Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mantara karşı şampuan

bk6912

Gümüş 2 Üye
Katılım
12 Ara 2013
Mesajlar
197
http://www.dailymotion.com/video/xbqtfv_banyo-yapan-kaplumbaga-hemde-sampua_animals
arkadaşlar böyle bişeye denk geldim gereklimidir sizce bu hayvan şampuanları ? forumca sipariş verip başlasakmı bizde köpürtmeye ? :)
 
Agzina gozune gelirse zararli olabilir diye dusunuyorum. En azindan benim kocakafali yaramazlar asla durmaz oyle illa bulasir bir tarafina :)
 
Cvp: mantara karşı şampuan

biraz büyümüş ve pervasızlaşmış olmazsa dediğin gibi cinayet olur bu işlem :) videodaki kadar olması şart :)
 
Hem kimyasala maruz kalacak hemde akvaryumdan çıkarak stres yaşayacak. Hiç gerek yok. Sağlıklı ve uygun bir sistemde mantar olmazki.
 
Cvp: mantara karşı şampuan

'Aferin Afacana' diyor ama hayvan ağzını açmış bekliyor. sağlıklı bir sistemle mantar olmamasına dikkat etmek daha önemli. Herhangi bir hayvana bir uygulama yaparken öncelikle ne kadar doğal olduğuna dikkat ediyorum ben. Doğasında bu uygulamayı ya da buna benzer bir uygulamayı yaşar mı? Eğer çok uzak bir uygulama ise hayati bir önemi yoksa yapmamak daha iyi diye bir düşüncem var.

Bu hayvanlar zaten belirli bakterilere ihtiyaç duyduğu için sularını bile tam değiştirmiyoruz, gıcır gıcır yapmaya gerek yok sanki :D
 
Cvp: mantara karşı şampuan

Ben videoyu daha önce izlediğim için telefondan açamadım ve ezberden yazdım ilk mesajımı. Şimdi görünce aklıma geldi adam hayvanı musluk suyu altında duruladı.
Neslihan, adam ciddiyetten de uzak. Video çekip yayınlayacaksın madem kaplumbağa de hayvana, kapluş nedir :)
 
Cvp: mantara karşı şampuan

ortama konulacak ürünler gerektiği gibi steril edilirse mantar olma olasılığı olmaz. bunun yanında ısıtıcı lamba altında kabuğunu kurutması gerek yosun gerekse mantar oluşumunun önüne geçecektir. çok ileri boyuta gelmiş bir mantar durumunda belki son çare olarak kullanılabilir ama o aşamaya gelmeden tuzla önlemi aldığımıza göre lüzumsuz bir ürün. hayvanda isyanlarda zaten. bulduk belayı der gibi bakıyor. mantarın derisine bulaşma ihtimalini düşünüyorum. onda bile kulak pamuğu ile o bölgeye düzenli şekilde baticon sürülüp kurtulmak mümkün.
 
Geri
Üst