Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mantar sorunu

soprano1982

Bronz 3 Üye
mailto:/3vRqlA.jpg

resimdeki sıkıntı nedir?önemlimidir?çözmenin bir yolu varmı acaba?

teşekkürler

Ekipmanları belli dönemlerde komple temizlemek gerekir. Net göremiyorum ama yem artığı, algler ve deri parçaları bu bölgeleri kaplar. Komple akvaryum temizliği yapıp elden geçir akvaryumdaki suyu komple değiştir. Mantar hadisesine kaplumbağanın kabuğunda bakacaksın. Hayvan temiz ise sorun sadece dediğim kirlerdir. Yinede hayvanı bir süre takip et. Mantar hayvan suya girdiğinde beyaz olarak durur. Kireç ise ıslandığında kaybolur.

Dış filtre kullanmıyorsan suya temizlik sonrası metilen mavisi de damlat. Akvaryumda tahminen kaç litre su var.

Akvaryumu daha 1 ay oldu yapalı. Zülfikarda herhangi bir beyazlama yok. Size detaylı fotoğraf göndericem. Akvaryumumuz 160 lt

mailto:/WgrG8L.jpg

mailto:/NlbOd5.jpg

Sirkülasyonun yetersiz olduğu durumlarda da bu artıklar yapışabilir.

Dış filtre yok ise genel temizlik sonrası 4 damla metilen damlatırsın. 1 hafta sonra da iki damla.

Dış filtre varmış. Bu durumda metilen olmaz. Eğer lav substrat var ise onları kaplar. İçindeki malzemeleri iyi steril ettin mi ? Bu kadar kısa sürede bunların olmaması lazım. Her şeyi komple yıka tekrar. Filtre malzemelerini sıcak sudan geçir. Temizlik sonrası bu birikmeler yine olursa hayvanı ayrı bir kaba alıp bir gün akvaryumu tuzlu suda bekletmek gerekecek.

Cvp: mantar sorunu

üstat selamlar 
1 kasımdan beri 160 litrelik akvaryum için aşağıdaki dış filtreyi kullanıyorum.şimdiye dek hiç temizlik yapmadık.sadece su ilave ediyoruz.hazır pazartesi tatilken temizleyelim diyoruz. içindelki filtrelerden almamız gerekirmi yoksa onları suyla yıkamamız yeterli olurmu? zülfikarımız 14 cm yaklaşık:)

http://www.hepsiburada.com/life-tech-filtre-siyah-kova-ici-dolu-1200-l-h-p-PTM3435

http://www.hepsiburada.com/life-tech-filtre-siyah-kova-ici-dolu-1200-l-h-p-PTM3435

bu filtrenin içinde çıkanlar abi.
karbon,seramik ve elyaf var sanırım

en uzun sürelisi 6 ayda bir temizleniyor. 6 ayı doldurmuş.

Karbon yenilenecek. Seramik sinterlenmiş ( emici) değil gerçek seramikse yıkayıp kullanabilirsin. Elyaf yenilenecek.

4 sepet olduğuna göre jbl symec elyaf al. Uzun süre kullandığına göre 250'lik yeterli.

Seramik, carbon eheim marka tercihen, substrat ya da lav taşı

Zeolite ya da seachem denitrate veya jbl clearmec al. Yada bu üçü yerine percell soft water resin al. Bunu tuzlu su içinde bekleterek yeniliyorsun. Kullanmaya devam ediliyor. Açıklamasını bu konuda yazdım.

mailto:/forum/konu-percell-soft-water-resin-recine-filtre-malzemesi.html

[font=Arial, Helvetica,]Sepetim[/font]
ADET​

FİYAT​

tşk

Alacakların eheim carbon, seramik gerçek seramik ise almana gerek yok, jbl symec elyaf, eheim marka substrat yada lavtaşı. Substratın iki çeşidi var. Pro olanı yıkanarak uzun süre kullanılıyor. Ben 4 senedir kullanıyorum. Bir de linkini verdiğimi al. Bulamazsan zeolite alırsın.

