Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba yeniyim

doga and kaplus

Yeni Üye
Katılım
11 Mar 2014
Mesajlar
10
Merhaba bu foruma yeni üye oldum. Benim kapluş adında bir kaplumbağam var. Alalı bir ay oldu. İlk başlarda ölüm kabında bakıyordum ama bu forumdan öğrendiğime göre akvaryumda bakılması gerekiyormuş.Babama bu fikri açınca pek de olumlu bakmadı.ama ben ısrar ettim yalvardım o da en sonunda kabl etti.fiyatlarini araştırdı fakat hem pahalı dedi hem de evde koyacak yerimiz yok dedi ben de bunun üzerine daha uygun ve küçük birşey aramaya başladım ve yine bu forumdan büyük saklama kabında bakanları gördüm .babama söyleyince tamam dedi ve aldık.50 litrelik olanlarından aldık.aldiktan sonra aklıma birsey takılmıştı. Kuru alan yoktu.sonra babamla gidip petshopdan bir mango kökü aldık . Hem kaplumbağanın kaşınmasına yardımcı oluyormuş . Kökün yarısı su dışında kaldı. Orası kuru alan oldu kapluş için :) . Isıtıcım şu anlık yok ama dedemin kullanmadığı bir isiticisi varmış onu bana verecek.kabın dibini denizden aldığım küçük taşlarla ve deniz kabuklarıyla yaptım. Tabi bayağı duruladim tuzu arınsın diye .sizce kapluş mutlumudur evinde? Bide unutmadan söyleyeyim mango köküm suyu sarartıyor bir sorun olur mu veya sarılığı geçirecek bir çözüm var mı ?
 
Aramıza hoşgeldin :) mango kökünü önceden temizlemek gerekliydi ama o sarılığın bir zararı olmaz ama çıkıntılar varsa kaplumbağanın Gözüne batabilir onları kesmek gerekli.. Isıtıcı özel olmalı birde elektrik kaçırıyormu kontrol edilmesi lazım başka bir su dolu kapta deniz kabuklarıda içine pislik toplar zararlı bakteriler oluşturur o yüzden onları çıkarman daha sağlıklı olur. Bir fotograf eklersen diğer eksikleride yazarız ayrıca kuru alan için ısıtma lambası mevcut mu?


Akvaryum konusuna gelince şuan 50 litre yeterli olur ama büyüdüğünde tam donanımlı akvaryum yada daha büyük bir kap gerekicek..
 
Peki teşekkürler deniz kabuklarını sudan çıkaracağım.Malesef kuru alan için lambam yok ama onuda en yakın zamanda alacağım


Fotoğrafın nereden konulacağı hakkından pek bir bilgim yok yardım ederseniz sevinirim
 
Peki teşekkürler deniz kabuklarını sudan çıkaracağım.Malesef kuru alan için lambam yok ama onuda en yakın zamanda alacağım


genel bölümüne girince sağ üstte konu aç çıkıyor oradan
 
Cvp: Merhaba yeniyim

foruma hoş geldin doğa resim buradaki şekilde atılıyor
mailto:/forum/Konu-konu-acarken-resim-upload-ozelligi-kullanimi-resim-yukleme.html

ısıtıcılar iki türlüdür tam batan ve tepesi su üstünde olmak üzere dik konulan aldığında kutusu yoksa marka ve modelini yaz bakalım hangi tip ona göre konumlandırmayı önerelim. bu konuyu da oku.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
 
Kuru alan için bir lamba birde sarı bir ısıtmak için ampul gerekli ampul imkan varsa ecolite 52 watt halojen alınmalı
 
Cvp: Merhaba yeniyim

Başlangıç olarak en önemli adımı atmışsın, tebrikler. Hayvan için en azından 1 sene idare edecek yerin var. Su ısıtıcısı ve kuru alan ısıtıcısı ilk ve en çabuk sağlaman gereken ekipmanlar. Isıtıcılar su hacmine göre çeşitli güçlerde olur. Uygun olmayan ısıtıcıyı kullanmamaya dikkat et. Su ısısı 27-28 derece olsun. Kuru alanıda basit soft 40-60 w ampul ile ısıtabilirsin. Buda kuru alanı 31-33 derece yapmalı. Gündüz sabahtan akşama bu lamba sabit 10-12 saat yanmalı. Hayvan istediği zaman çıkar. Isı konuları halledilmezse hayvanın metabolizması yavaşlar ve iştah kaybı olur. Gene üşümeye bağlık akciğer enfeksiyonu olur. Gene suyu filtre ile temizlemelisin. Bu hayvanlar bulundukları suya adapte olur. Komple ve sık su değişimleri bünyelerini sarsar. Filtre temizlik görevini görür. Belli zamanlarda dip çekimi ile kısmen alttaki kirli sudan çekilip taze su ilave edilir. Nadiren komple temizlik yapılır. Tabi bu suyu içtikleri içinde kaliteli yaşam için filtre gerekir. Filtresiz ortamda en büyük sorun kulak iltihabı ve göz enfeksiyonudur. Bu hayvanların tedavileri çok kolay olmuyor. Veteriner hekimlerde çok anlamıyor.

