Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba bende bu hobiye başlıyorum

yvzakblt

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, uzun süre bitkili akvaryum hobisi ile ilgilendim. Ancak artık farklı hobilere yönelmek istiyorum. Uzun süredir kaplumbağalara ilgim vardı. O yüzden balıklardan sonra bende kaplumbağaya yönelmek istedim.

Dün 50x48x20h akvaryum siparişi verdim. Kendim kalekim ile ada yapıp içerisine plastik bitki gömmek istiyordum ancak akvaryum çok geniş olmadığı için bundan vazgeçtim. Bunun yerine ada olarak şöyle bir şey düşünüyorum ne dersiniz? mailto:/evcil-hayvan/rep601-kaplumbaga-platformu-medium-108991617#product-information

Ayrıca birkaç sorum olacak.
1) Gaziantep'te yaşıyorum. Hava genelde ortalama üzerinde. Kırmızı yanaklı kaplumbağa için ısıtıcı gerekli midir?

2) Hava motoru ve filtre şart mı? Haftada bir %50 su değişimi yeterli olmaz mı? (Tek odalı evde yaşıyorum o yüzden filtre gürültüsü beni uyutmaz diye düşünüyorum)

3) Son olarak bu hobiye heveslendim ama bir türlü kaplumbağa bulamıyorum. Araştırdım meğerse satışlar yasaklanmış. Bu sorunu nasıl halledebilirim acaba. Petshoptan değilde burada satan arkadaş var mı? Kargo yasak olduğu için otobüsle nakliyata evet diyecek arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim.

Isıtıcı ve filtre gereklidir kesinlikle.Onemli olan su isisinin sabit tutulması ve 28 derecede olması.

yvzakblt' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, uzun süre bitkili akvaryum hobisi ile ilgilendim. Ancak artık farklı hobilere yönelmek istiyorum. Uzun süredir kaplumbağalara ilgim vardı. O yüzden balıklardan sonra bende kaplumbağaya yönelmek istedim.

Dün 50x48x20h akvaryum siparişi verdim. Kendim kalekim ile ada yapıp içerisine plastik bitki gömmek istiyordum ancak akvaryum çok geniş olmadığı için bundan vazgeçtim. Bunun yerine ada olarak şöyle bir şey düşünüyorum ne dersiniz? mailto:/evcil-hayvan/rep601-kaplumbaga-platformu-medium-108991617#product-information

Ayrıca birkaç sorum olacak.
1) Gaziantep'te yaşıyorum. Hava genelde ortalama üzerinde. Kırmızı yanaklı kaplumbağa için ısıtıcı gerekli midir?

2) Hava motoru ve filtre şart mı? Haftada bir %50 su değişimi yeterli olmaz mı? (Tek odalı evde yaşıyorum o yüzden filtre gürültüsü beni uyutmaz diye düşünüyorum)

3) Son olarak bu hobiye heveslendim ama bir türlü kaplumbağa bulamıyorum. Araştırdım meğerse satışlar yasaklanmış. Bu sorunu nasıl halledebilirim acaba. Petshoptan değilde burada satan arkadaş var mı? Kargo yasak olduğu için otobüsle nakliyata evet diyecek arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim.

Petshoplar yasaklandı mi dediler satışlarınin?

Cvp: Merhaba bende bu hobiye başlıyorum

Ilk once su konuyu okumalisiniz sorularinizin cevabini bulacaksiniz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
O akvaryumu hemen geri vermenizi siddetle tavsiye ederim bosuna para olur
Hava motoru gerekli degildir
Kaplumbagayi zaten almak yerine sahiplenmek cok daha iyi hele bir sartlari saglayinda

Evet suanda petshoplarda satis durduruldu. Bu konuyla ilgili bakanlik istanbulda teftise cikip cezalar vermeye basladi petshoplardan aldigim bilgilere dayanarak bunlari biliyorum. Yeni bir duzenleme bekleniyor ama bir sure satis olmayacak

idil varış' Alıntı:
Evet suanda petshoplarda satis durduruldu. Bu konuyla ilgili bakanlik istanbulda teftise cikip cezalar vermeye basladi petshoplardan aldigim bilgilere dayanarak bunlari biliyorum. Yeni bir duzenleme bekleniyor ama bir sure satis olmayacak
Beklenen oldu yani. Bir tane atıp tutan vatandaş vardı buralarda geçenlerde onada cevap olur bu.

yavuz foruma hoş geldin o akvaryum işine yaramaz o siparişi hemen iptal et. yükseklik 40 cm olmalı ki bir işe yarasın. çünkü kuru alanla birlikte kaçış boşluğu bırakman gerekecek bu hayvanlar su içinde yaşar. o akvaryuma 5-6 cm derinliğinde sığ bir su olur bu da işe yaramaz. hatta boyunu 100 cm yaptırırsan tek kaplumbağa için ömürlük dahi olur.

1- ısıtıcı tabiki şart her ne kadar gündüzleri sıcak olsada geceleri özellikle kışın su soğuyacaktır. su sabit ısıda olmalı ısıtıcıyı 28 dereceye sabitleyip yanında bir tanede iç derece almalısın. net ısı değeri için derece gerekli. ısıtıcının kalibresi doğru ısıyı vermeyebilir. su hacmine göre gücü değişkenlik gösterir.

