Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

limonun tedavi süreci

nane limon

Bronz 5 Üye
merhabalar limonun tedavi sürecinde 10 günü devirdik, geçen gün bir kaç saat süreyle akvaryuma koydum gelişme var mı diye. ilk başta yan yüzmesi olmadı çok sevinmiştim ama biraz zaman geçince tekrardan yan durmaya başladı eskisi kadar yoğun değil ama hala var. bu yüzden tedaviye devam etmeye karar verdim. sizce yaklaşık ne kadar zaman daha gentamisin tedavisine devam etmeliyim arada akvaryumda durumuna bakmam sorun olur mu?

ayrıca hayvancağız karantinada pek yemek yemiyor, akvaryuma koydum hemen yakaladı yemekleri bir sürü yedi. tedavisi tamamlanmış olup, bu durum yüzünden güçsüz duruma düşmüş olabilir mi, yan yüzmeye devam etmesi de yerini yadırgamasından olabilir mi sizce?

Cvp: limonun tedavi süreci

Yanlış hatırlamıyosam yem yememe sıkıntısı yoktu. Karantinadayken mi başladı? Belki yerine adapte olamadı diye olmuş olabilir ama vitaminle desteklediyseniz sıkıntı ollmaz. Bu durumda yemesi için karides vs verebilirsiniz. Daha geçmemiş tedavi anladığım kadarıyla. Bence 3 gün daha uygulayın. Duruma göre 2 gün daha ekleyip tedaviyi bitirirsiniz. Aklınıza bişey kalırsa sorun tekrardan cevaplarım:smile:

evet karantinada yemek yememeye başladı, iştahı eskisi gibi yok. ama dediğim gibi akvaryuma koyunca tekrar eskisi gibi çok iştahlı yedi. karides yiyor ama şöyle söyliyeyim 2 günde bir toplamda 5 tane yiyorsa ne mutlu bana :) sanırım sıkıldı artık yerinden ne de olsa çok kasvetli bir ortam. sizinki gibi benimki de biraz inatçı çıktı galiba, geç olsun da güç olmasın umuyorum ki

karantinaya aldığınız yerde ısıtıcınız var mı?

evet ısıtıcısı ve ışığı var, üstünde havlusu da var

tamam o zaman ortam güzel umarım bir an önce toparlar. çok geçmiş olsun.

teşekkür ederim, inadını kırsa bolca antibiyotikli sudan içsede iyileşse :)

akciğer enfeksiyonu mu geçiriyor?

evet derya hanım, yan yüzmesi hırıltılı solunumu ve burun akıntısı vardı ikisinide atlattık, yan yüzme kaldı sadece geriye

Hayvanın burun deliklerine bakın, nasıl insan nezleyken burnu tıkanıyor. Bu hayvanlarında su harici burun deliklerinden baktıgınızda tıkalı olmaması gerekıyor. Ayrıca yan yuzme ıcın 3 gun daha devam edin bence. En zor geçen kısım o zaten ama yan yuzmenın devam etmesı hala ıyılesmedıgını gosterıyor. Merak etmeyin doğru zamanda doğru tedavi ile sizin ufaklık kurtuldu :)

bencede yukarıda yazılanları uygularsanız 2-3 güne atlatırsınız inşallah geçmiş olsun

Gemiş olsun. Tedavide son aşamaya gelmişsiniz.

aradan uzun zaman geçti ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. yaklaşık 20günü aşan bir sürede limon iyileşti, sizlerin de sayesinde :) minik kapluşum şimdilerde pek keyifli, hem çok hareketli hem de çok iştahlı. tekrardan hepinize teşekkür ederim

Gekrar geçmiş olsun. Maşallah her şeyin güzel olmasına çok sevindim. Güzel, sağlıklı bir ömrü olsun.

geçmiş olsun.

Geri