Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba beslenme hakkında

Orhnokrrr

Gümüş 1 Üye
Kayısı 16-17 cm oldu beslenme düzeni için liste ve yem alacağım önerinizi bekliyorum yemleri çok az kaldı neler almalıyım

Uvb lamba ne kullanıyorsunuz?

Tetra reptomin yemini alın bu ana yem en çok bundan verin.

Mineral yemde tropical Biorept W veya sera carnivore yemini alın bunu haftafa bir verin.

Kurutulmuş yemde tropical crickets, dried fish alabilirsiniz veya tropicalin carnivore yeminden devam edin. Bunuda yine haftafa 1-2 kere verin.

Uvb lambayı ilk kaplumbağayı sahiplendiğimde Cem beyle konuşup ondan Öneri almıştım markasını bilmiyorum 2023 eylülde almıştım iki tane

Bu lambadan

Ekli dosyalar

• IMG_3471.png
    IMG_3471.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 2
Fazla mı uzamış haziran doğumlu olabilir demişti Cem bey 2 yaşında yani
Birkaç cm fazla uzamış genetikte olabilir sorun değil.

Yinede yanlış uvb kullanımı olmadığından emin olmak için soruyorum.

Forumda sorun yasayan çogu hayvan uvb yüzünden sorun yaşıyor.

Yanlış kullanımının zararları saymakla bitmez hepsi de gerçekleşiyor az bir ihtimalde değil.

Tamamdır dikkat ederim ne gibi belirtiler oluyor bakayım öneriniz varsa değiştirelim
Bağışıklık sistemini zayıflatır, yavru ve hasta hayvanları öldürür.

Gözde tahrişe neden olduğu için göz daha hassas hale gelir sudaki pisliklerden göz enfeksiyonu kapar.

Kabuk sorunları, hücre hasarı, bozuk yumurta atma gibi sorunlara neden olur.

Hayvanı strese sokar hayvan kuru alana çıkmaktan korkabilir, ısınmak için çıkmayı tercih etsede ciddi stres altında olur.

Deride tahriş ve döküntüye neden olur.

Kas sorunlarına neden olur.

Gözde ve ciltte ciddi acıya sebep olur.

Bunların hepsi yanlış uvb kullanımında ortaya çıkma ihtimali çok yüksek etkilerdir.

Geri