doga and kaplus
Yeni Üye
Merhaba bu foruma yeni üye oldum. Benim kapluş adında bir kaplumbağam var. Alalı bir ay oldu. İlk başlarda ölüm kabında bakıyordum ama bu forumdan öğrendiğime göre akvaryumda bakılması gerekiyormuş.Babama bu fikri açınca pek de olumlu bakmadı.ama ben ısrar ettim yalvardım o da en sonunda kabl etti.fiyatlarini araştırdı fakat hem pahalı dedi hem de evde koyacak yerimiz yok dedi ben de bunun üzerine daha uygun ve küçük birşey aramaya başladım ve yine bu forumdan büyük saklama kabında bakanları gördüm .babama söyleyince tamam dedi ve aldık.50 litrelik olanlarından aldık.aldiktan sonra aklıma birsey takılmıştı. Kuru alan yoktu.sonra babamla gidip petshopdan bir mango kökü aldık . Hem kaplumbağanın kaşınmasına yardımcı oluyormuş . Kökün yarısı su dışında kaldı. Orası kuru alan oldu kapluş için . Isıtıcım şu anlık yok ama dedemin kullanmadığı bir isiticisi varmış onu bana verecek.kabın dibini denizden aldığım küçük taşlarla ve deniz kabuklarıyla yaptım. Tabi bayağı duruladim tuzu arınsın diye .sizce kapluş mutlumudur evinde? Bide unutmadan söyleyeyim mango köküm suyu sarartıyor bir sorun olur mu veya sarılığı geçirecek bir çözüm var mı ?