Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba, Ben Bonii! Sağlığım hakkında yorum bekliyorum!

Bonii

Yeni Üye
Merhaba, Kaplumbağamız Boni ile aranıza yeni katıldık. Yaklaşık 2.5 aydır baktığımız bu kaplumbağanın sağlığı vb. hakkında değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20250212_191940.jpg
    20250212_191940.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 30
  • 20250212_191945.jpg
    20250212_191945.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 29
  • 20250212_191948.jpg
    20250212_191948.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 28
  • 20250212_192013.jpg
    20250212_192013.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 27
  • 20250212_192002.jpg
    20250212_192002.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 27
  • 20250212_192027.jpg
    20250212_192027.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 29
Var. Şu şekilde. Gündüzleri açıyoruz.

Ekli dosyalar

• 20250212_193748.jpg
    20250212_193748.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 18
ışığın tam kuru alanın üstüne gelmesi gerekiyor. Önce akvaryumda boni yokken lambayı kuru alana göz kararı şekilde yaklaştırın ve kuru alanın üzerine bir termometre koyup derecesini ölçün. 29 derece gösteriyor benimki, bu civarda idealdir. Galiba su ısıtıcısı da yok, kesinlikle lazım, su bende 27 derece, idealdir. Ayrıca bir filtre kesinlikle şart. Kaplumbağalar kendi vücut sıvısını salgılar ve deri değiştirir. bu da suyun çamur gibi, pis olmasına sebep olur. Akvaryumunuz daha küçük, bu yüzden bence akvaryumunuzun litresine göre bir iç filtre yeterli olur. Su ısıtıcı için sea-star markasını alabilirsiniz, kafesli olmayanları önermiyorum çünkü hayvanlar çarpıp kendini yakabiliyor. Isıtıcının linkini bıraktım.

Tamam, Kuru alanın tam üzerine getirecegim. Bu arada lamba halojen 42w ve mesafesi iyi midir sizce? Ölçmek lazım galiba. Hayvana zarar gelmesinden korkuyorum. Isıtıcı olarak tamamen suya giren değil de, "minimum water level" yazanlardan var elimde ama kullanmıyorum. Oda sıcaklığı makul seviyede, biraz akvaryum küçük diye takmadım ısıtıcı. Cevaplarınız için teşekkürler.

Tamam, Kuru alanın tam üzerine getirecegim. Bu arada lamba halojen 42w ve mesafesi iyi midir sizce? Ölçmek lazım galiba. Hayvana zarar gelmesinden korkuyorum. Isıtıcı olarak tamamen suya giren değil de, "minimum water level" yazanlardan var elimde ama kullanmıyorum. Oda sıcaklığı makul seviyede, biraz akvaryum küçük diye takmadım ısıtıcı. Cevaplarınız için teşekkürler.
42 wattın kuru alanı 29 derece göstermesi için lambayı çok yaklaştırmanız gerekir, bu da hayvanın gözünü alır. Ben 52 watt halojen ampul kullanıyorum ve mesafesi yaklaşık 15 cm kadar. Siz termometreyi kuru alana koyup ayarlamalısınız. Su ısıtıcısı da ne yapın ne edin bulun, oda sıcaklığı çok da yeterli değil, eliniszi suya soktuğunuzda ılık bir su hissetmelisiniz.

Halojen lamba bulmak kolay olmuyor, mahalledeki bir milyoncu'da denk geldi öyle aldım. İnternetten almak gerek 52 watt. Bu arada kuru alanda çok vakit geçiriyor Boni. Bu keyifli olduğunu mu gosteriyor acaba?

yani dedigim gibi kafesi olan bir ısıtıcı daha uygun kendini yakmaması için. Ama bununla idare edebilirsiniz

42 wattın kuru alanı 29 derece göstermesi için lambayı çok yaklaştırmanız gerekir, bu da hayvanın gözünü alır. Ben 52 watt halojen ampul kullanıyorum ve mesafesi yaklaşık 15 cm kadar. Siz termometreyi kuru alana koyup ayarlamalısınız. Su ısıtıcısı da ne yapın ne edin bulun, oda sıcaklığı çok da yeterli değil, eliniszi suya soktuğunuzda ılık bir su hissetmelisiniz.
Bu lambalarla Hayvanı yakma gibi bir durum söz konusu olabilir mi peki? 15 cm dediğiniz yakın bir mesaje çünkü.

Bu lambalarla Hayvanı yakma gibi bir durum söz konusu olabilir mi peki? 15 cm dediğiniz yakın bir mesaje çünkü.
15cm yi göz kararı söyledim bakıp, eğer uzaklığını bilemiyorsanız boniyi bir süre başka bir yere alıp deneyebilirsiniz. Ve 32 dereceye kadar çıkabilir kuru alanın sıcaklığı. Daha yakın olursa ve +32 derece olursa hayvan kavrulacak seviyeye gelebilir, kontrollü olmanız lazım

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan güzel. Göz kulak enfeksiyonu yok. Kabuk yapısı da güzel deformasyon yok. Sadece üstteki eski plakalar aralanıp içine kireç almış.

Su ısıtıcıyı göremedim. Akvaryum ölçüsü nedir?

Kuru alanı sol tarafa alın. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun. Evde kullanılan derece de olur. Tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. İlk ölçümde 15 cm'yi baz alıp ona göre mesafeyi ayarlayın.

Sunsun hj752 iç filtre alın.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi birşey tutturun. Hayvan yorulduğunda dinlenir, dışarıyı seyreder ve uyur.

Kuru alanı aldınız mı. 3D yazıcıdan mı yaptınız. Aldıysanız link atın, arkadaşlarda alsın.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan güzel. Göz kulak enfeksiyonu yok. Kabuk yapısı da güzel deformasyon yok. Sadece üstteki eski plakalar aralanıp içine kireç almış.

Su ısıtıcıyı göremedim. Akvaryum ölçüsü nedir?

Kuru alanı sol tarafa alın. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun. Evde kullanılan derece de olur. Tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. İlk ölçümde 15 cm'yi baz alıp ona göre mesafeyi ayarlayın.

Sunsun hj752 iç filtre alın.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi birşey tutturun. Hayvan yorulduğunda dinlenir, dışarıyı seyreder ve uyur.

Kuru alanı aldınız mı. 3D yazıcıdan mı yaptınız. Aldıysanız link atın, arkadaşlarda alsın.
Hoşbulduk Hocam. Akvaryum öyle iç açıcı bir büyüklükte değil maalesef. Eskiden balık beslerdik, şimdi de Boni'ye nasip oldu. Isıtıcı dün akşam itibariyle faaliyette. Dediğiniz çubuğu koydum bakalım.

İnternette gördüm rampayı, komşunun çocuğuna yaptırdım 3D yazıcıda :)

Geri