Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lütfen Yardım Edermısınız.

TosunveYosun

Yeni Üye
Katılım
11 Kas 2017
Mesajlar
4
Her sabah uyandığımda kaplumbağalarıma bakarım. Bu sabah uyandığımda bir tane kaplumbağam yoktu. Odaya birisi girdi aldı mı acaba diye düşündüm kapı kitli kimse giremez akvaryumu biraz araştırınca kuru alanda kendini taşların içine gömdüğünü gördüm. Elime aldım baktım gözleri açık bir yarası beresi falan mı var dedim hayır herhangi görünür bir yara yok. Suya bıraktım gayet normal şekilde yüzdü işe gittim geldim yine kuru alanda ve gözleri açık kabuğunun içine saklanmış bir şekilde dururken buldum. 
Akvaryumunda fitresi ve su ısıtıcısı var.
Kuru alandan pek ayrılma taraftarı değil.

Neden böyle davranıyor olabilir hasta mı acaba çok endişeliyim lütfen yardım edin bana.
 
Diğer kaplumbağa sıkıştırıp bunaltıyorsa yada tehdit ediyorsa bu sebeple çıkıyor olabilir.

Gömme işi ise kendini koruma amaçlıdır. Kuru alan tehlikeye karşı zayıf oldukları yerdir. Hayvan bu şekilde kendini güvene almaya çalışmış.

Hayvanlar softshell mi, res mi ?
 
Cvp: Lütfen Yardım Edermısınız.

Kaplumbağalar res 

aralarında öyle  tartışma gibi bir şeye şahit olmadım daha önce hatta birbirlerine yapışık gibiler kendine taşlara gömen diğerinin yanından ayrılmıyor hep birlikteler
 
Kuru alanda ısıtma lambası var mı ? Su ısısı nedir ?

Akvaryum içinde korkacağı bir başka tür canlı veya dekor birşey var mı ? Ürkütüp rahatsız edecek yeni birşey koydun mu ?
 
Cvp: Lütfen Yardım Edermısınız.

Isı lambası var. Yeni bir şey yok sadece kuru alanı renkli iri taşlarla yaptım çok olmadı 1 hafta 10 gün falan.
 
Mevsimsel geçişe bağlı bir durum olabileceği gibi su olduğundan soğuk ise hayvan ısıtma lambası altında kalmayı tercih edecektir. Su 28; kuru alan 32-33 derece aralığında olsun. Her iki ısıda derece ile ölçüp onu baz alacaksın. Doğru neticeyi derece verir.

Renkli taşlar suya değmediği sürece sorun olmaz ama hayvanın kabuğu yada derisinde boya lekesi görürsen onları söküp uygun olan sal taş diye tabir ettiğimiz düz çakıllardan kullan. Yada bu benim kullandığım paspaslardan alıp keserek tek parça halinde yaptırabilirsin. 60 yada 80 cm'lik ende rulo halinde satılır. Yapı marketlerde satılıyor. Üçgen desenli olanları uygun, tel makarna gibi olanlara tırnaklarını takıp koparabilirler ve yıkaması zordur.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Bu taşları silikon ile sabitlemediysen çıkarıp halı kaydırmaz dene. Taşların renkli olmasına bağlı bir etki olup olmadığına bakarsın. Pek sanmıyorum ama bu olasılığı değerlendirelim. Hayvanda psikolojik bir eğilim yapıyor mu. Neticeyi yazarsın.

hayvan suya indiğinde normal yüzüyor, dengeli duruyor, iştahsızlık ve halsizlik yok ise mevsimsel değişikliğe bağlı durumdur. Bu kaplumbağaların bir kısmında görülen bir durumdur. Genelde sonbaharda görülür ama baharda da bu durumu yaşayan hayvan az da olsa var.
 
Cvp: Lütfen Yardım Edermısınız.

Kuru alan ve su sıcaklığı sabit renkli taşları kuru alan yapmak için kullandım. Akvaryumun bir kenarına yığdım taşları su seviyesini aşacak şekilde sevdiler de kullanıyorlar. 

1 hafta 10 gündür herhangi bir renk değişimi olmadı su da ya da kaplumbağalarda
taşların renkleri de aynı şekilde.

Bugün gün boyu izledim hareketlerinde ve yemesinde bir değişiklik yok. Diğer kaplumbağam, kendini taşların içine gömene göre birazcık daha iri acaba ondan dolayı yemek yiyemiyor mu diye düşünüp eksi balıklarımdan kalma bir akvaryumum vardı ona aldım suyunun sıcaklığını ayarladım ürkütmeden o akvaryuma bıraktım yem verdim yemedi bir kaç gün beslemek için başka bir kaba almak istiyorum beslenme saatlerinde özellikle sizce bir sakıncası olur mu?

Birde kullandığım iç filitre aşırı derecede akıntı yapıyor. Bundan dolayı her zaman çalıştıramıyorum. Acaba bu akıntının ya da filitrenin çıkardığı sesin etkisi olabilir mi? 

Birde bu akıntıyı önlemek için ne yapabilirim?
 
Filtre sürekli çalışmalı. Arka cama yapıştırıp ön cama doğru akışı vereceksin cama çarpan su şiddeti düşürür. Buna rağmen şiddet düşmüyor ise ve ucunda şelale aparat yok ise bu tüftüf boru dediğimiz duvar içi elektrik kablolarının geçtiği boru var ondan ön cama 2-3 cm boşluk kalacak şekilde bir parça alıp tak. Cama yakın olursa şiddeti kırılır. Ses sorun olmaz. Bir süre sonra alışırlar.

Küçük kaplumbağalar yüksek debiden etkilenirse o bölgelerde dolaşmak istemez.

Farklı ortama girme stresi hayvanda yem yeme isteksizliği yaratabilir. Yetişkinlerde bu fazla gözlenmez.

Hayvanları ayrı köşelerde yemle. Büyük olan diğerinin yanına gelmeye çalışırsa elinle set yaparsın. Büyük olan yemi hızlı yiyip o köşeye doğru hamle yapacaktır.

Kuru alan olarak turtle pier yada o tarz el yapımı bir kuru alan kullan. Bu hem akvaryumda alan yaratır. Hemde salınım ihtimalinin önüne geçersin. Salınım yoğun biçimde görülmeyebilir. Sonuçta hayvan o suyu içiyor ve boyası zararlı. Dişleme ihtimali de var. Yutacağı boyda çakıl var ise o da tehlikelidir. Yuttuğunun boyutu büyükse dışkı ile atamaz. Midesinde kalır.

Çakıl yığıntıları içinde kir barındırır bu sirkülasyonun nüfuz etmesini önlediği gibi içinde biriken pisliklerde zararlı bakteri kolonileri oluşturur. Bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Tabanda ise vitasand marka sarı silis kum kullan hayvanlar bu kumu yerler. Hazımsızlık ve bağırsaklarda olası paraziti atarlar. Alt bağadaki plakaları ve bacaklarındaki derileri sürtünerek atmalarına yardımcı olur. Eşelenip vakit geçirirler.
 
Geri
Üst