Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merak Edenler için

Cvp: Merak Edenler için

Yok zaten res için kullandıgım turtle bank i direk ona taşırım alırsam. çizgilide yaptığım plastik kaptan kuru alan ile idare eder.

Asıl cam dan kuru alanı falan dediğim gibi 250 litrleik akvaryumda adamların ofisine gidip çizdirip destekli vs yaptırdığımda camı tercih edicem..

Bakalım 0 a yakın temiz, çatlağı çiziği yok en az 6mm cam ise alırım. Hem res içinde stres olmaz.

not: Diğer Ek Bilgiler: dıscus uretımı ıcın yaptırdıgım akvaryumu kullanmadıgım ıcın vermek ıstıyorum.cızık yoktur.

yazmış adam bu arada. tatlı su üretimi. bakalım şans :)

Telde görüştük. Cam kalınlığı ya 6mm ya 8 mm 2-3 kereden fazla kullanmadım falan dedi. Yarın veya öbür gün gidip görücem 5 mm zaten 125liği kaldırmaz dedi haklı olarak. Yavru üretme tankıymış adamın. Çizik patlak vs yok dedi. Hoşuma giderse alıcam

Hadi hayırlısı. Sonuçta ücret uygun. Sende gidince bir ölçersin. Camı vs kontrol edersin güzelce.

Açıkcası beni cezbeden yanı 50*50*50 oluşu birde izmir olup bize yakın oluşu. Fiyatı da piyasanın çok altı olunca tadından yenmez dedim :) tahminimce kullanıp kaldırılan akvaryum elden cıkartmaya calısıyor arkadaş. Hem kaplumbagalarım stres olmaz mutlu mesut yaşarlar cizgiliyide vermek zorunda kalmam

Durumlar nasıl Mert? Kaplumbağa toparladı mı?

Resten bahsediyorsan bugün 4. günümüzdü yarın 5ci dozu vericem. Cumartesi sabahı biticek 5 günlük tedavimiz. Durum bahsettiğim gibi yüzmesini göremiyorum su alçak olduğundan yalnız hırıltılı solunumu kesti galiba ilaç.

Bu arada çizgilimizin adını pekmez koyduk :) O da bugün 3 veya 4 cü günü suya sabah hariç öğlen de 2 şer defa girdi. Tuvaletini falan da yaptı suya. Sanırım alıştı akvaryuma.

Allah nazarlardan saklasın herşey sorunsuz gidiyor şimdilik :) Yalnız mesela res suda yüzmeyi bırakınca batar çizgili suyun üstünde çaba göstermese bile (nefes alma olayı hariç) suyun üstünde kalabiliyor.

Hatta suyun dibine indiğinde biz nasıl denize daldığımızda basınçtan dolayı tam dibe dümdüz uzanamayız su kuvvetinden dolayı ayaklarımız yukarı doğru kalkar ya yüzmeyi bırakırsak çıkarız sudan. Çizgilidede o tip özellikler gözlemledim, normal davranış mı?

İyi haberleri bekliyoruz.
Benim çizgili büyük olduğu için seninki kadar belirgin değil. Ama bazen uzay boşluğunda gibi zeminden havalanarak yürüyor. Sanırım çizgililere özgü bir davranış. Vücutlarındaki havayı iyi düzenliyorlar.

Yem yememe vs problem olsa ilac işe yaradımı yaramadı mı kolay anlaşılırdı da eğri yüzmeyi kısmetse yarın son antibiyotiği verdikten sonra gorucez :)

evet çizgili suda cırpınmasa bile su üstünde kalabiliyor cok ilginc. Suda batmak derinlere inmek için kendi çabalıyor.

Ha Emre abi, artık sende çizgilierin ve res lerin fotolarını paylaş yahu forumda eski resimler var merak ediyoruz!

Çizgili çokta zorlanmaz batmakta. Biraz da hareket tarzları öyle sanırım. Biraz daha yüzey hayvanları olduklarını düşünüyorum.

İyileştiğini ümit ediyor ve şimdiden geçmiş olsun diyorum :)

Evet paylaşım konusunu yakında halledeceğim. Resim çekmeye üşendiğim içinde biraz aksattım. Hepsini bir güzel derleyip ayrı başlıklarda toparlayabilirim. Sanırım haftaya kadar paylaşacağım.

Evet res ler gibi heryere gitmiyorlar sanırım. Yüzey kaplumbağası tabiri cuk diye oturdu :) İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bekliyoruz en kısa zamanda fotoğrafları üşenmeyelim lütfen... ^^

Geri