Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba

Lordvader111

Yeni Üye
Katılım
22 Eki 2024
Mesajlar
4
Merhaba, herkese iyi forumlar.

Yaklaşık bir ay önce kaplumbağamızı sahiplenerek aranıza katıldık. İhtiyaç duyduğumuz tüm bilgilere bu forum sayesinde kısa sürde ulaşabildik. Uzun zamandır bu kadar kaliteli bir foruma denk gelmemiştim. Tüm forum üyelerine ve moderatörlerimize çok teşekkür ederim.

Yaklaşık bir hafta önce şehir dışına çıkmak zorunda kaldık. Seyahatimiz boyunca kuru alan ısıtıcısını sürekli açık olacak şekilde bıraktık ve otomatik yemleme cihazını kurduk. 5 gün sonra geldiğimizde ısıtıcıda temassızlık olduğunu ve kaplumbağamızın kuru alanda uyuyor şekilde bulduk. Su sıcaklığı yaklaşık 22 derecelere kadar düşmüştü.

Muhtemelen akciğer enfeksiyonu olduğunu düşünerek su ısısını 30 dereceye kadar yükselttik. Eski hareketliliğine tekrar ulaştı fakat gözlerimiz biraz şiş ve kapalı. Yaklaşık dört gündür sabah ve akşam olacak şekilde gözlerine ve ağzına birer damla Gentagut damlatıp 5-10 dk kuru alanda bekletiyor, akabinde gözlere Terramiycin sürüp 5 dk daha bekletip akvaryuma geri bırakıyorum.

Gözlerini açıp kapamada zorlandığını ve günün büyük bölümünde kapalı tuttuğunu gözlemledim. Bu arada deri değiştirmeye de başladık. Tedaviye ne kadar daha devam etmeliyim? Kabuk boyumuz 3 cm.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5934.jpeg
    IMG_5934.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5933.jpeg
    IMG_5933.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    806.5 KB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 13
  • Büyük IMG_5926.jpeg
    Büyük IMG_5926.jpeg
    209.2 KB · Görüntüleme: 11
  • Orta IMG_5927.jpeg
    Orta IMG_5927.jpeg
    66.5 KB · Görüntüleme: 13
Foruma hoşgeldiniz.

Suyu 28 derece kuru alanı ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Bu konuda bilgi verdim.

Göz için pomadı kullanmayın. Bu sudayken kirleri gözüne yapıştırır.

Gentagutu sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin. İçine işlediğinde başta yaktığı için ayağını gözüne doğru atar. İşlediğini oradan anlarsınız. Tam 2 damla girecek şekilde damlatın.

Kuru yerde bekletirken üstünde lamba olursa üşümez.

Suyu emsal sıcaklıkta su ile değiştirin.

Metilen mavisi alın. Contra-ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix'ten biri olur. Akvaryumda tahminen kaç litre su var?
 
Yem olarak tropical axolotl ve sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Yem yiyor ise her gün ilk vereceğiniz stick yeme 1 damla damlatıp verin.
 
Akvaryum 80cm genişlikte yaklaşık 100 litrelik. Lifetech 635 dış filtre ve iç filtre mevcut. Yem olarak sera-p ve sera-mineral var. Ek olarak da kuru kan kurdu veriyorum karides günlerinde. Sera-l ve vitamini de kargoda.
 

Ekli dosyalar

  • Büyük IMG_5930.jpeg
    Büyük IMG_5930.jpeg
    260.4 KB · Görüntüleme: 13
Dış filtre var metilen mavisi almayın. Filtre malzemesi olarak neler kullanıyorsunuz?

6 cm kabuk boyuna kadar sera mineral dursun. RaffyP içinde mineral yem var. Vitamin damlaya da gerek yokmuş. Hafta bir 1 damla ilk yemine damlatıp verin. Bu şekilde devam edin.
 
Filtrede 3 sepet mevcut. En alt sepette karbon, ortada seramik ve lav taşı karışık ve son olarak biyolojik sünger. Her sepette elyaf mevcut.
Hafta bir damla ilk yemine damlatın dediğiniz nedir? Gentagut mu?
 
Vitamin damlayı kastettim.

Filtrede kirli su alttan yukarı doğru mu çıkıyor? Yani filtre sistemi nasıl?
 
Kirli su yukarıdan aşağı iniyor, temiz su en aşağıdan çekilip akvaryuma basılıyor.

Ufaklığın gözleri için youtube da bir videoya rastladım. Cem beyin tavsiye ettiği tedaviye ek olarak videodaki işlemi uyguladım ve ilginç bir şekilde 2 günde şişlikler kayboldu. Basitçe A ve D vitaminlerini kaplumbağanın gözüne damlatıyor. Şu anda sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor kendileri.

Video linkini buraya bırakıyorum. Tecrübeli arkadaşlar, hocalar videoyu yorumlar sanırım, açıkçası yapılan işlem doğru mudur yanlış mıdır bilemiyorum, bu konuda bir eğitimim yok malesef fakat bende işe yaradı.

 
Bu kapsüller yağlı. Dolayısıyla gözü ve göz kapağını rahatlatıyor. Ama enfeksiyon karşısında bakteriye karşı ne derece etkindir bilmiyorum.

Gözünü açmakta zorlanan ve taşlaşmış iltihabı olan hayvanlara uygulanabilir, sanırım. Şişlik indiğine göre iltihabı kayganlaştırıp gözden çıkarmış olabilir.
 
Geri
Üst