Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

merhaba yeniyim

dicolele

Bronz 3 Üye
Katılım
1 Ara 2013
Mesajlar
79
merhaba dün su kaplumbağası aldım. yaşını bilmiyorum,cinsiyetini de bilmemekle beraber ismini "vahdettin" koydum :) istanbulda yaşıyorum.
ne yazıkki plastik kap almak zorunda kaldım. en geç 1 haftaya herşeyi temin edeceğim ama. şimdilik 40w lık bi lamba koydum kabın yanına. gece yatarken kapatıyorum onun dışında hep açık (kuru tepeciğe bakacak şekilde). kabı da kaloriferin üstüne koydum. kabına musluk suyu koymuyorum klor yakabilir diye. sorularım şunlar olacak,
1- kaplumbağamı hergün dışarı çıkartıyorum küvette ve ya parkede bir kaç dakika gezdirip suya geri bırakıyorum,yanlışmıdır?
2- musluk suyundan bişey olmazmı yoksa içme suyu koymaya devammı?
3- ben kaplumbağamı elime alıp sevmek istiyorum arada bir mesela kitap okurken üstümde,yatağımda gezsin istiyorum bu sevdamdan vaz mı geçmeliyim?
4- kaplumbağayı kendime nasıl alıştırabilirim
5- yanına bir arkadaş almalımıyım ?


not: az önce babamla konuştum haftasonunu beklemeden yarın gidip yeni evini alıyoruz bebeğime :)


bu da vahdettin ve yarın değişecek olan evi
 

Ekli dosyalar

  • 2013-12-01 10.53.05.jpg
    2013-12-01 10.53.05.jpg
    65.6 KB · Görüntüleme: 127
Ustunde gezdirme sevdasini parkede dolastirmayi falan birak bikere yanina bir arkadas alirsan 200 litre su gerekicek omurluk olarak o sarti saglayabilirim diyorsan al zamanla yemek verdikce alisiyolar zaten :) ben musluk suyu kullaniyorum
Daha bilgili arkadaslar daha iyi cevap verir
 
Merhaba Dicle öncelikle hoş geldin;

Yeni arkadaşınla inşallah sağlıklı bir ömür geçirirsiniz. Sorularından emin olduğum bazı konulara cevap vereyim kalanlara muhakkak cevap verirler.

En başta resimde dikkatimi çeken boyalı taşlar var yanılmıyorsam !!! kesinlikle çok zararlı renk salınımı yaparlar bir gece bile olsa onları tutma akvaryumda da renklendirmek adına kesinlikle kullanma!

Mecburi durumlar olmadığı sürece dokunmamalısın. sen dokundukça her ne kadar sevimli görünse de :) eline aldıkça strese girer kendini tehdit altında hisseder ayrıca senin içinde zarar lı dokunmak durumunda kalırsan muhakkak ellerini antibakteriyel bir sabunla yıkamalısın! İnsanlar için zararlı olan 'Salmonella' bakterisine sahiptirler.

Çok da sosyal hayvanlar olduğu söylenemez, sana alıştığı tek nokta beslenme zamanı olacaktır, arkadaşsızlıkta çekmezler bildiğim kadarıyla bana sorarsan bir tane olsun en iyi şartlarda bakımını sağlarsın ve daha kolay olur.

Son olarak bu konuyu incelemende fayda var;

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
 
Cvp: merhaba yeniyim

foruma hoş geldin. en başta hayvanı kalorifer yanına bir masa koyup kabı kalorifere yandan değdir. üstünde su aşırı ısınır bu sakıncalı.

1- hayvanı kabından çıkarma üşütüp hasta olur. akvaryuma geçtiğinde de hastalık ve zorunlu haller dışında çıkarmamalısın.

2- kaptaki su az dolayısıyla içme suyuna devam et.

3- hayvana dediğim haller dışında dokunma bu hayvanlar salmonella bakterisi taşır. kap veya kaplumbağaya temas sonrası ellerini bol su ile yıka.

4- kaplumbağa büyüdükçe özgüveni artacak yem verme yoluyla yaklaşacaktır. ama tabiatı gereği soğukkanlı hayvanlardır. bir kedi köpek ilgisi bekleme. herşeyi kendi çıkarları doğrultusunda yaparlar. yani sen uşağı olacaksın.

