Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mango kökü

asi kız

Bordo Bereli
iyi gunler .benim mango koku uzun zaman sonra dipde durabiliyor artik ama sorun su benimkiler kasinmak yerine ya oynuyor yada isirip parcalayip yemeye calisiyorlar sakincasi olurmu?yemelerinde?

Olur. Kısmıklar boğazına takılıp kalır. Yem yiyemez. Bunları yolup törpüle.

Cvp: mango kökü

anladim abi yemek icin yoneldiklerinde dikkatlerini dagitiyordum simdi bu sabah kopanlari aldim pârcalamazsalar yeniden.isirabicekleri parcalayabilcekleri kisim kalmadi .dedini yapdim.

Cvp: mango kökü

mango kökünü yeni aldım dün gece koydum sabah su simsiyahtı bi işlem yapmam gerekiyormu birde akvaryuma nasıl yerleştirmem gerekiyor. altına girmesimi gerekir beloşun kaşınması için yoksa yanında kaşınırmı teşekkür ederim.

Kökü kaynatmadın mı hemen bütün suyu çekip akvaryumu temizle. Akvaryuma konan en pis üründür. Mantar bulaşma riski de var. Temiz su koyduktan sonra metilen mavisi damlat. Açık mavi olacak şekilde. Fazla değil.

Kökü fırçalayıp pisliğini al. Sığacağı tencereye atıp 45-60 dakika kaynat. Sonra bir daha fırçala, kıymık sivri kenarlar varsa ayıklayıp törpüle tekrar yıkayıp akvaryuma koy.

Kumun ortasına at altına girip kaşınır. Ortası çukur kısım alta gelecek.

Cvp: RE: mango kökü

cem' Alıntı:
Kökü kaynatmadın mı hemen bütün suyu çekip akvaryumu temizle. Akvaryuma konan en pis üründür. Mantar bulaşma riski de var. Temiz su koyduktan sonra metilen mavisi damlat. Açık mavi olacak şekilde. Fazla değil.

Kökü fırçalayıp pisliğini al. Sığacağı tencereye atıp 45-60 dakika kaynat. Sonra bir daha fırçala, kıymık sivri kenarlar varsa ayıklayıp törpüle tekrar yıkayıp akvaryuma koy.

teşekur ederim  sadece sıcak suyla yıkamıştım kaynatayım.

beloş' Alıntı:
cem' Alıntı:

teşekur ederim  sadece sıcak suyla yıkamıştım kaynatayım.

metilen mavisi ne kadar dursun akvaryumda zararı varmı  bir ıkı gün kalabilirmi

Kaç litre su var akvaryumda ?

cem' Alıntı:
Kaç litre su var akvaryumda ?

akvaryumum küçük 3lt. ancak metilenmavisini döktüm 3 saat kaldı temizledim mangoyu 1 saat kaynattım kum yok bende deniz kabukları var. nasıl kum alabilirim.

3 litre çok az. Ölüm kabı dediğimiz kaptan farkı yok. oysa hayvanın sağlıklı gelişimi için yüzmesi lazım, boyda uzun, akciğer gelişimi için derinlik önemlidir. Kaplumbağalar balık gibi yüzer, su altında nefesini tutar. En azında 30 litrelik yada daha iyisi 50-60 litrelik bir akvaryum al. Bir an önce alıp su ısıtıcı, ısıtıcı lamba kuru alan koy. Buna ısıtıcı bile sığmaz. Kökü hiç koyma hayvana yüzecek alan lazım. Kabukları da çıkar. Metilen mavisi suya döküldükten sonra zamanla kaybolur gider. Onun için su değişimine gerek olmaz. Velakin su oranın çok az. Bir damla dahi çok gelir.

cem' Alıntı:
3 litre çok az. Ölüm kabı dediğimiz kaptan farkı yok. oysa hayvanın sağlıklı gelişimi için yüzmesi lazım, boyda uzun, akciğer gelişimi için derinlik önemlidir. Kaplumbağalar balık gibi yüzer, su altında nefesini tutar. En azında 30 litrelik yada daha iyisi 50-60 litrelik bir akvaryum al. Bir an önce alıp su ısıtıcı, ısıtıcı lamba kuru alan koy. Buna ısıtıcı bile sığmaz. Kökü hiç koyma hayvana yüzecek alan lazım. Kabukları da çıkar. Metilen mavisi suya döküldükten sonra zamanla kaybolur gider. Onun için su değişimine gerek olmaz. Velakin su oranın çok az. Bir damla dahi çok gelir.

tesekkür ederim. yakında değiştireceğim akvaryumu. tavsiyelerinize uyarım.

Geri