Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba yardım ederseniz sevinirim

konttosbikrafael

Yeni Üye
[font=Roboto, Arial, sans-serif]Merhaba benim kaplumbağam yaklaşık 3 senedir plastik büyük bir kapta yaşıyor su değişimini, uygun yemleri falan veriyorum ama eziyet olduğunu farkettim ve akvaryuma geçmek istiyorum. Kaplumbağam 12 cm, ona en uygun kaç litrelik akvaryum olur, bana önerebileceğiniz uygun fiyatta ekipmanlar (filtre, su ısıtıcısı, dinlenebilieceği kuru bir yer, uygun taş/kumlar) nelerdir? Lütfen yardım edin bu konuda ciddi şekilde hiç bir bilgim yok ve artık kaplumbağama kendimi affettirmem lazım. Şimdiden teşekkür ederim.[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif]NOT:Araştırdığımda büyük akvaryumların çok maliyetli olduğunu gördüm sizce büyük akvaryumla mı başlamalıyım yoksa küçükle mi?[/font]

Cvp: Merhaba yardım ederseniz sevinirim

Ömürlük bir sistem için hayvan başına 100-150 litre arasında hacim ideal olur.
(örneğin 85x40x40 ölçülerinde 10mm kalınlığında camdan bir akvaryum olabilir)

Cam üstü bir kuru alan yapılabilir.

Kum gerekir.

100W ısıtıcı gerekir. (jbl protemp öneririm)

Dış filtre gerekir.

İç filtre gerekir.

Kuru alan ısıtma lambası ve ampulü gerekir.

uvB lamba ve ampul gerekir.

Gece lambası gerekir.

Uygun yemleri de tekrar bir gözden geçirmek gerekir.

Foruma hoşgeldin. Hayvan 12 cm bu durumda ara geçişli akvaryum gereksiz masraf olur. Doğrudan ömürlüğe geçeceksin. Bu 80*50*50h veya 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığında olacak. Daha büyüğüne hayvan hayır demez. Ömürlükler özel yaptırılır. Ağır olacağı için kendine ait mobilyası da olacak.

Isıtıcıda jbl protemp 200 W uygundur.

Dış ve iç filtreye akvaryumu aldığında bakarız.

Uv ampulde exo terra uvb 100 25 W uygun. Her iki lamba için zamanlayıcı da lazım. Aydınlatma bölümü öne çıkan konulara bak.

Cenk diğerlerini yazmış.

Bu arada hayvanın türü nedir ?

Cvp: Merhaba yardım ederseniz sevinirim

cenkyenmez' Alıntı:
Ömürlük bir sistem için hayvan başına 100-150 litre arasında hacim ideal olur.
(örneğin 85x40x40 ölçülerinde 10mm kalınlığında camdan bir akvaryum olabilir)

Cam üstü bir kuru alan yapılabilir.

Kum gerekir.

100W ısıtıcı gerekir. (jbl protemp öneririm)

Dış filtre gerekir.

İç filtre gerekir.

Kuru alan ısıtma lambası ve ampulü gerekir.

uvB lamba ve ampul gerekir.

Gece lambası gerekir.

Uygun yemleri de tekrar bir gözden geçirmek gerekir.

Çok teşekkür ederim ve geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Akvaryumu kendim yaptırmamı mı tavsiye edersiniz yoksa internetten veya pet shoptan mı alayım?

cem' Alıntı:
Foruma hoşgeldin. Hayvan 12 cm bu durumda ara geçişli akvaryum gereksiz masraf olur. Doğrudan ömürlüğe geçeceksin. Bu 80*50*50h veya 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığında olacak. Daha büyüğüne hayvan hayır demez. Ömürlükler özel yaptırılır. Ağır olacağı için kendine ait mobilyası da olacak.

Isıtıcıda jbl protemp 200 W uygundur.

Dış ve iç filtreye akvaryumu aldığında bakarız.

Uv ampulde exo terra uvb 100 25 W uygun. Her iki lamba için zamanlayıcı da lazım. Aydınlatma bölümü öne çıkan konulara bak.

Cenk diğerlerini yazmış.

Bu arada hayvanın türü nedir ?

Teşekkür ederim demin cenkyenmeze sorduğum sorunun cevabını vermişsiniz ben görmemişim. Kaplumbağamın türü kırmızı yanaklı su kaplumbağası.

Res ise tamam kuru alan lambaları dediğim gibi. Soft shell'ler kullanmıyor onun için sordum.

Akvaryuma netten bakma. Nakliyede kırılma riski var. ikinci el ise silikonları sertleşmiş yada camı çizik olabilir. O vakit yeniden sökülüp silikonlanması icap eder. İkinci el akvaryumu bizzat görerek almak gerekir. Çizik çatlak olmayacak. Silikonlu noktalara bastırdığında hafifçe esneyecek taş gibi olmayacak. İmalatçılara bak. Bazen sipariş iptali çıkıyor onları biraz ucuza verirler.

Büyük akvaryumlarda rodaj yaptırmak iyi olur. Rodaj birleşme noktalarındaki cam kenarlarının pürüzsüz biçimde traşlanmasıdır. Böylece silikonlandığında daha sıkı tutar daha ömürlü olur. Rodaj için bazıları ekstra para alabilir. Akvaryumun her köşesi başına 10-20 tl civarı.

Geri