Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mart ayında kış uykusu?

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Akciğer enfeksiyonundan kurtulan kaplumbağam eskisinden daha sağlıklı oldu, fakat diğerinde bir gariplik başladı bu sefer.

Kısaca durum şöyle, kaplumbağam sürekli kuru alanda uyku halinde. Normalde güneşlenme pozisyonundaki gibi bacakları da uzatmıyor. Üstelik kuru alanın sıcak bölümünde durmuyor, kenar taraflarda uyku halinde. Islık çaldığımda veya yüksek sesle kendisine seslendiğimde gözünü açmadan kafayı bir kaldırıp geri indiriyor.

Suya itince birkaç saniyelik şapşapllıktan sona kendine gelip yüzüyor. Çok şükür ne yem versem yiyor (eskisi kadar elime saldırmasa da). Ama 3-5 dakika yüzdükten sonra hemen tekrar kuru alana çıkıp uyuyor. Forumları okudum, bazı kaplumbağalar kuru alanda kalmayı çok sevebilir ve normalden çok kalır diyor, fakat bizimkini suya itip yem vermesem sanki aylarca uyuyacakmış gibi duruyor. Elime alıyorum uyanmıyor yine. Ancak yavaşça ters çevirdiğimde gözleri kapalı bir şekilde debeleniyor, ondan sonra yine ses yaparsam gözlerini ancak tırnaklarının yardımıyla açıp bakınıyor. Sorun ne olabilir? Bu mevsimde kış uykusu olmaz herhalde. Akvaryum kapağı gündüz açık genelde ama hep ısıtıcı ışık var. Su sıcaklığı da 30 derece civarında şu anda.

Bir diğer sorumsa şu, eczaneden devit3 aldım. Şimdilik kabuğa sürmek yerine yeme damlatacağım. 2 günde bir normalde yemine vitamin damlatıyordum, şimdi haftada 2 defa vitamin, 2 defa devit 3 mü damlatmalıyım? Veya bir hafta içerisinde hangisini ne kadar vermeliyim? Son olarak da gaga taşını hangisine bulandırmalıyım, vitaminle ıslanmış yeme mi devit3'e mi?
 
hep kuru alanda duruyorsa arasıra kendiniz suya sokmak sorundasınız benim bir kaplumbağamda öyle nedendir bilmiyorum biz buna huy diyelim o karadan durmaktan hoşlanıyordur su çok sıcak veye soğuksada suya girmekten kaçınıyor olabilir 30 dan 28 e indirseniz belki fayda edebilir beeellki....
 
Ağır ağır suyunuzun değerini indirdiğinizde ne olacak birde o zaman bakalım. Bu arada ona vitamin takviyesi yapın.
 
o sıcaklıkta ve bu ayda kış uykusuna yatacağını pek sanmıyorum şahsen.. yem yemesi güzel fakat sürekli kuru alanda uyuması ve suya zorla girmesi maalesef pek de iyiye işaret değil.. önceki hasta kaplumbağadan dolayı enfeksiyondan diğeri de etkilenmiş olabilir.. suyu bir süre daha o değerlerde tutmanız iyi olur bence eğer hastalıktan o da etkilenmişse zaten zamanla yem yememeye başlayacaktır o zaman yeniden tedavi gerekebilir.. gözlerini de açarken zorlanması hastalığa yakalanmış olduğu konusunda biraz daha şüphelendirdi beni.. bir kaç gün daha bekleyin yeni gelişmeleri yine bizimle paylaşın eğer durum biraz daha kötüye giderse zaman kaybetmeden onun için de tedaviye başlamanız gerekecek.. alt kabukta pembelik var mı peki?

vitaminle ilgili sorularınıza gelince kaplumbağanız hangisini daha çok seviyorsa onu damlatın yemlerine.. bazıları devit-3 yerine normal kaplumbağa vitamini damlatılmış yemleri yiyor.. bazen devit-3ten dolayı yem yemeyen de oluyor yani sizin kaplumbağanızın ağız tadına göre kendiniz karar verebilirsiniz hangi vitamini kullancağınıza.. vitamini haftada 2-3 kez vermeniz yeterli duruma göre daha az da verebilirsiniz.. vitaminler genel olarak depolanamadığı için fazlası vücuttan atılır ve herhangi bir soruna neden olmaz.. sadece suya fazla katmanız durumunda suda kirliliğe ve yağlanmaya neden olur.. bir de vitamin damlattığınız yemleri suyu kirletmemek adına elinizden verirseniz kaplumbağanıza daha iyi olur.. gaga taşını vitaminli yeme de ıslanmış yeme de serpebilirsiniz hatta bütün parçalar halinde akvaryumada atabilirsiniz bazı kaplumbağalar direkt o şekilde de tüketebiliyor..

diğer kaplumbağanız ile ilgili bir gelişme olursa yine yazarsınız inşallah hasta değildir.. umarım yardımcı olabilmişimdir..
 
Dvit3 tek başına yeterli değildir. O nedenle içinde A, E, D3, B gibi vitaminler olan multi vitaminleri kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Çok şükür bir sıkıntısı kalmadı tekrar kendine geldi. Kuru alandan inip normal şekilde yüzüyor 3 günün sonunda. Ama her seferinde korkuyorum acaba yine mi akciğer enfeksiyonu diye ilk kaplumbağamı kaybettiğimden beri. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
 
Keratanın sağlığının düzelmesine çok sevindim. Mutlu bir ömür dilerim size ve kaplumbağanıza
 
Geri
Üst