Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar sülom iyice meraklı olmaya başladı biraz önce şelale filtrenin su sesinden kurtulmak için suyun aktığı yere vantuzla sünger sabitlemiştim az önce sülom süngere bas ordanda tırmana tırmana şelale filtrenin içine girmiş şelale filtrenin kapağını kapatmıyorum yoksa ses yapıyor yaw nasıl tırmanmış o su akan kaygan yerden inanamadım gerçekten hemen alıp suya bıraktım süngeride aldım bu ne kadar merak ah sülo ah başına bu yüzden çok iş geliyor bundan önce de 2 kere akvaryumdan çıkıp yere düşmüştü neyseki bişey olmamıştı koca akvaryumda yüzecek yer kalmadı sanki
okurken gulumsedim dun aynisini pakize yapti, kapak kapaliydi yalniz. Once sungerin tadina bakti begenmeyince uzerine cikip beni izledi. Kafasini suyun ciktigi yere sokup iceriye bakti bir sey bulamayinca iniyorlar Kapagini kapatmaktan baska bir care yok saniyorum. Ya da su seviyesini sungerin altina dusurmek cozum olabilir.
ben en iyisi sünger koymayım artık sese de dayanacağız bi sorum var vatoz balığı almaya karar verdim ne dersiniz yaşar mı ve de yem vermek gerekir mi yok atıklarla mı beslenir ve de salyangoz var o ne işe yarar akvaryumda kapluşlar onları yer mi?
tedbiri aldım kapağı kapattım şimdi istesede çıkamaz
bi sorum var vatoz balığı almaya karar verdim ne dersiniz yaşar mı ve de yem vermek gerekir mi yok atıklarla mı beslenir ve de salyangoz var o ne işe yarar akvaryumda kapluşlar onları yer mi?
Vatoz balığı artıklarla beslenir. Ama yinede ayrı olarak yem vermenizi öneririm. Kapluşlar büyüdükleri zaman, balığı rahat bırakmazlar. Ayırmanız gerekecektir. Akvaryumda canlı salyangoz varsa kapluşlar zarar verebilir almanızı öneririm
o zaman balıktan vazgeçeyim salyangozum yok almayı düşünüyorum kaplumbağa akvaryumuma koyacağım yerler mi acaba bide çeşitleri var elma salyangozu hangisini almalıyım
Salyangozu da yiyor kaplumbağalar maalesef.Kaplumbağaları başka canlılarla beslemek mümkün olmuyor.Hangi canlı koyarsanız koyun yiyor yada saldırıyorlar.Tabii bazı kaplumbağalar saldırgan olmuyor ama bence almayın,salyangoza yazık olur.
Kaplumbağalar özellikle elma salyangozunu kesinlikle yerler. Kaplumbağa akvaryumuna salyangoz almanızı önermem. Alacaksanız da yiyebileceği boyutta almayın. Ama ben yine de zarar vermeleri açısından tavsiye etmem.
elma salyangozundan başka ne türleri var elma salyangozu almam o zaman akvaryum çok boş kaldı biraz renklenmesini istiyorum
elma salyongozları üreyebiliyormuş ne kadar ürerler yani kapluşlarım için doğal bir yem olmaz mı ?
tamam o zaman peki bunu 15 cm lik fanusta beslesem bi sorun olur mu ve nasıl besleyebilirim örneğin kaplumbağımın yemini kullanabilirmiyim ve de ne sıklıkla ürerler ve üremesi için ne yapmalıyım
bana göre hiç bir hayvan fanus gibi dar bir alanda bakılmamalı.Ayrı bir akvaryum yapıp bitkilendirip,yanına 10-12 tetra balığı alıp Arzu hanımın akvaryumu gibi bir akvaryum yapabilirsiniz.
Eğer besleyeceksiniz kapluşlarla birlikte minare salyangozu besleyin. Çok hızlı ürerler. Ama kapluşlar büyüyünce onları yiyeceklerdir. Kapluşlara yem yapmayı düşünüyorsanız, canlı olarak vermeyin. Tamamen etçil türlerdir. Tüm yem artıklarını yerler.
Bu arada elma salyangozu en iyi balıklarla beslenir. Eğer elma salyangozu beslemek istiyorsanız.
peki o zaman yarın inşallah pet shop a gidip minare salyangozu alacağım doğrusunu söylemek gerekirse yem yapacağım bide bunlar eşeysiz ürüyorlar demi ve de ne sıklıkla ürerler yavruları başka bi kaba mı almam lazım üreyince ?