Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mandallı Lamba

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
Aşağıdaki siteden bir mandallı lamba buldum. Bunu kullanan var mı, maksimum kaç watt olduğu yazmıyor, bir de arkasında havalandırma deliği var mıdır biliyor musunuz?

mailto:/ARMATUR-VITO-VT067IRIS-67-MANDALLI-SPRALLI-SPOT-E27-SIYAH-5300800,PR-108432.html

Bu arada şu lambaları kullanacağım alırsam:
-Exo Terra Repti-Glo 5.0 Compact Fluorescent Tropical Terrarium Lamp, 26-Watt
-JBL Reptil Spot Neodym Ampul 60 W

Cvp: Mandallı Lamba

mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-71466742

ben bunu kullanıyorum ama en fazla 40w oluyor.

mailto:/ARMATUR-VITO-VT106IRIS-106-MANDALLI-SPOT-E27-BEYAZ-5301080,PR-108244.html

Bu ürünü kullanıyorum ben. max 60 w burdaki spotlar. Tavsiyem bu lambayı almanız. Diğerinin uzun kısmı zamanla kırılıyor

bunların temiz 40 w kullanılabilirliği var ve E 27 (büyük duylu). bu neodym lambayı çalıştırır. ama garanti olsun dersen 40 w'ta alabilirsin. fakat arkada hava deliği olması şart ve ön çapın geniş olması gerek yoksa ampul sığmaz.

exo terra karma ampul ısı vermez. onun için ekstra ısı lambası gerekir. bu lamba ilede kullanılmaz. uv güçlü olduğu için 30 cm mesafe ile yukardan tutulması lazım. bunun içinde deveboynu lamba gerekir. eğer gücün yetiyorsa en ihtiyaçlı lambadır. sonuçta kullanım süresinde neodymin 4-5 tanesi kadar uzun ömürlüdür.

öte yandan neodym ısıda verir. sadece uva lambadır. daha uzun süreli ve bu tip kıskaçlı lambaya uygundur. 40 veya 60 w'a göre yanlamasına 15-20 cm arası konumlandırabilirsin. bu açıdan lambanın tepesi dönebilir olsun.ama narindir akvaryumdan kaldıracağın zaman lambayı kapatıp 5-10 dakika bekle teli soğusun yoksa titreşimden kopuyor.

Ben biraz daha bakayım ya da elektrikçiye bir şeyler yaptırayım 40w lambada 60w neodym kullanmak istemiyorum.

keratakerata' Alıntı:
Ben biraz daha bakayım ya da elektrikçiye bir şeyler yaptırayım 40w lambada 60w neodym kullanmak istemiyorum.

En doğrusu, Lamba o ampulü kaldıramaz.

Geri