Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lilly gözlerini ovuşturuyor

Kapluştron

SKF Delisi
Bugün kapluşların akvaryumunu ve içindeki herşeyi yıkadım lambayı kurdum kapluşları suya koydum büyük kapluşum Lilly ilk önce gözlerini kaşıdı derisi kalktı biraz sonra sürekli gözlerini ovuşturmaya başladı sanki bişey varmış gibi göz enfeksiyonu falan olabilir mi bunu neden yapıyor.

Daha once pis suda kalmissa bu yuzdan kasiyor olabilir temiz bir ortamba tutuldugunda gececegini dusunuyorum bir sure gozlemlemekte fayda var eger hala devam ederse enfeksiyondan suphelenilebilir

Eger sudan kaynaklanmiyorsa vitamin a eksikligindende olabiliyor diye okumustum haftada bir vitamin takviyesi yapiyor musunuz ?

Sera mineral veriyorum haftada bir

Şuanda kuru alanda güneşleniyor balerin duruşunda yaklaşık bir ya da bir buçuk saattir.

Benimkilerde sularını deistirmeyi geciktiriyim hemeen gözlerini kasıyolar :)

Cvp: Lilly gözlerini ovuşturuyor

genta göz damlası alıp dök gözlerine; özellikle göz çevresi deri değişimi veya kire bağlı bir şey olmadığında bile güneşlenmeden dolayı gözleri kuruduğu için bu damla nemli kalmalarını sağlar. benimkiler küçükken kuru alanda buna bağlı hareketler yaparlardı. akılları suya inmeyi getirmediği için bu damladan birer tane damlatırdım.

gözlerde şişlik veya kızarıklık yoksa sorun olmaz. çabuk iyileşir.

Yok baktım bugün baya inceledim ama öle bişey göremedim zaten şiş olsa gözleri kapalı olmazmıydı

şişliğin durumuna göre ya tam kapalı ya da yarım vaziyette açmaya çalışırdı. o kadar ciddi olmadığına göre bir iki güne sağlığına kavuşur. geçmiş olsun. düzelene kadar her gün günde üç defa her göze ikişer damla damlat.

Tamam şuanda bi kaşıma ovalama falan yok ama biraz durgun gibi önceden ben odaya girdiğimde cama yapışırdı şimdi kendi halinde takılıyor gözleri tamamen açık canlı bakıyo inşallah hemen düzelir artık uvb dışında herşeyim tamam o yüzden çok sıkıntı yapmıyorum güneşe de çıkarıyorum şimdilik sorun olmuyor. Çok teşekkür ederim

Geçmiş olsun Duygu. Bence hemen toparlar su değişimi biraz etkilemiştir.

Geri