Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lilly nin kabuğundaki beyazlık

Kapluştron

SKF Delisi
bugün kapluşların akvaryumlarını temizledim kapluşların da kabuklarını fırçaladım ve devit3 sürdüm sürerken kabuklarının pul pul kalkmaya başladığını gördüm özellikle johnny de daha fazla ama Lily de yok denecek kadar az kapluşları suya alacağım sırada kapta pul gibi dökülmüş bir plaka gördüm şeffaftı sonra Lily i elime aldığımda kabuğunun tam ortasında bir beyazlık gördüm tekrar fırçaladım ama çıkmadı ne olabilir o ana kadar bir sorun yoktu

Cvp: Lilly nin kabuğundaki beyazlık

Duygu bu beyazlık kalkmaya başlamış bir eski plakanın hava yapması yada kendisi olabilir mi? Resmini net olarak çekmen mümkün mü?

hayır hava yapma durumu değil çünkü öyle bir plaka mevcut sırtında ve ona benzemiyor birazdan yüklerim ama tarif etmek gerekirse sanki kartonun üstüne bant yapıştırırsında çektiğinde kartonun bazı yerleri soyulur ya öyle bi görüntü gibi

Sen eskiyen plaka ve kireç oluşumunuda biliyorsundur diye buna değinmiyorum. Ama devitle sağlıklı şekilde atılmasını sağlayan kabukta sorun olmamalı. Akvaryumda temizlik sorunun zaten yok değil mi Duygu?

temizlik sorunu derken ? Her hafta düzenli olarak temizlik yapıyorum taş çatlasa 3 gün geçiyor

Benim de büyük kaplumbağamın kabuğunda bu tarz bir beyazlık vardı sonra kendiliğinden geçti

bu sen fırçaladıktan sonra olduysa üst plaka aşınmasına bağlı olarak gelişen durum. tırnağınla yokladın mı ?

eveett çıkmıyo dağılmıyo geçmiyoo ben onu çok önce fırçaladım akvaryumu yıkamadan sonra devit sürdüm kuru biyerde beklettim akvaryumu yıkadım kapluşları suya alacakken şeffaf bi plaka gördüm kaba düşmüştü sonrada Lilly i farkettim

durum dediğim gibi plakanın tam ortasında mantarın altına girme imkanı yok. plaka zedelenmesi.

hiçbir şey olmaz. plakayı attığında gider.

Geri