Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mantar mı ?

ilkyaztpc

Bronz 4 Üye
Katılım
10 Mar 2016
Mesajlar
44
daha öncede yazmıştı buraya kaplumbağamın sırtında beyazlık vardı sonra büyük olan kaplumbağam onu yaralamıştı bizde beyzalığında aynı şekilde bu yaralanmadan olduğunu düşünmüştük olay üstünden 3 4 gün geçti bugün sırtında ki beyazlığın içinde bi kahvelik farkettim mantar mı bu ?
 

Ekli dosyalar

  • 12168921_10153972617484235_2109681002_o.jpg
    12168921_10153972617484235_2109681002_o.jpg
    122.9 KB · Görüntüleme: 311
  • 12874299_10153972617544235_611589595_o.jpg
    12874299_10153972617544235_611589595_o.jpg
    122.5 KB · Görüntüleme: 309
Mantar kokar mantar değildir kokmuyosa


Çeşme suyu kullanıyosanız kireç olabilir
 
Cvp: mantar mı ?

Pıhtılaşmış kılcal damar olabilir kastedilen kısım.Yara bakımını yapıp suyun temizliği sağlandığı taktirde eski formuna kavuşacaktır.Şuan canlı enfeksiyona elverişli durumda.Bu yüzden azami düzeyde özen gösterilmeli.Antibiyotikli krem kullanılabilir her ihtimale karşın.
 
Çeşme suyuda kullanmıyoruz o beyazlığı başta diğer kaplumbağam yaptı sanırım çünkü alt kısmında da gördüyseniz yapmış olduğu diğer yaralar var ama bu omzundakinde kahverengilik var


İlk iki gün batikonla temizledim sonrasında batikonu daha fazla kullanmamam söylendi zaten akvaryumunuda iki üç gün önce büyük olandan ayırmak için değiştirmiştim o sırada temizliğinide yaptım. Dediğiniz antibiyotikli kremin ismi ne peki ne kadar sürmem gerekiyo fazla sürsem ne gibi bi zararı olur tehlikeli olur mu
 
Antibiyotikli pomad mikrobik durumların önüne geçer ama açık yara için kullanılanı olmalı.

Sen suyunu temiz tutup metilen mavisi damlatacaksın. Su çok açık mavi olacak kadar, çok değil. Kaç litre su kullanıyorsun ?

O kahverengilik kurumuş yara veya baticonun rengi olabilir. Resimde ben göremedim. Kahverengi mantar komple kahverengi yüzeyi kaplar. Derin çukur oluşturur öyle birşey gözükmüyor.
 
Cvp: mantar mı ?

Batticon antiseptiktir.Önlem amaçlı kullanılır.Akvaryumdaki suda açık yaraların enfeksiyon kapmasına neden olabilecek bakteriler bulunabilir.Bu durumda durumu garantiye almak amaçlı antibiyotikli merhem kullanılmalı.Bunun için Terramycin Deri Merhemi kullanılabilir.Toplu iğne ucu kadar sürülüp yayılabilir.Uygulama öncesinde kaplumbağa kurulanmalı ve uygulama sırasında kuru alanda üzerine ampul konumlandırarak 30-45 dakika bekletilmeli.Tekrar akvaryuma konulmadan önce emilmeyen merhem temizlenip akvaryum suyu ile durulanmalı.
 
10litre su var şu an akvaryumunda mavi metileni damlatırken kaplumbağam içinde olacak mı akvaryumun ? Her gün kontrol ediyorum durumunu yaralarının zaten bu sabah gördüğüm bişeydi bu. Bende şu anda terramycin göz merhemi var bunun yerine deri merhemi alıp kullanacam o zaman bu yapacağım işlem mantarsa geçirme amaçlı mı olacak ? İlk beyazlığı gördüğümde buraya yazmıştım ve tuzla ovalamamı söylemiştiniz bu onun canını çok yakmıştı
 
Cvp: mantar mı ?

