Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mantar hastalığı

Gülseren Ağdur

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kaplumbağamın kabuğunun 2 bölgesinde beyazlıklar oluşuyor ne yaptıysam gitmedi akvaryumunu düzenli bir şekilde temizliyorum kabuğunu tuzlu diş fırçası ile fırçaladım ama yine gitmedi ne yapabilirim öneriniz var mı

Ekli dosyalar

• IMG_4907.jpeg
    IMG_4907.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4912.jpeg
    IMG_4912.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4911.jpeg
    IMG_4911.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_4910.jpeg
    IMG_4910.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 14
Kireç gibi duruyor ama admin bakınca cevaplar.

Şu soruları cevaplayın.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın

akvaryum ölçüleri 44x26x26 cm
ısıtıcı kullanmıyorum kabuk boyu 6 cm takviye olarak kabuk koruyucu ve sertleştirici kullanıyorum aşağıya fotoğrafları bırakıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_4917.jpeg
    IMG_4917.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_4916.jpeg
    IMG_4916.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_4915.jpeg
    IMG_4915.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 8
Öncelikle o kabuk koruyucu jeli çöpe atın.

Bunun zararı var faydası yok. Kabuğu zamanla çürütüyor.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Yaz kış çalışır. Hayvan akciğer enfeksiyonu olursa iyileşmesi zor. Biran önce temin edin bu linkte satılıyor.

Lamba hem akciğer enfeksiyonu olmasını hemde kabukta mantar oluşmasını engeller. Sağlıklı bir kaplumbağa için su ısıtıcı ve ısıtma lambası şarttır.

Taşı çıkartın. Bu hem yuzeceği alanı daraltır hemde pislik tutar.

Çim kaplama kullanmıyoruz bu da yine pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Hayvanın gözleri kapanır kulakları balon gibi şiser.

Belli bir boydan sonra çimleri kopartıp yiyorlar. Yerse midesinde kalır sindiremez.

Klima veya esintiye maruz bırakmayın.

ısıtıcı ve lambayı en kısa sürede alacağım taşı da çıkarayım evet dediğiniz gibi çimleri koparmaya başladı onları da mı çıkarayım nasıl tırmanıcak ama onları çıkarırsam bir de bu dediklerinizi yaparsam kabuğu düzelir mi

ısıtıcı ve lambayı en kısa sürede alacağım taşı da çıkarayım evet dediğiniz gibi çimleri koparmaya başladı onları da mı çıkarayım nasıl tırmanıcak ama onları çıkarırsam bir de bu dediklerinizi yaparsam kabuğu düzelir mi
Kabuk kireç lekesi gibi duruyor.

Zamanla üssteki plakaları döker alttan yeni plaka çıkar lekeler kaybolur.

Lamba plaka atmasına da yardımcı olur.

Çimi sökmeniz zor ama sökebilirseniz yerine 6 gen pvc paspas kaplayın.

Çimi yememesi lazım yerse midesinde kalır. Ölüme kadar gider.

Su seviyesini birkaç cm daha yukseltebilirsiniz.

Su degişimlerini dip sifonu ile yapın.

Yeni dolduracaginiz suya litre başına 1 damla bu su düzenleyiciden damlatın.

Bio turt yazan d vitamini şuan kullanmayın. Onun yerine deepfix reptivit alın. 10 günde bir yemine 1 damla damlatıp yedirin.
Ilk başta vitaminli yemi yedirin sonra kalan yemleri verin.

Günde kaç öğün, öğün başına ne kadar yem veriyorsunuz?

günde 2 öğün veriyorum sabah 6 akşam 6 şeklinde iki ya da üç günde bir karides veriyorum 1 tane öğlenleri haftanın yine iki günü de ekmek içi salatalık vb şeyler veriyorum

günde 2 öğün veriyorum sabah 6 akşam 6 şeklinde iki ya da üç günde bir karides veriyorum 1 tane öğlenleri haftanın yine iki günü de ekmek içi salatalık vb şeyler veriyorum
Haftada 3 gün Sabah 6 akşam 6 stick

Haftada 3 gün Sabah 6 stick akşam 10 gammarus

Haftada 1 gün Sabah 6 stick akşam Salatalık şeklinde verin.

Gammarus kutulu mu poşette mi?

Foruma hoşgeldiniz.

Kabukta mantar yok. Eski plakalar kabarmış. Aralarına kireç girip kurumuş. Bu plakalar zamanla açılıp atılacak kabuğun orjinal rengi ortaya çıkacak.

Fırçalamaya gerek yok. Isıtma lambası ısıtıp kurutarak açılıp atılmasını sağlar.

Kış için su ısıtıcı olacak. Su sabit ısıda olmalı. Kalorifer peteği sabit ısı vermez.

Geri