Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba dostlarım :)

Tetsuya Kataki

Bronz 5 Üye
Selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım temmuzdan beri kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum bilgim orta dizey bir mubuşim ve bir betamda var bugün nanem yanlız kalmasın diya bir tane daha kırmızı yanaklı aldık gözleri şiş ve açmıyo hasta oldığunun farkındayım yarın değiştirccem kızcaksınız ama plastik kapta o küçüklerden ama merak etmeyin en kısa zamanda yani bi 10 gün sonra falan akvaryumu ve ekipmanları tamamlıcam banada hak verin o kadar hayvana bakmak zor ama işte seviyorum onlar dostlarım gibi iyi bakmaya çalışıyorum :) [/b]

Cvp: Merhaba dostlarım :)

foruma hoşgeldin. gözleri için eczaneden genta göz damlası alıp sabah akşam her göze 3'er damla damlat. akvaryuma geçene kadar kaba tepeden ısıtması için lamba tut. bu arada bir masayı kalorifre yanaştırıp kabı yandan kalorifere değdir. suyunu ısıtacaktır. sakın kalorifer üstüne koyma. akvaryumu almadan önce bu konuyu incele ara geçiş için en az 50 lt su alan akvaryum ömürlük içinde eni 40 cm'den az olmamak kaydıyla kaplumbağa başına 100 lt'lik akvaryum gerekir. akvaryumu aldığında uygun ekipmanları söyleriz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Çok riskli zamanlar, her günün önemi var. Umarım bir sorun yaşamadan evlerine kavuşurlar. Cem in önerileri bu zamanı sorunsuz atlatmalarını sağlayabilir. Kalorifer sürekli yanmalı. Gece yada başka zaman kapanırsa önlemler işe yaramaz. Ekipmansız durumda en azından kısmen sıcaklık sağlansın.
Göz enfeksiyonu atlatılır ama filtresiz yani uygunsuz ortamda daha zor. Genta damla uygulaması ihmal edilmemeli.

İade konusu hayvan için mi belirtildi merak ettim?

Tüm hayvanlara sağlıklı ömür dilerim.

evet iade onun için belirtildi çünkü nanem pek sevmedi arkadaşı korkuyoko alışır dedim ama böle olmaz yha

uyumasına bile izin vermiyo

Kavga varsa hiç denemeye devam etmemeli.

Yani değişim değil şu anki yalnız kalmalı.

Tetsuya Kataki' Alıntı:
yenisi ile arası iyi ama :) birbirlerine biniyolar fln :)

Tanıma ve kabulenme evresinde bu tarz davranışlar olabilir. Isırma olmadığına göre henüz bir sorun yok gibi geldi. Tabi korkanın durumunu gözlemlemeli. Isırma olmasada fazla strese girdimi yemden kesilebilir.

Geri