Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lilly ve Johnny durum değerlendirmesi :)

Kapluştron

SKF Delisi
Merhaba :)
Sınavlar nedeniyle bu aralar pek aktif olamadım ve o dönemde Lilly'nin kabuğunda bir durum oluşmuştu.

mailto:/img9/5363/cy88.jpg

böyle içinde hava varmış gibi bir şeydi parmağımla dokunduğumda iniyordu ama kaşıdığımda çıkmıyordu. Akvaryum temizliği sırasında kabuklarını fırçaladım ve orayı temizledim.

n94c.jpg

Ne olmuş olabileceğini merak ediyorum.
Ayrıca genel olarak fikirlerinizi merak ediyorum gelişim durumu hakkında :)

Lilly - 8,5 cm , yaklaşık 11 aylık

mailto:/a/img163/7536/zr8l.jpg
mailto:/a/img23/6981/61d3.jpg
mailto:/img191/8208/xn00.jpg
mailto:/a/img17/2631/gyzp.jpg
mailto:/a/img89/3599/kfdt.jpg

Johnny - 7,5 cm yaklaşık 10 aylık

mailto:/img834/9853/3zu7.jpg
mailto:/img35/6015/xvq.JPG
mailto:/a/img42/3358/olz6.jpg
mailto:/a/img4/603/kqlp.jpg
mailto:/a/img843/5199/324m.jpg

Bunlarda çekim sırasında yakalanmış birkaç beğendiğim kare :)

mailto:/a/img35/1146/y9si.JPG
mailto:/a/img854/3220/yh49.jpg
mailto:/a/img801/5557/8al9.jpg
mailto:/a/img585/152/bmna.jpg
mailto:/a/img607/5324/i1i7.jpg

Biraz fazla oldu galiba kusura bakmayın :) yorumlarınız için çok teşekkürler.

Bence gelisimleri gayet guzel yaslarina gore ama tamda emin degilim biraz fazla buyumus bile olabilirler kabukta olan seyde kabuk degistiriyi siz hicbisey yapmayin o kendisi atar

Cok tatli gorunuyorlar arkadaslar cinsiyetleri erkek gibi mi bi baksaniza bana erkek gibi geldi yanlismi acaba bn pek anlamiom

Kabuk değişimi durumunu biliyorum ama bu biraz daha farklı görünüyordü bende ilk öyle düşündüm ama sonra tereddüt ettim ama yorumun için teşekkürler hepinize teşekkür ederim :)

Masallah Duygu;
Cok guzel gorunuyorlar, kabuktaki leke hakkinda benimde hicbir fikrim yok uzmanlarin yorumunu beklemek lazim ;)
Yalniz Johnny in alt kabuk deseni hosuma gidiyor simetrik, kelebek gibi :)

Saglikli uzun omurler dilerim.

Teşekkür ederim neslihan :) ilk başlarda çok daha netti yavaştan dağılmaya başadı malum büyüyor ablası :p beklemedeyim :)

Cvp: Lilly ve Johnny durum değerlendirmesi :)

plaka değişimi var duygu ısıtıcı lamba altında fazla durduklarında plakanın orta kısımlarında ısıya bağlı genleşme olur. sendekinde de böyle olmuş kenarlar yapışık duruyor lamba ve mango kökü bu işi zamanla halleder.

maşallah hayvanlar gayet güzel ve sağlıklılar.

Maşallah gayet sağlıklı yapıdalar. Kabuklar muhteşem. O plaka hava alma olayı Cem in dediği gibi. Ama süre uzarsa kabuğa devit uygulaması ile eski plakanın atılması sağlanabilir Duygu.

Cok tatlilar masallah.saglikli uzun omurler dilerim, darisi benim tosbislerimin basina :)

Geri