Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

marka önerisi

Sıddık

Gümüş 4 Üye
Yeni akvaryum kuracaktim konuşup markalari belirlemistik aslinda. Bugun petshoplari gezerken 100-50-40 ve 1cm cam kalinligindaki akvaryumu 120liraya buldum. Bu yuzden de akvaryumu internetten almaktan vazgeçtim. Buradaki petshoplarda isitici olarak tetra ve eheim var. Siz jbl almamin uygun oldugunu soylemistiniz. O markalardan uygun bir model söyleyebilir misiniz yoksa JBL mi almaliyim illaki? Filtre olarak da Cem abiyle jeneca demiştik ama o da yok. Onun yerine sobo, eheim, tetra filtreler var. Bunlardan uygun bi model mi almaliyim yoksa jeneca da israrci misin Cem abi

Cvp: marka önerisi

Markalarin cogunu kullandim jbl o isitixlardan tek ozelligi plastik korumasi olmasidir buna karsi eheim da isitici kirilirsa akim kesme ozeliigi vardir yani hayvanlara birsey olmaz ama isitici gider tetrada bunlardan sonra en iyilerden biridir, camin hammaddesi falan hepsinde ayni kalitededir

Filtre icin jeneca ve sobo ic filtreleri kullaniyorum muadil urunlerde performans ayni, yalnizz dis filtre alinacaksa hacime uygun biir eheimin veya bir fluvalin ustune yoktur, tetra sikintilidir debi kaybeder cok fazla arti hotumlari beyaz oldugu icin alg yapar

Akvaryum cok iyimis buna dis filtre almak gerekir zaten benim onerim eheim 2215 daha iyisi 2217 classic seridir

evet buna alacağın filtre dış filtre olmalı. iç filtre sadece uçuşan derileri toplamada işini görür. akvaryum dediğin ölçü ve kalınlıktaysa biri bırakmıştır. o fiyata bedava. tabanda kayıt var değil mi kenarlarda. bu akvaryuma cam üstü kuru alan gerekli. yükseklik az derinliği ancak bu kuru alan kurtarır. bu akvaryumu tetra ex 1200'de kurtarır. dediğim kuru alanı yaparsan kılı kılına 200 lt'yi tutturursun.

jbl 200 w al. dışındaki koruma plastiği çarpmalarına karşı camı korur. ve yatay olarak su içine batma özelliği var.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11899&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt

Eheim 2217 bu akvaryuma en iyi filtre olur. Isıtıcıda jbl yoksa eheim al derim.
Akvaryumu iyi bulmuşsun, nazar değmesin. Hayırlı olsun.

Cok sağolun. Umarim bir aksilik çıkmaz. Filtre cok pahali geldi. Bi sure ic filtre kullansam sonra gecsem dış filtreye olur mu? Akvaryum, malzemeler, altındaki dolap derken baya masraf yapicam çünkü

olur yalnız şu durum var iç filtre idrarı süzüp atmaz. eğer iki hazneli bir filtre alır. ve alt haznesinde zeolit kullanırsan kısmen çözüm olur. seachem denitrate da alabilirsin. kısmi su değişimleri de yaparak suyu dengeye sokarsın. biraz yorucu olur. ama seni bir süre götürür. hayvanlar büyüdükçe filtrenin etkisi düşer.

Azalmaya başlayınca geçen hafta sonu seachem denitrate aldım. Biraz fiyatlanmış ama işlevinden o kadar memnunumki alternatif düşünemiyorum. Pet shoptakileri bitirince büyüklerinden haftaya getirmesinide söyledim. İç filtrede de su kalitesini daha iyi tutmak için çok faydasını gördüm. Hacim ve hayvan oranına göre bu ürün olmamasına nazaran su değişimi için süre ekler ekler.

Bencede iç filtre ile bir süre devam edip birikim yaparak iyisini almak iyi olur. Ancak kısa süre sonra ihtiyacın gerekliliğini farkedeceğin için önceden birikimi sıkıca yani hızlıca yap derim.

Abi o zaman alacagim bu malzemeleri koyabilcegim ic filtreyi söyler misiniz? Bi an once kurtulayim su isten

ben bundan aldım. bayağı güçlü 3. hazneye gerek yok. onu yedeğe çekebilirsin. benim dış filtre olduğu için sadece deri toplama amaçlı tek hazne kullanıyorum.
http://www.mamaci.net/U1431,244,jeneca-ipf-5200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

burada yazdım.
mailto:/forum/Konu-jeneca-ipf-5200l-ic-filtre.html

Ben iç filtre olarak Eheim 2012 ve 2008 kullanıyorum. Zamanında içerisine koymuştum. Gerçi Eheimde iç filtreler çok yüksek kapasiteler için üretilmiyor.

Bu dolphin olanlarda sanırım koyabilirsin. Seninkine minimum bu olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8262&ad=dophin-fb-4000f-ic-filtre-600-l-h

Atman kapasite ve kullanışlıklık olarak daha iyi olabilir. İki hazneli oluşu işine yarayabilir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=2837&ad=atman-at-f201-ic-filtre

Tabi bu malzeme koymada dış filtre verimi bekleme.

Ben bir saatte yazana kadar Cem öneride bulunmuş.

Sobonun da 2 hazneli ic filtreleri kaliteli ben memnunum.

Hepiniz ayri ayri yazinca ben yine kararsiz kaldim :) en sonunda bi sobo bi jeneca bi tane de atman alicam sanirim

Kıyaslamayı alisarpa sor. sobo ile jenecayı kullanıyor. O daha iyi bilir hangisi performanslı.

Bence bir fark yok muadil urunlerde yalniz sobo nun eksisi yanlardaki disleri elle kirmadan acmak mumkun degil, ben disleri yonttum bicakla hangisi ucuzsa onu alin bence soyle bir ornek vereyim birde 65 litrede sobo 3 haftadir sorunsuz 272 litrede 2 haftayi geckin sobo ve jeneca calisti sorun yoktu ama soboyu cikarinca 2 haftada falan suyun kalitesi gitti

Aksama jeneca 4200l filtreme muadil olarak kullandigim sobonun linkini atarim

Aynenen kullanılanlardan al. Bende alt markalardan bilindik Atman ve Yaşarcan ile Berrak ın kullandığı Dolphin markalarının senin akvaryumuna uygun olanlarını yazdım.

Geri