Beslenme konusuna değinemedik. Elindeki yemler nedir? Bu arada hayvan yavru değil mi?

Bu konuyuda bir ara okursan diğer gereksinimleri için detaylı bilgiyi edinirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Hayvana sağlıklı ömürler
 
Turtle sticks food ve tetra nın karidesini kullanıyorum


Su ısıtıcısını dedem Isparta'dan getirecek. en kısa zamanda filtre ve kuru alan ısıtma lambasını da temin edeceğim


Kuru alana hiç çıkmadı şimdiye kadar onun için de ben lambayı almayı düşünmedim.Acaba bir sorunu olabilirmi kapluşun.
 
Kuru alana zaten lamba olmadigi yani isiyi hissedemedigi icin cikmiyor tabi gerekli en en basitinden hayvan yosun bile tutabilir


Sticks food alt siralarda bir yem onun yerine birtek raffy p alsaniz yeterli olacak suanlik
 
Cvp: Merhaba yeniyim

Hatta soğuk kuru alana çıkmaması daha iyi.

Ali Sarp ınn dediği yemi de almanız gerekir. O yem ile haftalık programı vereyim. Günde sabah ve akşam üzeri iki öğün ve toplam miktar kafa hacmi kadar olsun.
P.tesi: Sera Raffy p
Salı: Tetra karides
Çarşamba: Sera Raffy p
Perşembe: Sera mineral yem (raffy p içerisindeki kırmızı yemlerdir, sadece bugün bu yemi verin, kırmızıları başka gün vermeyin)
Cuma: Sera Raffy p
C.tesi: Tetra karides
Pazar: Sera Raffy p
 
En yakın zamanda alacağım


Bu da evi


Kapluş


Kabuğunda koyulaşma var. Sorun olur mu
 

Ekli dosyalar

  • 2014-03-11 13.43.48-1.jpg
    2014-03-11 13.43.48-1.jpg
    40.1 KB · Görüntüleme: 92
  • 2014-03-11 14.07.33.jpg
    2014-03-11 14.07.33.jpg
    378.5 KB · Görüntüleme: 113
Cvp: Merhaba yeniyim

Doğa zaten o kuru alana çıkamaz lamba gelene kadar el yapımı bir kuru alan yapabilirsin daha sağlıklı olur sen ve kaplumbağan için bu konudan inceleyip yapabilceğin bir kuru alan seçebilirsin :

mailto:/forum/Forum-kuru-alan.html

Isıtıcı gelene kadar kalorifer yanıyorsa yanına alabilirsin ama sıcak su ekleme yapma kesinlikle
 
Cvp: Merhaba yeniyim

Tabandaki renkli taşlar çıkarılmalı, boyaları salınım yapar ve zararlı. Zaten o kumda uygun kalınlıkta değil. 0,5-1 mm sarı doğal silis kum alınmalı. Bu hayvanlar sindirime yardımcı olması açısında kum yediği için bu kum buna uygun değil. Boğazında kalabilir, tahriş edebilir. Diğer husus ince silis kum ölü deri atımında daha faydalı. Diğer husus ince silis kum arasında dışkı yada yem artığı barındırmaz, bu barındıracak kadar iri yapıda.

Siyahlık daha önce var mıydı, buraya geçince mi oldu? Hayvana kabuk sertleştirici yada koruyucu jel sürüldü mü?
 
Cvp: Merhaba yeniyim

siyah değilde yosun bağlamış gibi duruyor. hayvanın kabuğuna ıslak diş fırçasına karbonat döküp yavaşça ovala sonra durula. evde masa lambası veya çalışma lambası yok mu ısıtıcı gelene kadar lamba işi götürsün.
 
Bu arada evimizde kalorifer yok


Masa lambası var o oluyorsa onu kullanırım


Dış fırçasıyla ovalamayı deniyeceğim teşekkürler.
 
Cvp: Merhaba yeniyim

ısı veren tarz ampulü varsa iyi yoksa bir tane alıp takarsın. resmini çekip koy duyu büyük mü buji mi bakayım. tasarruflu model ampuller ısı vermez.

fırçasıyı derisine temas ettirmemeye dikkat et.
 
Şu an kullanmadığım için babam depoya kaldırdı resmini ancak akşam koyabilirim.Beyaz ışık veriyor ve ısıtıyor


Ama ampulün sekli biraz farklı


Ama ısıtıyor onu biliyorum fazla çalıştığında elimi yakıyordu


Şu an sarjlı bir tane var ama o ısıtmıyor
 
Cvp: Merhaba yeniyim

şarjlı olanı kullanma hayvan aldanıp mangoya çıkarsa üşüyebilir.
 
Geri
Üst