Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mango köküyle geçer mi?

dicolele

Bronz 3 Üye
merhaba büyük kaplumbağamın kabuğu gayet sert devit3lü yem verdim geçen hafta kuru alanda güneşlenmeside gayet normal mango kökü internetten alamadım malum yaş küçük:) ailem internetten alışverişe pek sıcak bakmadılar. bulmaya çalışacağım çevrede.
kabuğu bi garip gibi geliyor bana ne düşünüyorsunuz? bazı yerler beyaz gibi içim rahat değil.::(

Ekli dosyalar

• 2013-12-19 21.39.25.jpg
    2013-12-19 21.39.25.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 129
Cvp: mango köküyle geçermi?

Eski plakalar üstte kalmış ve atamamış. Bunlar zamanla canlılığını ve rengini kaybeder. Sorun yok ama mango kökü kaşınması için iyi olur.
Kabukta bunun dışında kireç vs hiç bir sorun yok bence.
Ancak uvb lamba tavsiye ederim. Bu devit 3 yerine daha gerekli ve doğru yöntem. Vitamin ve mineral takviyeleri uygun miktarda yapılıyor mu? Alttan gelenler biraz daha canlı olmalı. Kuru alan ısıtma lambası var mı?

Cvp: mango köküyle geçermi?

kabuğunu ıslak diş fırçasına tuz veya karbonat döküp yavaşça deri kısımlarına değdirmeden 1-2 dakika ovala ve akvaryum suyu ile yıka. sonra akvaryuma koy. hafif bir yosunlanma etkisi var. suda yosun ve kahverengi alg durumu mevcutsa komple bir akvaryum temizliği gerekecek. ısıtıcı lambadaki ampul düz ampul değil mi sarfiyatsızlar ısıtmaz.

yarın ev sıcakken havlu peçete ile kuruttuktan sonra kabuğuna devit sür ve 5 dakika kadar ısıtıcı lamba altında beklet. kaçmasın diye tutacağın için lamba çok yakın olmasın hafif bir ısı versin kafi. işlemin sonunda tekrar peçete ile kabuğunu silip akvaryuma koy bu işlemi pazar günü de yap. pazar akşamı bir resim daha ekle bakalım kabuk ne oldu.

kabuk sertleştirici jel kullanmıyorsun değil mi ? üst orta ikinci plakada pürüzlü yüzey var.

çok teşekkürlerr jel falan kesinlikle almadım ilk aldığın hafta devit3 sürmüştüm
uv lambamız var 40w masa lambamı kullanıyorum baya sıcak yani elimi bile orda ısıtıyorum:)
kahverengi algin nasıl göründüğünü bilmiyorum ama akvaryum gayet temiz ve yosunlanma yok.
pazar günü koyacagim resmi tekrardan teşekkürler

Ben uvb lambayı soruyorum. Uva ısıtma lambasıysa oda iyi ama uvb lamba d vitamini sebtezi için devitten çok daha uygundur. Hatta devit kısa bir süre kullanılmalıdır.

Cvp: mango köküyle geçer mi?

şu normal lambayı kullanıyorum masa lambamda onunla ısıtıyorum kuru alanımı diğerini hiç denemedim akvaryumla vermişler
sizce hangisi daha iyi?

2. resimdekini kullanıyorum

Ekli dosyalar

• 2013-12-21 21.42.45.jpg
    2013-12-21 21.42.45.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 83
  • 2013-12-21 00.18.06.jpg
    2013-12-21 00.18.06.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 74

birinci işe yaramaz. ikinci 35 w veya altı ise kullanılabilir üstü ise hayvanları yakar. ama normal bir ampul şeffafta 40 W buzlu camı olan da 60 W uygundur. bulunduğun yerde bauhaus varsa ecolite 52 W halosoft en iyisidir.

var da baya uzakta ya:/ o ampulü başka bir yerde bulabilirmiyim?

ben başka yerde görmedim bir de baumaxx diye bir yapı market var. bir ara gitme durumun olursa 3-5 tane alıp stok yaparsın.

Dediklerini yaptım cem abi. Nasıl gözüküyor?

Ekli dosyalar

• 2013-12-23 17.22.04.jpg
    2013-12-23 17.22.04.jpg
    56.2 KB · Görüntüleme: 74

rengi bayağı ortaya çıkmış deviti kabuğuna 2 günde bir sürmeye devam et. hergün hergün hayvanı hasta etmeyelim. aslında sana uvb ampul lazım. o zaman kabuk renginde belirgin bir koyulaşma görürdün. ama bu şekilde de olumlu gelişme var devam, bir hafta sonra bir resim daha atarsın.

bir de mango kökü bulursan alttaki taze plakalar çıktığında rengi daha güzel olacaktır. orjinal kabuk rengi bendeki maviye çalan yeşil kabukluya benziyor.

Bir hafta sonra bence de daha toparlar ama plaka atımı yardımıyla. Esas renk dengesi önerdiğimiz gibi uvb ampul faydasıyla olur.

Geri