Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Macrochelys temminckii

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Macrochelys temminckii (Alligatorsnapping turtle.)

mailto:/albums/ww123/Forumcu/10018903.jpg

Bu türler en büyük tatli su kaplumbagasidir 75 kg kadar agirlasabilirler. Fazla hareket etmezler kabuklarinda yosun büyümesini saglarlar bu sekilde suda baliklar ve diger hayvanlar tarafindan kolay görülmezler.

Evde bakimi:

Cheldyra türüne göre bu türü bir elle alinabilir ani isirma hareketleri yapmazlar ancak agzina yaklasmanizi bekler. Kabuklari diken gibi gözlerinin kenarlarinda yildiz seklinde lifler bulunmaktadir.

mailto:/albums/ww123/Forumcu/alligator-snapping-turtle.jpg

Bu kaplumbagalar etcil türlerdir. Balik, Yengeç, yilan, yavru timsah, kus, semender, kurbaga, akvaryum bitkisi, havuç, bögürtlen, solucan ve diger kaplumbaga yerler. Su sicakligi 24 ve 28 derece arasinda olmali. Bu muhtesem hayvanlar genelde gece aktif olduklari için gündüzleri en çok sevdigi yerinde agzini açarak ve dilini bir solucan gibi oynatarak beklerler, bir balik dilini solucan sanip agzina yaklastiginda agizlarini kapatirlar ve yemini yerler. Su kalitesi çok çok önemli PH orani 5,8 ve 6,5 arasi olmali. BU türler yalniz bakilmali ve kesinlikle cheldyra kaplumbagalari ile beraber ayni tankta tutulmamali.

mailto:/albums/ww123/Forumcu/snapturtle.jpg
 
özellikle bu türlerin çene kuvvetleri oldukça yüksekmiş hatta bu derece güçlü olan bir kaç hayvandan biri olduklarını duymuştum..
 
Hah tamam işte hani bir kapluşu buna benzetmiştim ya buydu o çok vahşi bir tür görmüştüm br sitede deiğim... Rahatladım şimdi... Bütün resimlerinde ağzının açık olması da vahşiliğini gösteriyor bence... Her an bir şeyleri yemeye hazır... :D En son isteyeceğim kapluş türü odur herhâlde... Benimki ondan kat kat kat güzel... :D
 
güçlü çenesi var ve dikenleri var aynı bir tank gibi
 
Çeneleri o kadar güçlü ki bizim kapluşların yetişkinlerini bile rahatlıkla yiyebiliyorlar. :(
 
Annecimmm.... Cahide Bübü'm kolla kendini! :( Aman benimki karşılaşmasın da onlardan biriyle... Tek dileğim bu... Hele ki şimdi henüz yetişkin değilken ham yapıverir anında... O koca 30 cmliklerini bile mi yer??? Üvvvvvvv
 
Youtube deki videolarını izlemenizi tavsiye ederim çene güçlerini görmek için.
 
bunlardan fikir alıp tank üretebilirler bence :D dev gibi ağzı var.elimi soksam koparır saniyede :D
 
Türkiye de bu türden şu an benim bildiğim 3 kişide var. Üçü de yurtdışından getirtti. Yurtdışındaki akrabalarınıza rica edin.
 
3 mü :D yurtdışından nasıl gelir ki bu yavrucak?gümrükte bir sürü evrak işlemi olur..getirene ve hayvana eziyet :/
 
İstediğini almak için çaba gerekiyor. Gümrük işlemleri ve karantina hayvanı öldürmek demek olduğundan kimse yasal getirmiyor zaten. Araba ile gelen yakınlar küçük bir kutu içinde getirirse görevliler bir veya iki taneye ses çıkarmıyor. Çünkü ticari sayılmıyor. Ancak bu türün yavruları bile 200 TL civarında, bilginize.
 
Geri
Üst