[font=Verdana, Arial, sans-serif]mailto:/Content/_userfiles/images/8500/100/JPM008246_1.jpg
[size=small]Percell Soft Water Resin Reçine Filtre Malzemesi 800 gr
Kod : JPM008246

48,56 TL
[font=Verdana, Arial, sans-serif]-[/font] [font=Verdana, Arial, sans-serif]+[/font]
48,56 TL
mailto:/Market/CartDetail#

mailto:/Content/_userfiles/images/4000/100/JPM003518_1.jpg
Eheim Ehfi Karbon Filtre Malzemesi 1 lt
Kod : JPM003518

27,98
25,18 TL
[font=Verdana, Arial, sans-serif]-[/font] [font=Verdana, Arial, sans-serif]+[/font]
25,18 TL

mailto:/Content/_userfiles/images/12000/100/JPM011872_1.jpg
JBL Symec Filtre Elyafı 250 gr
Kod : JPM011872

22,93
20,64 TL
20,64 TL

mailto:/Content/_userfiles/images/4500/100/JPM004365_1.jpg
Eheim Ehfi Lav Filtre Malzemesi 1 Lt
Kod : JPM004365

27,73
24,96 TL
24,96 TL
Ara Toplam
119,34 TL
[/font][/size]

üstat başlık hortlattık ama anca ayarlayabildim:) bu 4ü okeydir dimi benim filtre için? birde hortumları değiştircem özel bişeye gerek yok dimi

Seramik vardı değil mi diğer malzemeler tamam.

Hortumların nesi var ?

seramik yerine lav alayım dedim daha uygun diye.. hortumlar aşırı kirlendi temizlenmez diye düşünüyorum

Seramik kir tutucu ve suyu sepetin geneline dağıtarak daha randımanlı filtrasyon sağlar.

Lav son çıkışa konur. Döngü yapan bakteri kolonisinin yaşayacağı ortamı sağlar.

Hortumlar iki çapta oluyor. Biri eheim ayarında diğeri tetra. Jbl hortum temizleyici fırçası var. Bu geniş çaplı olanı rahat temizliyor. İki ucunda birer fırça var biri küçük biri büyük.

Küçük çaplı hortum için arkadaşlar pamuğu tıkıp çok kalın olmayacak, tazyikli su yada kalın galvanizli tel ile ittirip temizliyorlar.

Cvp: RE: mantar sorunu

cem' Alıntı:
Seramik kir tutucu ve suyu sepetin geneline dağıtarak daha randımanlı filtrasyon sağlar.

Lav son çıkışa konur. Döngü yapan bakteri kolonisinin yaşayacağı ortamı sağlar.

Hortumlar iki çapta oluyor. Biri eheim ayarında diğeri tetra. Jbl hortum temizleyici fırçası var. Bu geniş çaplı olanı rahat temizliyor. İki ucunda birer fırça var biri küçük biri büyük.

Küçük çaplı hortum için arkadaşlar pamuğu tıkıp çok kalın olmayacak, tazyikli su yada kalın galvanizli tel ile ittirip temizliyorlar.

üstat  bizim 4 sepetimiz var filtrede. hem seramik hem lav nasıl yapıcaz? yukarda alacaklarım 4 tane zaten lavı çıkarıp seramik mi alayım yani ?

Elyafı sünger yerine kullanacaksın. Dizilim şöyle
Su giriş tarafı>seramik üstü sünger>elyaf üstü percell üstü elyaf>elyaf üstü karbon üstü elyaf>elyaf üstü lav taşı üstü elyaf>su çıkışı

üstat anca zaman bulabildik bugün temizliği vs yaptık.. yalnız dış filtrem çalışmıyor.in yazan kısma büyük hortumu taktım,suyu çektiği yer yani. fakat bir türlü suyu çekme işini yapamadım.pompalama işini vs de yaptım ama nafile.yalnız onun musluğu bozulmuş aç-kapası çalışmıyor hep açık duruyor.acaba ondan sebeple olabilirmi? ona göre musluk siparişi vercem..birde karbonu direk 2 elyaf orasına koydum.herhangi bir torba vs koymadan.oda tıkama vs yapmaz değilmi?

tşkler

Carbon poşet içinde olacak. Temizlemesi dert olur.

Dış filtreyi su doldurmadan akvaryuma yerleştir sonra su çıkış borusundan havayı emip su gelme sesini duyunca bırakacaksın. Su dolup su çıkış hortumunda gözükünce fişi takacaksın çalışacak. Yalnız ilk suyu kovaya al. Carbonun pisliği gidip su şeffaf hale gelince fişi çekip yerine monte eder, çalıştırırsın.

musluğun bozuk olmasının bir önemi yok diyorsun yani.

birde carbon için poşet çıkmadı içinden..nasıl bir poşete koyayım ki

birde üstat hiçbir şey anlamadım:) akvaryum su dolu zaten boruları vs monteli..su çıkıştan su yarıya kadar geliyor kalıyor. acaba diyorum musluk bozuk olduğu için hava kaçırıp yeterli basınç olmadığından çekim yapamıyormu?

Geri