Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

merhabalar yeniyim

iremturtles

Bronz 5 Üye
öncelikle merhaba. forumunuza yeni dahil oldum. 2 ay önce 3 yıldır yanımda olan guinea pigim öldü. doğal olarak çok üzüldüm ve büyük bi boşluk hissettim. o varken kaplumbağa istiyordum ama ailemle kaldığım için annem guinea pigim zaten var başka canlı istemiyorum diyodu. bu aralar baya araştırdım kaplumabğalarla ilgilenmeye başladım. dün doğum günümdü. en yakın arkadaşım kaplumbağaları sevdiğimi bildiği için bana 2 tane minik kaplumbağa almış. doğum günüme gelemedi ama yarın getiricek. çok sevindim ama tedirgin oldum. petshoplardaki küçük yuvalarla getirecek büyük ihtimalle. ama ben onlara daha büyük ve konforlu bi yaşam alanı yaratmak istiyorum. ayrıca hiç kaplumbağa bakmadığım için pek fazla bilgim yok. forumda dolaşıcam ama bir günde tüm başlıklara bakmam pek mümkün değil. sizden istediğim bana ana hatlarıyla bazı konuların linklerini atmanız. en azından yarın eve geldiklerinde nasıl bakmam gerektiğini öğreniyim. şimdiden teşekkürler. aranızda olmaktan çok mutluluk duydum :)

Cvp: merhabalar yeniyim

Hoş geldin İrem;
Doğru bakım için araştırman için çok teşekkür ederim.
Linkte verdiğim iki konuyu tamamen okuduğun vakit genel olarak her şeyi okumuş olacaksin. Aklına takılan bir soru olursa yine yazarsan zevkle yardımcı oluruz.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

çok teşekkür ederim bunları okuyup gerekenleri not alıp yarın hemen alıyım :)

Genel olarak ısıtıcı filtre kuru alan ısıtıcı lamba olmazsa olmazımız onlara daha dikkat etmelisin hoşgeldin ailemize :)

Ahhh Yaşarcan :) :) :)
İrem akvaryum konusu son derece önemli istersen konuyu okuyup fikir sahibi olduktan sonra yine burada Akvaryum ebatları ekipmanlar hakkında konuşalım çünkü petshop lar doğru yönlendirmiyor ne yazık ki. Yanlış ürünler almamış olursun.

bugün çıkıp bakıyım petshoplara fotoğraf falan çekerim burda paylaşırım sizden fikir alıp öyle alıyım

Onlara en uygun ortami saglayinca ne kadar mutlu olduklarini goruceksin. Onlarin mutluluguyla sen de mutlu olursun zaten :)

Ilk olarak en dogru forumdasiniz ve foruma hosgeldiniz :)

Neslihan gerekenleri soylemis, linkleri atmis fakat birsey ekliycem kaplumbaga akvaryumlarinda akvaryum cami kalinligi onemli bir husustur incelerken bunada bakmaniz yerinde olur olculeri ve cam kalinligini soylediginiz taktirde olmasi gereken akvaryum konusunda yardimci olur, birlikte seceriz

bugün çıkıp biraz baktım, şimdilik yeterli olduğunu düşündüğüm bi akvaryum var, malum hazırlıksız yakalandım. küçük oldukları için uzun bi süre idare edeceğini söylediler. daha sonra daha büyüğünü yaptırırım diye düşünüyorum

Akvaryum boyutlari cam kalinligi nedir? Bu konularda petshoplara guvenilmez minimum 100 litre su gerekir iki yavru icin

Alisarpa katılıyorum buraya danışmadan almaya kalkma bence çünkü petsopların amacı para kazanmak fayda sağlamak değil malesef

eğer hazır bir akvaryum düşünüyorsan eni 30 cm'den büyük; boyda 1 metre olan ve en az 100 lt üstü su alan bir akvaryum alman seni bir kaç sene götürür. sonrasında da ömürlüğe geçiş yaparsın.

foruma hoş geldin.

Kaybın için başın sağ olsun.
İki hayvan için önereceğim akvaryum ölçüsü 1,5 sene götürecek şekilde 70*40*40h olur. Buna 100w ısıtıcı ve saatlik 300-400 lt debisi olan bir filtre hatta dış filtre çok iyi olur. Hatta dış filtre çok daha iyi olur. Örneğin tetra ex700 yada eheim 2215 gibi. Gerekirse link atarım. Hem ısıtıcıda hem filtrede ilk önerim eheim markasıdır.

Kuru alan için aşağıdaki ürünlerden uygun bulduğun boyut hayvanlar 10-12 cm olana kadar götürür.
http://www.atakanpetshop.com/exo-terra-kaplumbaga-adasi-large/urundetay/61500.aspx
http://www.atakanpetshop.com/exo-terra-kaplumbaga-adasi-medium/urundetay/61501.aspx
Burada sayfanın aşağısında ebatları yazılı.
mailto:/en/products/turtle_bank.php

Kuru alan için ısıtma lambası olmazsa olmaz. 40-60 w güçte soft ampul gerekli. Ayrıca uvb lambada gerekir. Bunlardan ısıtma ampulü olarak bauhaustaki ecolite 52w halosoft ampul en iyisi. Uvb içinde gene kuru alanları satan linkini verdiğim Atakan pet shoptan exo terra uvb100 almak gerekir. Tabi bu ampulleri takacak uygun mandallı lambalar gerekir. Isıtma ampulü için 60 w güçteki ampulleri kaldıran bir lamba, uvb ampul içinde çanağa bu ampulün oturacağı bir lamba gerekir.

Hem suyun hem kuru alanın ısısını derece ile kontrol etmeli. Civalı cam dereceler en sağlıklı sonucu verir.

Tabana 0,5-1 mm kalınlıktaki ince doğal sarı silis kumu öneririm. Vitasand 0,7 mm olan hemen hemen hepimizin kullandığı. Bu hem doğal görünüm sağlar, hem deri değişiminde sürtünerek bacak ve ayaklarda sarkan eski derilerin atılmasına yardım eder, hemde dışkı ve yem artıklarının uçuşmasını yada araya karışmasını önler.

Mango kökü almakta faydalıdır. Buda büyürken kabuk değişiminde kaşınıp rahatlamalarını sağlar. Tabi dekor olarakta iyidir.

İpek yapraklı bitki gene doğal görünüm için iyi. Ayrıca deri değişiminde boyun ve kafadaki eski sarkan derilerin dökülmesine yardım eder. Akvaryumda gizlenecek bir ortam yaratıp huzur verir. Gece yüzeye yakın yapraklara tutunarak rahat uyurlar.

Yem olarak ilk gerekenler sera raffy p ve sera raffy I. Hayvanlarım çeşitli beslensin dersen tetra reptomin ve jbl rugil yemide ek olarak öneririm. Bu yemlere göre uygun program veririm. Sera raffy p içerisindeki kırmızı mineral yemler bitince sera mineral yem alınmalı.

Geri