bende kullandim cunku.

Cvp: Leo-Rafi ve Paludaryumları :) (Bol Resim)

teşekkürler :) tabanı silis kum yapmamın en önemli nedeni sizin akvayumunuzu görmem oldu :) yazın bende 200-300 litre düşünüyorum inşaallah daha güzel olacak ısıtıcıya gelince bilmiyordum hemen düzeltiyorum teşekkürler ayrıca bu bilgi için de :)

Çok güzeller maşallah :)
Benim bir önerim şu minik yeşil taşlar için. Sanırım kuru alandan suya dmküyorlar. Ufak olan ağzına alıp sonra boğazını tıkamasın. Değerlendirmekte fayda var.

teşekkürler :) suya dökülüyorlar ve batmıyorlar yutma ihtimaleri gerçekten var silis kum koysam üstlerine kafasına kabuğuna kum yapışıyor bir zararı olmazsa silis kumla değiştirebilirim onun haricinde önerilere de açığım

hayırlı olsun güzel olmuş. gördüğüm kadarıyla kuru alan yanlarını ampul kutularıyla kapatmışsınız. yalnız kullandığınız bant suya ve ısıya dayanımı olmayan bir bant siz yokken açılırsa kaplumbağalarınız dünya turuna çıkabilir. gri bantlardan alırsanız iyi olur. ve akvaryuma birkaç taş (3-5 cm'lik ya da biraz daha büyük) atarsanız daha güzel görünür böyle yavan duruyor.

teşekkürler en başta belirttiğim gibi deniz kabuları koyucam , onun dışında bant konusunda haklı olabilirsiniz

Ufak taşların yerine kuru alana silis kum konulabilir. Kabuğa yapışmasında sorun yok ama deriyede yapışacaktır. Suya girdiğinde dökülür ama hareketli uzuvlarda deri aralarına giren silis kum tahriş yapabilir. Bunun zararı olmayacağını söyleyenlerde var ama ben risk almamak için hiç koymadım.

Su içinde güzel bir doğal taşta olabilir ufak bir mango köküde. Mango kökü suyu hafif sarartır ama bunun hiç bir zararı yok. Ben her ikisinide akvaryumlarımda kullanıyorum.

Mango koku alcaktim ama sararttigini duyduktan sonra almadim aslında güzel bir dekor zararı madem olmuyor alırım o zaman ben de silis kum koymayip riske girmeyeyim başka bir alternatif düşünülebilir

Bence kuru alan sade de kalabilir. Yada dekoratif olsun diye deniz kabuğu konulabilir. Ama tırmanıp ters dönmeyecek şekilde olmasında fayda var.

evet aslında eski kuru alanım sadeydi buna deniz kabuğu koyabilirim az ölçüde , güzel olur tavsiyeleriniz için teşekkürler

Başarılı bir sistem olmuş, elinize emeğinize sağlık.
Birlikte uzun sağlıklı ömürler dilerim :)

serhanzr' Alıntı:
Başarılı bir sistem olmuş, elinize emeğinize sağlık.
Birlikte uzun sağlıklı ömürler dilerim :)

teşekkürler inşaallah ilerde çok daha iyi olacak :)

Geri