Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mağara

TürkSasuke

Platin 5 Üye
Kaplumbağam karanlığı çok seviyor. Işığa çıkıyor tabi ısıtma lambasının altına da geçiyor. Ama akvaryumda çok karanlık alan, yok bende kullanılmayan 2 plastik kartı yapıştırıp akvaryuma koyuyorum orada yatıp kalkıyor. Bunu yapmam doğru mu hayvanın gelişimini bozar mı daha yavru kaplumbağa kabuk boyu 4.3cm

Bunun için turtle log diye birşey var. Yurtdışında satılıyor. Yalnız belli bir boya kadar kullanılıyor sonrasında sıkışıp kalır. Birkaç boyu vardı diye hatırlıyorum.

Kendini güvende hissettiği bir yerleri vardır. Hayvan bu şekilde rahat ediyorsa kullanabilirsiniz. Yeterki akvaryumda çok yer kaplamasın.

Yok kaplamıyor hayvan da küçük kartlar da küçük plastiği temiz tutuyorum neredeyse hergün sudan çıkarıp kartları sabunlu suyla fırçalıyorum. İçine sıkışıp kalması için daha çok büyümesi lazım

Geri