Kristal kaya tuzu önermiştim sofra tuzu kullanmıştın ki konuşmanın geçtiği tarihte yalnızca mantar şüphesi vardı.Şuan bahsi geçen bölgenin yaralanma sonucu olduğu belirlendi.Yaraya tuz uygulanması da şüphesiz can yakıcı bir durumdur.
Sürekli mantar şüphesi ile yaklaşılması yanlış.Suyun kondisyonunu koruduktan sonra mantarın ortaya çıkma olasılığı oldukça düşüktür.
Durgun suda zaman ile farklı enfeksiyona neden olan mikroorganizmalar türer.Şuan kaplumbağanın açık yarası bulunduğu için suda oluşabilecek bu mikroorganizmalara karşın antibiyotikli yara merhemi kullanılması gerekiyor.
Suyun kondisyonunu koruması için hava hortumu takılabilen bir iç filtreyi günlük olarak kullanacağın metilen mavisi ile desteklemelisin.Metilen mavisi de Batticon gibi bir antiseptiktir.Mikroorganizmaların üremesini engeller.Metilen mavisini suya uygulayacaksın.Genel olarak paket üzerinde ya da prospektüsünde kullanım oranı yazar.
 
Ama cem bey sofra tuzu diyince elimde de sofra tuzu vardı onu kullandım. Tamam o zaman şu an eczane bulamadığım için nöbetçi yarın uygulucam dediğiniz işlemi, teşekkür ederim. Ama mantar olma ihtimali yok dimi ben biraz takıntılıyımdır kusura bakmayın soruyorum böyle ama çok tedirgin oluyorum
 
Sofra tuzunu kabuğu fırçalamada kullan dedim suya dökme sakın. Furkanın dediği gibi kaya tuzu işine de girme. Metileni her gün bir damla damlatacaksın. Hayvan su içinde olacak. Pomadı furkanın dediği gibi dışarıdan uygula. Bu kuru yere çok yakın olmayacak biçimde lamba tut. Hayvanın kabuğu ince pişmesin. Sadece üşümesin.
 
Tamamdır teşekkür ederim. Bide internetten silis kum almıştım bugün geldi fotoğrafını gönderiyorum doğrumudur diye. Ve silis kumu akvaryuma nasıl koyacam yapmam gereken bi işlem var mı suda bekletmem gerekiyo mu ?
 

Ekli dosyalar

  • image.jpeg
    image.jpeg
    106 KB · Görüntüleme: 224
Evet silis. Steril etme taban malzemeleri bölümünde yazıyor oradaki konulara bakarsın ben şimdi uzun uzadıya yazmayım bir daha.
 
Ya ben okudum dediğinizi yaptımda tülbente koyup yıkadım bi kaç kere artık tülbentten kum akmayınca bıraktım yıkamayı akvaryuma koydum çok bulandı su filtre çalıştırıyorum ama daha kötü oluyo sanki nasıl geçecek bu
 
Sabaha bir kısmı tabana oturur bir kısmını filtre çeker. Hazneyi temizle.
 
Cvp: RE: mantar mı ?

ilkyaztpc' Alıntı:
Ama cem bey sofra tuzu diyince elimde de sofra tuzu vardı onu kullandım. Tamam o zaman şu an eczane bulamadığım için nöbetçi yarın uygulucam dediğiniz işlemi, teşekkür ederim. Ama mantar olma ihtimali yok dimi ben biraz takıntılıyımdır kusura bakmayın soruyorum böyle ama çok tedirgin oluyorum

İlk konuda canlının yaralanmadan ötürü kabuğunda beyazlık oluştuğuna dair bir bilgi ya da emare olmadığı için o şekilde yorum yapılmıştı.Genelde sert kabuklu kaplumbağalarda deriye temas ettirmeksizin üst kabuğa tuz uygulanması dezenfeksiyon için kullanılır ancak yumuşak kabuklu kaplumbağaların kabuklarında kemiksi bir yapı yerine deri bulunduğu için bu canlı açısından risk oluşturur.
Şuan var olan bilgiler ışığında canlıya antibiyotikli merhem uygulaması yapılması oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi açısından en akılcı yöntem olacaktır.
Yumuşak kabuklu kaplumbağalar su kondisyonunda oluşabilecek değişikliklerden etkilenebilen canlılardır.Bu yüzden suyun kondisyonunu azami seviyede tutup filtre ve akvaryum temizlikleri aksatılmamalı.Bu canlıların bakımını üstlenenler çoğunlukla mantar enfeksiyonuna bağlı olarak canlılarını kaybetmişlerdir ancak bakımını üstlendikten sonra 20 cm kabuk boyuna kadar sorunsuz getirenler de mevcut.Bu tamamen bakımını üstlenen kişinin konuya bakış açısı ile ilgili.
 
Geri
Üst