Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Meraklı Sülom :D

Cvp: Meraklı Sülom :D

Ne sıklıkla ürerler bilmiyorum ama eşeysiz ürerler ve üremesi çok kolay bir türdür. Başka kaba alsanız iyi olur. Çünkü kapluşlar büyümeden yerler. Minare salyangozları kapluşların protein ihtiyacını büyük miktarda karşılar.

gazoz' Alıntı:
Kaplumbağalara yem sağlamak açısından istiyorsanız,lepistes üretimi yapın bence.Balık olarak en uygun yem.

ben aslında 2 sene önce 20 litrelik akvaryumumda lepistes tetra kılıç kuyruk beslemiştim lepistesimin biri doğurmuştu tabi bi kaba filan almadığım için diğer balıklar yedi ve sonra doğuran lepistesim 2 3 gün sonra öldü ve daha sonra pet shoptan hamile lepistes aldım o da doğurmadan öldü ve daha sonra malesef sırayla hepsi öldü 7 balığım vardı niçin öldü anlamadım ısıtıcı filtre filan vardı bende ölünce akvaryumu ve ekipmanları sattım bıkmıştım aslında haftada bir akvaryum nasıl yosunluyordu anlatamam hafta bir su temizliyordum ben de sattım o yüzden ve şimdi yeni bir akvaryum alarak tekrar merheba dedim :D şimdiki filtremden çok memnunum 2 hafta oldu su ilk günkü berraklığını koruyor ve yosundanda eser yok...

Jadeite' Alıntı:
Ne sıklıkla ürerler bilmiyorum ama eşeysiz ürerler ve üremesi çok kolay bir türdür. Başka kaba alsanız iyi olur. Çünkü kapluşlar büyümeden yerler. Minare salyangozları kapluşların protein ihtiyacını büyük miktarda karşılar.

teşekkürler başta akvaryuma koyarım baktım çok rahatsız ederlerse fanusa alırım üremeye başlayınca yavruları kapluşlarıma vereceğim peki kaç tane almamı önerirsiniz ve de beslenmesini nasıl yapacağım?

Hafatlık/aylık olarak lepistes önerilir kaplumbağalar için.Yem yapmak isterseniz minare salyangozu ve lepistesleri bir akvaryumda üretebilirsiniz.
Mutlaka lepisteslerin ölüm sebebi akvaryumun yetersiz gelmesi yada su değerlerinin uygun olmayışıdır.

o zamanlar çok biliçsizdim malesef

mailto:/forum/Konu-minare-salyangozu-melanoides-tuberculata.html?highlight=minare+salyangozu
minare salyangozu ile ilgili ayrıntılı bilgi burada mevcut...

Teşekkürler forumu araştırıyordum bulamamıştım.

Pek emin değilim ama bebek kaplumbağalara vermeden önce kabuğundan ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Benimki de kaçma çalışmasında bulunmuş ve başarmıştı fakat fazla uzağa gidememiş çünkü akvaryumun arkasındaki bambu vazosunun içine düşmüş allahtan :D

Evet Melis hanıma katılıyorum. Yavru kapluşlara kabuğundan ayırıp verirseniz iyi olur.

AlperDeniz' Alıntı:
HADİ ZENCEFİL KAPATIR MISIN KONUYU! BAK KONU DIŞINA TAŞMIŞLAR. BANA 3 KEZ YAPTIĞIN GİBİ KAPATSANA HADİ!

Arkadaşım, daha önceki konularında haklı olarak kapatılmış. Çünkü sorduğun bir cümle soru için üç sayfa yazı yazılmış.
* mailto:/forum/Konu-sukaplumbagasi-com-site-kurallari.html --->Burayı okursan iyi edersin :hih: Özellikle ''D'' bölümünü.

Bence balık alma 3 4 aya yerler yazıyordu internette ama benikiler 30 dakikada hallettiler 2 balığı (eve geldiğimde sadece kılçıklar vardı)

balıktan vazgeçtim zaten salyangoz alacaktım 2 petshoptada yoktu 1 tane petsop kaldı sormadığım

bende bayılıyorum meraklı olmalarına ya çok tatlı oluyorlar :D

Geri