2- filtre şart kaplumbağalar fevkalade kirletirler. su temiz olmalı. aksi halde göz ve kulak enfeksiyonları baş gösterir.

abi 28 dereceyi bende yeni öğrendim bak 25 hep benimki bende tetra reotıheater kaplumbağalar için olanı otomatik hep 25 de tutuyor

yavuz abi öncelikle şunu belirtim o platformun aynısından bende aldım fakat pişman oldum çünkü ileride akvaryumu büyütmek isticeksin fakat o elindeki bi işe yaramicak şuan ben onu parça parça söktüm akvaryumda farklı işlevlerde kullanıyorum mesela merdiveni kuru alana çıkış rampası yaptım benim kuru alanım 50x30 akvaryumdan yaptım o çubuklarınıda suya koydum ona tutunup dinleniyorlar bazen o büyük platformdan bneim kuru alanda duruyor kuma çıkmak istemeyince ona gidiyorlar öyle yani. bak abi ben şuan 700 tl civarında harcama yaptım akvaryumum 45 litre sen düşün para öyle bi gidecekki azar azar hiç anlamicaksın. Ben daha 750 tl akvaryum bide ona göre dış filtre ve ısıtıcı alıcam benim en az 1 1.200 falan daha gidecek para var. Bence direk en büyükten ömürlükten başla şimdiye yetsin diye başlarsan fazla fazla masraf yapman gerekir o akvaryum için alacağın filtre işe yaramicak ısıtıcı keza öyle kum desen yetmicek genede sen bilirsin

1-İsitici kesinlikle gerekli.
2-Hava motoru belki olmasada olur ama filtre olmali.
3-Sahiplenmelisiniz :)
Bu arada linkini attiginiz platformun aynisinda ben kullaniyorum kaplumbagalarim icin :)

Kaplumbagalar 20 cm den buyukse veya o civarlardaysa 25 derece sorun yaratmaz hep ayni kalmak sartiyla yazin zaten derece artacagi icin
Harcama gercekten cok cok fazla 120*50*60 akvaryuma butun herseyiyle 1400 TL harcadim ben haklisiniz bastan omurluk kurucaksin hangi ildesiniz bir profesyonelle gorusup ona akvaryum yaptirmak malzemeleride ondan teslim almak siziin icin iyi olacaktir sanirim iki kaplumbaganiz vardi 120*60*60 akvaryum butun UVb siyle filtresiyle 1400 gibi bir miktara gelir MAS ta suanda kampanya var
http://www.akvaryumpazari.com/?newUrun=1&Id=1012074&CatId=bs160073&Fstate=&/120-CmLik-Kaplumba%C4%9Fa-Bah%C3%A7esi

cem' Alıntı:
yavuz foruma hoş geldin o akvaryum işine yaramaz o siparişi hemen iptal et. yükseklik 40 cm olmalı ki bir işe yarasın. çünkü kuru alanla birlikte kaçış boşluğu bırakman gerekecek bu hayvanlar su içinde yaşar. o akvaryuma 5-6 cm derinliğinde sığ bir su olur bu da işe yaramaz. hatta boyunu 100 cm yaptırırsan tek kaplumbağa için ömürlük dahi olur.

1- ısıtıcı tabiki şart her ne kadar gündüzleri sıcak olsada geceleri özellikle kışın su soğuyacaktır. su sabit ısıda olmalı ısıtıcıyı 28 dereceye sabitleyip yanında bir tanede iç derece almalısın. net ısı değeri için derece gerekli. ısıtıcının kalibresi doğru ısıyı vermeyebilir. su hacmine göre gücü değişkenlik gösterir.

2- filtre şart kaplumbağalar fevkalade kirletirler. su temiz olmalı. aksi halde göz ve kulak enfeksiyonları baş gösterir.

evet haklısın benim ısıtıcının derecesi 20 22 olunca lamba su filtresi falan ısısı 28 derece oluyo

ısıtıcı lamba 31-32 derece civarı olacak şekilde ayarlamalısın. bunun için kaplumbağayı kibrit kutusu ölçüsünde düşünürsek kuru alana kibrit kutusu koyup üstüne dereceyi yatır ve lambayı üstüne konumlandırıp uygun ısıyı bul. bulduğun mesafe doğru ayarı verir. genelde 15 cm civarı uygun ısıyı verir.

cem' Alıntı:
ısıtıcı lamba 31-32 derece civarı olacak şekilde ayarlamalısın. bunun için kaplumbağayı kibrit kutusu ölçüsünde düşünürsek kuru alana kibrit kutusu koyup üstüne dereceyi yatır ve lambayı üstüne konumlandırıp uygun ısıyı bul. bulduğun mesafe doğru ayarı verir. genelde 15 cm civarı uygun ısıyı verir.
zaman geçtikçe o ısı artıyor sanki cem abi. Ben garanti olsun diye 20 cm yaptım lamba 40 watt soft

derece 20 dakika kadar kalsın o zaman net ısıyı bulursun. 40 w için 20 cm çok.

Geri