Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mantarla ilgili dezenfekte sorunu

leo

Bronz 5 Üye
Katılım
11 Eyl 2012
Mesajlar
26
mantar sorunu olan bir akvaryumu dezenfekte etmek için ne yapmak gerekir kullanılması gereken ilaçlar yada maddeler varmı kaya tuzuyla temizlemek yeterli olurmu filtreyi nasıl temizlemek gerekir sonrasında su için mavi damla denilen bi ürün vardı mantar için onu kullanmak yeteri olurmu bu konularda yardım gerekiyor acil olarak[/code]
 
Tedaviyi başka yerde yapıp akvaryumu kaya tuzu ve mavi damla ile dezenfekte edebilirsiniz. Filtre malzemelerini değiştirip filtre çalışır halde bu işlemleri uygulayın. Hatta kaya tuzu ve mavi damlayı ayrı ayrı günlerde yapın. Sonra olan kaya tuzu olsun. Sonraki gün akvaryum dahil herşeyi durulayıp su ile doldurabilirsiniz.
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

çok teşekkür ederim biraz araştırdım ama kafam karışınca sorma gereği duydum tedavi için ayırdım zaten hemen
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

Geçmiş olsun bu arada.
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

rahat çalışma açısından içindeki bitki,taş, kaya, kum ne varsa sıcak suyla yıkadıktan sonra bir leğen veya kovaya koyup mavi damlada veya kaya tuzunda bekletin. o arada da emrenin bahsettiği gibi akvaryumu temizlersiniz. işlem bitip malzemeyi akvaryuma yerleştirip suyu koyduktan sonra iki damla daha damlatın fazla değil. aldığınız mavi damla bio-ichthyo olsun. blue methylen balıklara özgü kaplumbağalara ağır gelir.

emre dış filtre için söylemiş eğer iç filtre varsa. süngeri sıcak suda ovalayın. pislik tam çıkana kadar. diğer sökülebilir parçalarına da bakın. eski diş fırçanız varsa elinizin ulaşamayacağı yerleri onunla temizleyin. iş bitiminde elinizi iyi yıkayın.
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

çok teşekkür ederim detaylar için aldığım dezenfektan blue methylen kesinlikle olmazmı yoksa miktar olarak ayarlanıp kullanılabilrmi filtrem iç filtre bu damlayı kullanırken içindeki süngeri çıkarmam gerekiyor sanırım ne kadar süre sonra süngeri yerleştirmek gerekir birde akvaryum 80 litre ne kadar damla kullanmak gerekir kaplumbağları ne kadar süre sonra içine koyabilirim
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

gülay bende de balıklardan kalma blue methylen vardı yeni alacağım akvaryumda steril etmek için kullanıcam, yıkama aşamasında. yani akvaryumu ve diğer malzemeleri yıkamada kullanabilirsin. ama hayvanları koyacağın zaman suyuna bio-ıchthyo kullan. 4 damla uygun. zaten önceden steril etmiş oluyorsun. pahalı birşey değil.

iç filtreyi temizleyip süngeri yıkadıktan sonra süngeride mavi damlalı suda beklet. hatta filtreyide koyabilirsin. akvaryumla işin bitip normal suyunu koyduktan sonra süngeri bir daha sıcak suda yıkayıp filtreye tak. daha doğrusu çıkardığın herşeyi sıcak suda durula. sonra hepsini akvaryuma koy iç filtreyi çalıştır. ondan sonra su hareketlenince o 4 damlayı damlat. dediğim gibi bio-ichthyoyu al. fazla pahalı birşey değil. hayvanlar açısından methylenden çekiniyorum açıkçası. onu sadece sonradan yıkamak kaydıyla bu tip durumlarda kullanabilirsin. atma bir kenarda dursun.

mantarın geçtiğinden emin olana kadar her su değişiminde 4 damla veya su eklemede 2 damla damlat. durum normale döndüğünde kesersin.
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

çok teşekkür ederim yardımlarınız için uygulayacağım
 
Tekrar daha detaylı yazayım. Tüm ekipmanları filtre vs kaya tuzlu su ile yıkayıp dezenfekte edin, kum dahil. Akvaryum camlarını ve birleşme yerlerini kaya tuzu ile ovalayın. Ben olsam yapay bitki varsa atıp yenisini alırdım. Tüm ekipmanları dekorları akvaryuma geri koyun. Sonra akvaryumu komple su ile doldurup filtreyi takıp çalıştırın. Mavi damlayı damlatıp 24 saat suyu hareket ettirin. Ertesi gün suyu komple değiştirip içine kaya tuzu koyup filtreyi çalıştırın. 24 saat sonra suyu tekrar değiştirip yeni su koyun.

Ben hayvanları koymadan önce tekrar mavi damlaya gerek olmadığı görüşündeyim. Sonuçta kimyasal bir madde. Yani bu dezenfekte işleminde geriye mantar kalmaz ama içiniz rahat olsun derseniz Cem' in önerisininde zararı olmaz.
 
Cvp: mantarla ilgili dezenfekte sorunu

bitkileri dekorları falan hepsini attım zaten söylediklerinizi uygulayacağım çalışma saatlerim biraz uzun olduğu için araştırmaya ve akvaryumla ilgilenmeye çok az vaktim kalıyor umarım durumu düzeltebilirim, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst