Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantar mı?

Kumsal14

Yeni Üye
Benim 1 yaşında bir kaplumbağam var 2 haftada bir akvaryumunu annemle beraber temizliyoruz sadece bu seferlik 3 hafta temizleyemediydim kaplumbağama baktığımda üstünde beyazlıklar vardı başta kabuk deiştiriyor sandım ama kuruyunca o beyazlıkların daha fazla olduğu gördüm ve bir sorunu olduğunu anladım ya mantar olmuştu yada renk pigmentlerini kaybetmişti lütfen yardım edebilir misiniz? Renk pigmentlerini kaybetmiş ise tedavisi varmı?
IMG_20241201_185438.jpg

Foruma hoşgeldin.

Mantar yok. Eski plakalarda açılmaya bağlı matlaşma ve bir miktar kireç var. Bir zararı yok. Isıtma lambası altında kurutup atar.

Isıtma lambasını gündüz 12 saat yakacaksınız. Gece su içinde uyuyacak. Su ısıtıcı da lazım.

Bu konuda bilgi verdim.

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldin.

Mantar yok. Eski plalarda açılmaya bağlı matlaşma ve bir miktar kireç var. Bir zararı yok. Isıtma lambası altında kurutup atar.

Isıtma lambasını gündüz 12 saat yakacaksınız. Gece su içinde uyuyacak. Su ısıtıcı da lazım.

Bu konuda bilgi verdim.
Su ısıtıcısı var kaplumbağa salonda olduğu için ısıtıcı lambası tüm gün açık kalıyor ama yinede suda uyuyor

Sizi gördüğü için çıkmıyor olabilir.

Yine de lambayı rampaya doğru çevirin ısı algısı çıkma isteği oluşturabilir.

Geri