Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

lulu'da hastalık var mı?

lulu

Yeni Üye
arkadaşlar selamlar. siteye yeni katıldım, bu güzel ortam için teşekkürler.

lulu'nun kabuğunun alt kısmında fotoda göreceğiniz nokta nokta yerler var. aklıma takıldı herhangi bir rahatsızlık belirtisi mi diye? şu an 3.5 yaşında.

akvaryumunda su sıcaklığı 28 derecede sabit. filtresi kuru alanı var. iştahında ve hareketinde sorun yok maşallah. iştahı yerinde, bol bol yüzüyor dinleniyor. uyku saatleri düzenli.

bu sıralar oburlaştı, kabuk dökmeye başladı. bazen üst kabuğunu dökülmüş halde görüp akvaryumdan topluyorum, bazen de alt kabuk soyuluyor. bunun dışında problem yok.

bu noktalar neyle ilgili olabilir? umarım hastalık belirtisi değildir.

mailto:/2czpj5t.jpg
mailto:/30c0ot2.jpg

Cvp: lulu'da hastalık var mı?

foruma hoş geldin. hayvana kalsiyum desteği veriyor musun ? jbl calcil veya sera mineral. ayrıca D vitamin desteği olarak uvb ampul veya devit damla uygulaman var mı ? yaşadığı ortam nasıl, kuru alan için lamba var mı, nelerle besliyorsun. hayvan hiç gelişmemiş onun için soruyorum. hayvanın şu anda en az 15 cm kabuk boyunda olması lazımdı.

kuru alan var uvb lamba siparişi verdik bu hafta gelecek pet-shopa. 20 gündür sizlerden görüp okuduğumdan beri devit desteği de uyguluyorum.

tetra reptomin, sera reptil carnivor ve karides ile besleniyor. bunların dışında arada marul-kırmızı erik ne bulursa yiyor kızım.

maalesef 2 sene iyi bakılmadı. şehirdışındaydım. 2 aydır ilgilenip yemini ihtiyaçlarını eksik etmemeye çalışıyorum.

jbl calcil veya sera minerali hemen araştırıp edineceğim. şu sıralar mutlu görünüyor lakin kabuğu çok endişelendirdi beni bu sabah farkedince cem.

Hayvanlara meyve vermek dogru degildir
Kabuktaki noktalarda mantar gostergesi diye hatirliyorum moderetorler daha kesin konusur
Bir akvaryumunun da fotografini atarsaniz yasadigi alani degerlendirebiliriz kuru alan olmayinca hayvanin tutunacak yeri yoksa hayvan bogulabilir tabi filtre isitici varsa bu olmaz ama kabugunda yosun olabili kuru alan ve onun icinde bir isinma lambasi en temel ihtiyaclardandir

Kabukta yumuşama var mı?
Beslenme için kullanılan yemler ve oranları nedir?
Kabuk için koruyucu jel yada sertleştirici kullanıldı mı?

Her ihtimalde veteriner hekimin görmesini öneriyorum.

Ayrıca hayvanın bulunduğu akvaryum ebatları ve su yüksekliği kaç cm?

Bu arada geçmiş olsun.

Kaplumbağa kesinlikle beslenememiş 2.5 yaşında bu ebatlarda olması mümkün değil.

evet veteriner hekim desteği yerinde olacaktır. calcil ve sera mineralde aynı oranda kalsiyum var. mineralin artısı vitamin ve mineral de ihtiva etmesidir bu yemi alman yeterli bunun yanında jbl agilde al. içindeki lysin denilen amino asit, kemik ve kas gelişimini artırır.

hayvanlara yem harici gıda olarak yiyor ise marul, kıvırcığın orta kısımlarındaki körpe yapraklarından en fazla haftada 3 defa verilecek buda her verişte kabuk boyunu aşmayacak kadar olmalı. şimdi hormonlu olduğu için salatalık önermiyorum. yaza doğru kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına dış kısımdan ince bir kesit verilebilir. bunun harici tatlı tuzlu, meyve türevleri ve işlenmiş etler verme. yemleri gerekli ihtiyacı karşılar.

yüzeceği alan ne kadar uzun ve derin olursa o kadar iyi kasları güçlenir.

lamba derken uv yanında ısıtma lambası olarak 40-60 w arası armut ampullerden olmalı. uva+uvb olan ampulü aldığında D vitaminini keseceksin vücudu kendi üretmeye başlayacak. bu ısı vermeyeceği için ısıtma ampulü ile birlikte kullanacaksın.

Geri