Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merak Edenler için

banyoterligi

Bordo Bereli
Belki merak edenler veya forumda okuyanlar vardır. Kaplumbağam da solunum enfeksiyonu vardı. Hırıltılı solunum ve eğri yüzme.

Gentamisin tedavisinde 3. gündeyiz. 3. antibiyotiği suyuna karıştırmadan kuru bir yere aldım o sıra suyun sıcaklığını ayarlıyordum. Kapluşumu kulağıma götürdüm solunumunu duymak için..

Hırıltılı solunumu işitmedim. Sessiz nefes aldığını farkettim. Bu iyiye bir haber.. :smile:

Antibiyotiğin yanında sanasol multivitamin şurubu yemine bulayıp da veriyorum direnç sağlasın diye.

Karantinamızın fotoğraflarını birazdan paylaşacağım..

Şimdilik sevinçli haberimizi sizinle paylaşmak istedim iyi forumlar :)

Cvp: Merak Edenler için

Çok güzel bir haber Mert, nazar değmesin :)

Muhtemelen tüm tedavi 5 günde hallolur. Seninki benimki gibi aynı ve erken teşhis ile müdahale edildiği için hatırlarsan bu gün tahminini yapmıştım sana. Demekki dirençleri ve tedaviye cevapları da aynı imiş.

Bakalım iyileşince çizgili ile ne yapacaklar.

Not: Yalnız arkadaşlar eğri yüzme düzelip düzelmediği konusunda birşey diyemiyorum çünkü şuan kendisi plastik kapta 2 litrelik suyun içinde.. Sanırım onu cuma günü son tedaviden sonra cumartesi günü öğrenebilicez.. İnşallah düzelmiştir

Çizgili olmasa kısa süreli deneme yapabilir ve görürdün ama tedaviyi tam bitirip hafta sonu görürsün. Bence düzelmiş olur. Zaten hareketlerinde iyiye gittiğini anlarsın.

Abi değerli yorumun için sağol bende tam not yazarken yazmışsın :)

Evet bizim sıpalar aynıymış sağolsun seninde desteğinle Vildan hanımında desteğiyle şuan iyi gidiyoruz :)

Evet çizgili konusu muamma bakıp görücez.. Kuru alanı çok fazla kullandığı için benimki çıkmıyordu kuru alana.. Belki bir tarafta turtle bank diğer tarafta cd kabından kuru alan ile çözebilirim sorunu.. Suyu da artık havalar soğudugundan 28 C yaparsam geceleri ister istemez soğumasından dolayı hava akımının tekrar üşütebilceğimi farkettim. Suyu 26 yapmayı düşünüyorum... En azından oda sıcaklığı ile arasıdnaki cok fark olmadıgından tekrar bir solunum yolu hast. yaşamayız gibi geliyor

26 derece uygun bir sıcaklık. Dediğin gibi sloduğu hava ısısı ile su ısısı arasındaki fazla fark hasta olma etkenlerinden biri. Bunu iyi yakalamışsın.
Bende tanklarımda 26 ayarlamaya çalışıyorum. Gerçi hala havalar çok sıcak ve dereceler suda 29-30 civarı.

Bir süre alışana kadar iki kuru alan mantığı iyi olur.

Maşallah gayet iyi bir karantina kabı. Örtüsü bile var.

Yanlış görmediysem bu kaptaki suda 26 derece civarında. Böylece diğer akvaryuma ısı geçişi ile uğraşmadan direk kaplumbağanı alabileceksin.

Vildan hanım 28 e sabitle demişti ısıtıcıyı zaten 28 di akvaryumdayken de burdada aynı şekilde devam ediyoruz.

Yanlış görmüşsün emre abi ısıtıcı 28 de su sıcaklığı 28-29 hatta örtüyü kuru alanın ışık kısmı açık kalcak şekilde kapatınca nem oranıda artıyor 30 u bile buluyoruz :)

Resimden tam görememiş olabilirim. O zaman şöyle yapmalısın.
Çizgilinin bulunduğu ana akvaryum 26 derece ise bunu oraya almadan ek ısıtıcın yoksa bunun ısıtıcısını ona koyup 2-3 saat içinde 28 dereceye yükselt. Çizgili için ısı artışı birden olmasın. Bunada sıcak su dolu (ayarı iyi yap ki çok sıcak olmasın) pet şişe koyup sıcaklığı o süre içinde karursun. Daha sonrada RES i akvaryuma alırsın ve ısı farkına maruz kalmaz. Bundan sonra gün içinde birer derece ayar ile ısıyı tekrar 26 yaparsın.

Bu pet şişe mantığını başka bir konuda Tuba hanım yazmıştı ve acil durumlarda imkanda kısıtlı ise çok iyi bir yöntem bence.

