Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Leyla&Mecnun'a arkadaş aldım.

Hercules

Bronz 4 Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bugün petshoptan yeni bir kapluş aldım.Kabuk boyu bozuk 1 tl kadar falan.Leyla 10-12 cm Mecnun 7-8 cm boyunda.Sorun şu ; ben yeni aldığım kapluşu bunların yanına koyarsam sıkıntı çıkartırlar mı ? Kapluşa bir şey olsun istemiyorum.

Ayriyetten yeni aldığım kapluşun kabuğu biraz yumuşak.Küçük olduğundan dolayı mıdır ?

Cvp: Leyla&Mecnun'a arkadaş aldım.

Yem verirken sorun çıkar küçük olan epey hırpalanır. Onun dışında kaplumbağadan kaplumbağaya değişir diye düşünüyorum. Normal zamanlarda ısırıp rahatsız edebilirler. Bana kalırsa biraz olsun büyüyene kadar ayrı yerde besle.

Her iki sonuçta olabilir. Önemli olan akvaryuma dahil ettikten sonra 2-3 gün boyunca iyi gözlemlenmeli ki problem çıkması durumunda müdahil olup ayrı bir yere almanız. İkinci bir akvaryum benzeri ortamınız yoksa sıkıntı olabilir. Alırken petshopa belirtseydiniz, eğer anlaşamazlarsa geri getirebilirim diye.

Selim'inde belirttiği gibi sorun çıkmazsa bile yem verme durumlarında dikkat etmelisin. Ayrı yerlerde yem vermen kazaların önüne geçebilir

Cevaplar için teşekkürler.Yemleri gerekirse ayrı kapta verebilirim o pek sorun değil ve 2sininde saldırgan bir özelliği yok.Az önce koydum yanlarına birbirleriyle ilgilenmediler bile.Ama ne zaman ne yapacakları belli olmaz.2-3 saat gözlemlemek en iyisi galiba

Kabuk yumuşaklığı o boyda bir kaplumbağa için normaldir. Önemli olan, büyük kaplumbağalarının diğerine karşı tutumunu izlemek. 2 - 3 saat kısa bir süre. Mümkünse önümüzdeki 2 - 3 gün izleyin. Yoksa aşağıdaki başlıktaki gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz;

mailto:/forum/Konu-kaplumbagami-isirdilar.html?pid=116146#pid116146

Şuan için herhangi bir sıkıntı olmadı.İnşallah böyle devam ederler anlaşmaya :)

File alın bir tane, akvaryumun içinde o file ile bir kenara çekip besleyebilirsiniz.

Bu kadar boy farkı sorun olur. Ufağa bir süre ayrı yerde bakmanızı öneririm. Zira yemlemede hastalık vs gibi durumlarda bir süre ayrı kaba almak uygun ama sürekli akvaryuma giriş çıkış onlar içinde sizin içinde zorluk. Özellikle onlar için rahatsız edici bir durum. Ben aynı durumda ufak için ayrı yer yapmıştım. Hala diğer ufaklar ayrı akvaryumda.

Benim kucuk kaplus geldiginde buyuk res isirip durdu bi sure ayaklarini..
Garibim kendini ice cekip kabuk seklinde yuzuyordu..
Biz de o zaman sebebini sonradan burdan ogrendik...
Ama alistilar birbirlerini simdi anlasiyorlar sukur kazasiz atlattik :)

Dikkat etmenizde fayda var..

aynı akvaryuma nakil öncesi hayvanları yemle. en azından yem sebepli dalaşma minimum düzeye iner. diğerlerinin büyük olması ve birbirlerine alışması sebebiyle akvaryuma giren her şeyi yiyecek olarak algılayacaklar. ikincisi bir süre peşinden gidip taciz etme durumu da var. bunu bir süre yaparlar. ama derecesi şiddetli de olabilir hiç birşey yapmayıp sadece koklayıp takip etmede olabilir. ama sağlıklı olan iade etmen diye düşünüyorum. büyük olanın dişi olduğuna emin isen belki annelik güdüsü ile korumacı olabilir. ama şu gerçekte var bunlar manyak! sağları solları belli olmaz.

Her ihtimalde sizi görünce cam önüne geldiklerinde birbirlerine yaklaşacaklar. Çırpınma esnasında alacağı her darbe dini boylamasına sebep olacak. Birde yemleme için sürekli giriş çıkış hayvanı rahatsız eder strese sokar. Yemden kesilmeside olası.

Geri