Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lütfen bakın

Hayvanların kavgası cok ilerlerse ayırmak gerek siz kontrol edin onları sürekli.

Şu şekilde su yüzeyinde birşeye tutunup nefes alıp dinlenirler. Su kabuk boyundan fazla olacağı için ve henüz kuru alan olmadığı için böyle birşey gerekli.

Bir oklava yada kuş tüneğini vantuzla cama sabitleyebilirsiniz.
1735414943365.png

Merhaba. Hayvanların durumu iştahı nasıl.

Şuan su ısıtıcı yok diye biliyorum. Şuanki yuvaya 25watt ısıtıcı yeter. Ama yuvayı daha sonra büyütecekseniz daha büyük bir ısıtıcı almak daha iyi olur. Ekstra ısıtıcı masrafından kurtulmuş olursunuz.

Şuan su ısıtıcı yok diye biliyorum. Şuanki yuvaya 25watt ısıtıcı yeter. Ama yuvayı daha sonra büyütecekseniz daha büyük bir ısıtıcı almak daha iyi olur. Ekstra ısıtıcı masrafından kurtulmuş olursunuz.
Ben iyi değilim ama kaplumbağalar çok iyi birbirlerini yemeye çalışmıyorlar sorduğunuz için teşekkür ederim 💙

.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını hala halletmediniz mi? Üstteki iki mesajda önceki yazdığım ısıtıcı hakkındaki yazıyı alıntıladım. Konuya yazılmış mesajları tekrardan inceleyin. Ve su ısıtıcı, ısıtma lambasını alın.

Bu gidişle o hayvanlar ölür. :(

Son düzenleme:
Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını hala halletmediniz mi? Üstteki iki mesajda önceki yazdığım ısıtıcı hakkındaki yazıyı alıntıladım. Konuya yazılmış mesajları tekrardan inceleyin. Ve su ısıtıcı, ısıtma lambasını alın.

Bu gidişle o hayvanlar ölür. :(
hocam ben 1 yıla yakındır besliyorum çocuk balkona çıkmıyor hiç çok korkak. ampülü yakmışım yakmamışım fark etmıyor ayağı alışsın diye yemleri oraya koyuyorum alıp geri içeri atlıyor bende artık lamba yakmayı bıraktım nerdeyse 1 yıldır hiç lambasız büyüttüm. arada eczaneden aldığım dvit damlatıyorum yemine. lamba ekipmanım var aslında ama merak ettiğim şey gerçekten lamba şart mı?

Lamba en gerekli malzemedir. Hayvanın ısınması yanında kabuğunu kurutarak. Mantar ve yosun gibi biolojik oluşumların üremesini önler. Eski plakaların gerilip açılarak atılmasını sağlar. Metabolizmasını canlandırır bu da gelişiminde olumlu katkı sağlar.

Gündüz 12 saat yakarız. Hayvan istediği zaman çıkar iner. Yalnız kuru alana çıkması için çevresinde hareket olmamalı. Hayvan tehdit algılarsa güvenli sudan çıkmak istemez.

Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerekir.

Bu konuda bilgi verdim.

Lamba en gerekli malzemedir. Hayvanın ısınması yanında kabuğunu kurutarak. Mantar ve yosun gibi biolojik oluşumların üremesini önler. Eski plakaların gerilip açılarak atılmasını sağlar. Metabolizmasını canlandırır bu da gelişiminde olumlu katkı sağlar.

Gündüz 12 saat yakarız. Hayvan istediği zaman çıkar iner. Yalnız kuru alana çıkması için çevresinde hareket olmamalı. Hayvan tehdit algılarsa güvenli sudan çıkmak istemez.

Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerekir.
Bilgi için teşekkürler ben çıkmasada açık bırakayım. Aşağıdaki link attığınız konuyu okumuştum.

Sadece gündüz 7-19 arası yakın. Eğer oda dışında hareket varsa kapısını kapayın.

Başlangıçta hafif rampaya çevirin ısıyı algılasın. Sonra normal konumuna alırsınız.

İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Bu arada hayvan soft shell değil değil mi? Onlar kuru alana çıkmaz.

Yok kırmızı yanak. Tamam dediğiniz gibi deneyim bakalım çok teşekkürler. Yazdığınız her cevabı not defterime kaydediyorum.

Geri