Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantarmi Kabukmu degistiriyor

Albatraoz

Bronz 3 Üye
Bir suredir alt ve ust kabugunda buyuyen beyazlamalar var bunlar kabuk yenilenmesimi yoksa mantar mi. Isigin gelis acisina gore parliyor bazen cok beyaz bazen belli bile olmuyor.

Not:mobildeyim fotograflar yuklenmedi kisa sure icinde yuklemeye calisacagim

Cvp: Mantarmi Kabukmu degistiriyor

Bu da resimleri:

http://imgur.com/a/0i8p1

üst bağadaki plakalar açılıp matlaşmış. diğer beyazlıklar ise kireç kalıntısı. içme suyu takviyesi ile kireç oluşumunu azaltır. plaka atımıyla da kaybolurlar. mango kökü var değil mi ?

alt bağa içinde silis kum alt plakaları atmasına yardımcı olur.

Cvp: Mantarmi Kabukmu degistiriyor

cem' Alıntı:
üst bağadaki plakalar açılıp matlaşmış. diğer beyazlıklar ise kireç kalıntısı.  içme suyu takviyesi  ile kireç oluşumunu azaltır. plaka atımıyla da kaybolurlar. mango kökü var değil mi ?

alt bağa içinde silis kum alt plakaları atmasına yardımcı olur.

Ekipmanlarim tam arada bir surtunurken yakaliyorum :D akvaryumdaki suyu 1 ayi askin suredir degistirmiyorum dis filtre (tetratec 700 galiba) kireci temizlemistir diye dusunuyorum

Konuyu acmisken bir sey daha sormak istiyorum. Kaplumbagam uclu kalemime ve sarj cihazimin ucuna silgime ve bunlara benzer bazi cisimlere el titretiyor. Akvaryumun camina yaklastiriyorum cama kafasini yasliyor el titretiyor daha kucuk kaplumbagam 7cm civarinda

kireci elimine edecek malzeme karbon filtredir. o da akvaryumun su hacmine bağlı olarak 1-1.5 ay kadar gider. sonuç olarak yenileme zamanın gelmiş.

el titretme de ise hayvan tanımlayamadığı cisim karşısında tedirgin olup kendini koruma amaçlı davranış gösteriyor. bir arkadaşta daha bu davranışı sergilemişti kaplumbağası.

Geri