5- gerekli sistemi kurduğunda ikinci bir hayvanın faydası ortama daha kolay adaptasyon sağlamaları ve birbirlerine bakarak birşeyler öğrenmeleri açısından iyidir. yalnız her bir hayvan ek maliyet getirecektir. ara geçiş olarak minimum 50 lt su alan bir akvaryum ömürlükte ise kaplumbağa başına 100 lt su alan bir akvaryum gerekli.

bir de neslihanın verdiği linki oku.
 
herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar dediklerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler tekrardan. taşları hemen atıyorum. peki akvaryumu aldığımda nereye koymalıyım camın yakınına falanmı?


birde şu yazın güneşlendirme olayını nasıl yapacağım
 
Uv lamba aldiktan sonra guneslendirme yapmana gerek yok hayvanlar kis uykusuna yatmiycagi icin uv lamba kisin da yanacak
Akvaryumun oda sicakliginda olmasi yeterli tabi isitici almanda gerekiyor oyle kaloriferin yanina koymakla olmaz
 
çok teşekkürlerr birde son bir sorum; kaplumbağamın yaşını ve cinsiyetini anlayabilirmiyim?


vee birde kaplumbağanın filtreden ve ısıtıcıdan zarar görmesinden korkuyorum (temas edip) sizler bunu nasıl önlüyorsunuz?


ayy bunuda unutmuşumm :D benim 40 w lık gece lambam var bir daha uv lamba alacakmıyım ? ve kuru alanla arasında ne kadar mesafe olmalı? (güya o son soruydu ama neyse:D bilgisiz kardeşinizi aydınlatın :D)
 
Cvp: merhaba yeniyim

o kapta ne ısıtıcı ne filtre kullanılır. akvaryumda hayvan bunlara bulaşmaz. ısıtıcıya değdiğinde ayağı yandığında yakınlaşmayacağını anlayacaktır. filtrenin ise üst kısmını uyumada kullanır gövde su içinde kafa dışarda uyur. sen akvaryum olayına bir an önce gir ve kaç litre ise ona göre ekipmanları tavsiye edelim. aksi halde hayvan üşütüp enfeksiyona kapılacaktır.
 
yarın alıyorum herşeyi zaten
yorumun için teşekkürler :))
 
Hoşgeldin, hayvanada sağlıklı bir ömür dilerim.

Arkadaşlar ilk yanlışları ve be gerektiğini belirtmişler. Özellikle linkteki bakım kılavuzunu iyi okumak gerekir. Ne ne için gerekiyor yazılı.
Akvaryum oda sıcaklığında olmaz. Bu sıcaklık değişkendir ve kabul ettiğimiz uygun oda ısısıda bu hayvanlar için olandan düşüktür. Bu hayvanlar için olması gereken su ısısı 26-28 derecedir.

Alman gereken zorunlu malzemeler şunlar. Cam akvaryum, su ısıtıcısı, filtre, kuru alan, kuru alan ısıtma lambası. Uvb lamba ayrıca gereklidir ama fiyat sorunu yaşanırsa en fazla üç ay devit 3 kullanılarak d vitamini desteği sağlanır. Ama uvb lamba yerini tutmaz.
Filtre ve su ısıtıcısı akvaryum hacmine göre alınır. Bu sebeple kaçış boşluğu hariç 50 lt su olan bir akvaryuma gereken filtre ve ısıtıcı ile gene kaçış boşluğu hariç 100 lt su olan bir akvaryuma gereken filtre ve ısıtıcı aynı değil. Tek hayvan için gereken geçici akvaryum ölçüleri 50*40*40 olabilir. 80 lt hacimde olup kaçış boşluğu ile 60 lt kadar kullanımı olur. 75-100 w ısıtıcı ve uygun filtre gerekir. Bu 1-1,5 sene götürü ve hayvan gelişimi uygun devam eder. Ama gene tek hayvan için ömürlük yada öncekinin değişim zamanı gereken akvaryum ölçüleri 80*40*50 olabilir. 160 lt hacimde olup kaçış boşluğu ile 120-130 lt kullanımı olur. 200 w ısıtıcı ve uygun filtre gerekir. Yani önceki akvaryum ve bu iki ekipman ileride çöp olur.

Alınacak hayati olmayan diğer malzemeler. Tabana hem yemesi hemde deri değişiminde kaşınarak fayda sağlamadı için 0,5-1 mm boyuttaki doğal sarı silis kum, gene kabuk kaşınması için mango kökü, saklanması ve gece yukarıda tutunup yüEye yakın uyumasına yarayan ipek yapraklı bitki, su ve kuru alan ısılarını ölçmek için kaliteli cam derece, lambaların otomatik yanıp sönmesini sğlayacak zaman saati.

Bunlar olursa hem hayvan hem sen rahat edersin.

Alınması gereken yemler;
Sera raffy p, sera raffy I, sera mineral. Bunları her gün tek tip ve günde iki kes sabah-akşam üzeri vermelisin. Günlük toplam yem miktarı kafa hacmi kadar olmalı. Aşağıda sana haftalık öğünüde vereyim. Yemler sabit değil belli oranla verilir.
Sera raffy p
Sera raffy I
Sera raffy p
Sera mineral
Sera raffy p
Sera raffy I
Sera raffy p

Yeni ve güzel bir ev kurulmasını umuyorum. Akvaryum ölçüleri belli olursa ekipman seçimine yardım ederiz.
 
Geri
Üst