Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mango kükü akvaryumumu çok kirletiyor

murat yazıcı

Bronz 2 Üye
akvaryumumda olan mango kökünü her su değişikliğinde cıkartıp yıkıyorum hatta onu da fırcayka iyice temizliyorum. her temizlememde fırcada siyahlık oluyor. yani siyah bir salınım yapıyor. ve akvaryuma da mango kökünden çıkan küçük küçük ahşap parcaları gibi bişey oluyor. bu durum cok canımı sıkıyor. anlatabildim mi bilmiyorum. ne yapabilirim bu duruma.

Mango kökünün suya döküntü yapması normal. Büyük kopan parçaları balık filesi ile toz gibi kalanı dip çekimlerinde alınabilir. Malesef bu durum başka türlü giderilemiyor.

Cvp: mango kükü akvaryumumu çok kirletiyor

cok sağ olun. en azından herkezin de böyle bir sorunu varsa benim mango kökünde sorun yok demektir. ben yanlış bişey aldığımdan çekinmiştim

Hatta hayvanlar kaşındığında yada ısırdığında bu döküntü artar. Isırmanın çok olduğu akvaryumlardan kökü çıkaranlar oldu. Bir ara benimkilerde dadanınca ve kaşınmak için başka dekorlar kullanınca bir akvaryumdakini çıkardım.

Cvp: mango kükü akvaryumumu çok kirletiyor

bu durum olağan akvaryuma koymadan evvel lif şeklinde olan ayrımlar varsa onlar makasla kesilip alınmalı hayvanlar ekseriyetle onları dişliyor ve yolmaya çalışıyor. suda olması sebebiyle kök yumuşadığı için kaşınma sebebiyle de parçalanmalar olabiliyor. alındığında iyi kaynatılmazsa sarı renk salınım yapar ama yosun tutmaz.

Geri