Yalnız benim ısıtıcı atman kristal camlı. Dereceler 2şer artıyor 1er 1er artmıyor. 24 26 28 gidiyor..

Cizgilinin akvaryuma ısıtıcıyı koyup 28 yapıp karantinayı pet şişeyle mi ısıtıyım? Yani direk 28den 28 e gecicek öyle mi? Birer birer keşke düşse ya ısıtıcı.

Emre abi 50*50*50 akvaryum buldum. Akvaryum forum sitesinden. 25 tl ye bırakıyor arkadaş 2.el..

Hakkıyı oraya taşıyıp 30 litreliği çizgiliye bırakmayı düşünüyorum ne dersin?

50*50*50 lik bir akvaryum iyi gibi?

Yada ısıtmaya başla diğer akvaryumu diğeride soğumaya başlayacaktır. Ortada buluşunca diğerine alabilirsin. Yani akvaryumu 28 yap, o zaten değeri bulana kadar diğer kaptakı ısı düşmeye başlar. 28 derecede buluşunca kaplumbağayı koyarsın akvaryuma. Ondan sonra da ikisi akvaryumda iken 26 ya indirirsin. Bu kadar farklardan da bir şey olmaz.

Evet pek birşey olcağını sanmıyorum bu arada sen yazarken yazmışım her zaman ki gibi :)

50*50*50 akvaryum buldum. Akvaryum forum sitesinden. 25 tl ye bırakıyor arkadaş 2.el.

Hakkıyı oraya taşıyıp 30 litreliği çizgiliye bırakmayı düşünüyorum ne dersin?

50*50*50 lik bir akvaryum iyi gibi?

Bulduğun akvaryumu görmemişim. Bence iyi. Uzun bir süre RES için ideal olur. Çizgli ile de ayrı ortamda olmaları hem stresten uzak olmalarını hemde farklı ısı değerleri ile uygun şartlarını sağlama şansını doğurur.

Bende sen yazarken yazmışım :)
İyice temizlersin gayet iyi olur.

totalde 125 litre yapıyor. RES i rahat 10-15 cm oluncaya kadar götürür gibi geliyor. Aslında gönlümden geçen 70*60*60 lık gibi bir tank ama biraz büyüsün öyle diyordum da şans eseri 50*50*50 küp şeklinde bulunca direk alayım diyorum.. Cam kalınlığı 5 mm olursa problem olur mu? Arkadaşa döndüm ama bekliyorum.

Bu arada akvaryumu sanırım tanımadığın birinden alacaksın. Sızdırması vs var mı bilemeyebilirsin. Cam kalınlığı uygun mu? Bir de aynısını camcıya kestirsen ne kadar fark var araştır derim.

5 mm tam sınır ölçüsü. Sorun olmaz ama her zaman 1-2 mm fazlası makbuldür kaplumbağada.

Evet akvaryum.com da ilanlarda gördüm. Pm attım dönsün konusucam. Camcı da da yaptırırm ama tamamlanması bir kaç günü bulur gibi geliyor. Birde hiç akvaryum yapmadm hayatımda sızdırma kırılma patlama olmasını istemem..

Sorarım arkadaşa 5 mm ise 125 litre için az gelebilir. 6mm ve üstü olursa güzel olur gerçekten. Birde sızdırma vs olmaması lazım.

Eğer 50*50*50 lik akvaryumu alırsam, dış filtre yapıcaktım zaten şelaleyi çizgilide dış filtreyi de Res'te kullanırım böylece problem ortadan kalkar.. Bu arada çizgili yüzüyor artık ara ara giriyor çıkıyor suya :)

Açıkcası tanıdık birinden almak daha mantıklı. Tuzlu su akvaryumlarında silikon aşınması daha çok olur. Acaba tatlı su mu tuzlu su muydu akvaryum. Ayrıca kaç senelik akvaryum, silikon yenilenmesi gerekir mi? Bunlarıda değerlendirmek gerekir.

Tatlı su olduğuna eminim de bakalım sorucam. En kötü almaya gittiğimde incelerim su filan koydururum sızdırırsa almam. Ama şuan bakmıştım akvaryumcuya çizgiliye vermek istemediğimden. 60 tl ye uygun birşey buldum ama eni filan dardı. En azından res 125 litrelikte bir kaç sene yaşar çizgilide büyüdüğünde 30 litreyi büyütürüm

Alacaksan ve sızdırma olursa bir camcıda dağıtır tekrar silikonlatırsın. Ama kalınlık için şunu söylemeliyim. Üzerine kat falan çıkma, ancak turtle bank tak derim.

Geri