Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lütfen bakın

beyzz

Bronz 5 Üye
Kaplumbağalar için sizde bu akvaryum uygun mu ? Uygun fiyata nasıl bir şey alabilirim ?
Screenshot_2024-12-24-17-23-04-032_trendyol.com.jpg

Minimum 50 litre olacak şekilde ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. 120*50*60h akvaryum uygundur. Ayrıca kuru alanda yapmanız gerekiyor.

Isıtma lambası, su ısıtıcı, filtre gibi ekipmanlarda şart ekipman bunları da almalısınız.

Bende bu yuvayı minimum maliyetle yaptım.

Güncel fiyat listesi:

Masa Lambası 150tl
Ampul 20tl
Gıda kabı 250tl
Su ısıtıcı 400tl
Kuru alan pprc boru 200tl
Kuru alan plastik ızgara(meyve kasasından kesildi)

1733913984004.jpeg

Kuru alanı benim gibi su borularından Yukarıda ortalama fiyatları yazdım belki sen daha ucuza bulursun. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Yalnız kuru alanı yaptıktan sonra hayvanın kaçmaması için bir engel çıkman lazım. Kuru alandan aşağıya atlarsa hayvan zarar görür, iç kanama geçirebilir.

Kuru alan tasarımı aslında sana kalmış benim yaptıgım gibi yapabilirsin yada aşağıdaki görseldeki gibi daha ufak bir kabı kesip kanca yardımıyla sabitleyebilirsin.

Yalnız kuru alanı yaptıktan sonra hayvanın kaçmaması için bir engel çıkman lazım. Kuru alandan aşağıya atlarsa hayvan zarar görür, iç kanama geçirebilir.

SmartSelect_20241212_145744_Pinterest.jpg

6fb3108457b3f5dbe517cf2cc001ed1d.jpg

Bu gıda saklama kabı normal plastik kaptan farklı. Gıda kabı olduğu için suya salınım yapmaz. Asıl hayvanı ufak bir yuvaya koymak hayvan için daha zararlı olur.
IMG_20241225_150156.jpg
kaplumbağlarımızın boyu bu kadar ikisi de çok küçük gıda saklama kabına ne kadar su koymalıyım? Fazla koyarsam boğulurlar mı ?

Boğulmaz su derinliği en az 15 cm olacak. Hayvan nefes almak için yuzeye yada kuru alana çıkar. Yalnız hayvan su içinde bir yere sıkışırsa yüzeye nefes almaya çıkamaz ve boğulur.

Bende bu yuvayı minimum maliyetle yaptım.

Güncel fiyat listesi:

Masa Lambası 150tl
Ampul 20tl
Gıda kabı 250tl
Su ısıtıcı 400tl
Kuru alan pprc boru 200tl
Kuru alan plastik ızgara(meyve kasasından kesildi)

1733913984004.jpeg

Kuru alanı benim gibi su borularından Yukarıda ortalama fiyatları yazdım belki sen daha ucuza bulursun. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Su ısıtıcısını nereden aldınız link verebilir misiniz?

Su ısıtıcısını nereden aldınız link verebilir misiniz?
Su hacmine göre ısıtıcı watt değeri değişir. Yarın çarşıya bakıp gıda kabını alın su hacmine göre su ısıtıcı önerelim.

Isıtma lambasını hemen alabilirsiniz. Mandallı metal çanaklı masa lambası ve 40-60watt arası akkor ampul alacaksınız.

AMPUL LİNK:

Gıda kabını yanlış almayın. Bazıları dar ve yüksek oluyor bunlar olmaz. 60*40 genişliğinde 35cm yüksekliğinde bir kap minimum uygundur. Bu orana uyacak şekilde daha büyük kap alabilirsiniz.

Gıda kabını yanlış almayın. Bazıları dar ve yüksek oluyor bunlar olmaz. 60*40 genişliğinde 35cm yüksekliğinde bir kap minimum uygundur. Bu orana uyacak şekilde daha büyük kap alabilirsiniz.
Genişlik 30 yüksekliği 14 bir süre bunu kullanmayı düşündüm en azından kaplumbağalar biraz daha büyüyene kadar
IMG_20241228_120334.jpg

Tamam şuanlık iş görür. Su ısıtıcısını 50litre=50Watt 100litre=100Watt şeklinde alabilirsiniz.

Kuru alanı akvaryum üstü yada akvaryum içine yapabilirsiniz.

Ampul olarak 42 watt akkor ampul ve mandallı masa lambası gerekiyor.

Tamam şuanlık iş görür. Su ısıtıcısını 50litre=50Watt 100litre=100Watt şeklinde alabilirsiniz.

Kuru alanı akvaryum üstü yada akvaryum içine yapabilirsiniz.

Ampul olarak 42 watt akkor ampul ve mandallı masa lambası gerekiyor.
Peki suyu ne kadar doldurmam gerekiyor küçükler diye korkuyorum :/

3/2 Kabuk boyu kadar koyabilirsiniz . Hayvanların tutunacagı bir şey olsun. Vantuzlu dal yada ona alternatif birşey bulun. Oklava gibi birşeyde olur.

Geri