Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhabalar

perseus

Yeni Üye
Merhabalar,
Foruma daha yeni katıldım ve böyle bir forum bulduğum için çok sevindim. Geçen yıldan beri kırmızı yanaklı su kaplumbağası beslemek istiyordum fakat kendimi yeterince bilgi edinmiş görmediğim için cesaret edemiyordum (terraryum şartları, hastalıklar filan), acaba sizlerden rica etsem bana yol gösterebilir misiniz nereden, nasıl, ne marka malzeme ve ne boyutta, nasıl bir akvaryum almam gerektiği ile ilgili ? (fiyatı önemli değil, çok astronomik olmadığı sürece bir canlının rahat yaşaması için karşılayabilirim)
Forumu araştırdım fakat içim çok rahat etmedi, hata yapıp kaplumbağalara zarar vermeyi hiç istemem çünkü. Özellikle okumam gerektiğini düşündüğünüz konular varsa onları da yazarsanız seve seve okurum. Bu arada bir dişi bir de erkek kaplumbağa alıp beslemeyi düşünüyorum tek başına kalmasın diye. Şimdiden çok teşekkürler herkese, iyi akşamlar :)

Cvp: Merhabalar

Merhaba;
Öncelikle hoş geldin, sıradan bir üye olarak söylemek isterim ki kesinlikle doğru adresteyiz :D

Moderatörler bilgi vereceklerdir kesinlikle ama öncelikle alttaki linki incelemeni tavsiye ederim. Aslında Emre herşeyi gayet net yazmış ama yine sormak istediklerin için tekrar yazarsin.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Hayvanlara sahip olmadan önce araştırma yapıyor olmana çok sevindim. Duyarlılığın için teşekkürler.

foruma hoş geldin. bu hayvanlar 10 cm kabuk boyunu geçmedikçe cinsiyet tahmini afaki olur. bu ancak kan tahliliyle mümkündür. düşünülenin tersi çıkabilir. almadan önce bulunduğun şehirde sahiplendirme varsa bu ilk tercihin olsun. sahiplendirme bölümünde bu konuda bilgi var. denk gelirsen hayvanlar içinde iyi olur. ikincisi dediğim gibi cinsiyetin netlik kazanması için 10 cm'yi geçkin boyda olmalı. bu boylarda kaplumbağalara denk gelirsen alıp kurtarabilirsin. bu boydaki hayvanlara talep olmadığı ve boş yere yem harcadıklarını düşündüklerinden hayvanları çöpe veya kanalizasyona atan petshop sahipleri var. hayvanları kurtarmış olursun. diğer bir artısı da bünyeleri küçüklere nazaran kuvvetli olduğu için hastalık riski az olacaktır.

önceden akvaryum ve ekipmanları temin etmen kaplumbağaları aldıktan sonra rahat hareket etmeni sağlayacaktır.

Hepinize çok teşekkür ederim, en yakın pet shoptan yavru bir kaplumbağa almadan önce büyük olanları kurtarma konusunda dikkatli olacağım :)
Olivia-peter, verdiğin link çok işime yaradı fakat hala daha kuru alanı nasıl oluşturacağım ile ilgili endişelerim var, sence nasıl yapabilirim, en iyi kuru alan nasıl olur veya senin kuru alanın nasıl ? :)

Kuru alan biraz da alacağın akvaryuma göre değişir. Çok güzel ve kullanışlı hazır kuru alanlar var arkadaşlar kullanıyor ve hatta tanıtımları var forumda, eğer daha uygun bir şey yapmak düşünürsen el yapımı kuru alanlarda var.

Link te çeşitleri inceleyebilirsin.
mailto:/forum/Forum-kuru-alan.html?page=2&datecut=9999

Ben geçiş akvaryumu kullandığım için kuru alanı yine bu konudan örnek alarak kendi akvaryumuma göre kendim yaptım.

kuru alan bölümünde el yapımı veya hazır kuru alan örnekleri var oradan inceleyip bakabilirsin. özel yapım akvaryum yaptırırsan cam kalınlığı yeterli olduğu taktirde akvaryum üstü camdan kuru alanda yaptırabilirsin.

Eğer ömürlük olacaksa nasılsa enden ötürü kendin yaptıracağından kuru alanıda yaptırabilirsin. Hazır akvaryumlar balıklara göre imal edilip genelde dar oluyor. Yani ne boyda, kaç tane hayvan olacağını belirtirsen uygun akvaryum ölçülerini hem geçici için hem ömürlük için söyleriz. Bu karardan sonrada ekipmanlar ve kuru alan için tüm gerekenleri belirtiriz. Zor değil ama pet shopların yanlış yönlendirmesine gitmemek için burada kararlaştırmak iyi olur.

En iyiside önce sistemi kurup sonra hayvanları edinmek. Böylece hiç sorun yaşanmaz. İki yavru alıp şansa bırakarak ilerde aynı olurlarsa bir farklı cins edinmekte mümkün.

Ben size emre abinin akvaryumunun linkini veriyim
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html
Bende emre abinin iki akvaryumunun arasinda bitane yaptirdim MAS akvaryuma yaptirildi yine ikimizinkide cam kalinligi kuru alana gore ayarlandigi icin sorun olmuyor hazir alirsaniz akvaryum ustu kuru alan yaptirmak sikinti olabilir kendi akvaryumumun linkinide veriyim size ama konu biraz karisik son halini 22.sayfada gorebilirsiniz
mailto:/forum/Konu-yeni-akvaryumumla-birlikte-yeni-sorularim.html?page=22
Ayrica sitede el yapimi kuru alan ornekleri de cokca mevcut

Kalinlik balik akvaryumlarindan 1-2 mm kalin olmalidir

Hem Neslihan ın verdiği kaplumbağa bakım kılavuzu hemde Ali Sarp ın verdiği akvaryum linkleri yardımcı olur.
Hatta İstanbul da isen ve ben güzel bir sistem kurabilirim dersen MAS güzel bir kaplumbağa bahçesi yapar.

Kaç aydır kaplumbağalarla ilgili bilgi edinmeye çalışırken bir kişi bile bulamamıştım benim gibi düşünüp yardımcı olacak, hepinize çok teşekkür ederim.
İki tane kaplumbağa bakmayı düşünüyorum. Çok büyük ve kalıcı bir şey yaptırmayacağım şimdilik. İkisini de idare edebilecek, kurulumuyla başa çıkabileceğim bir teraryum yapmak istiyorum. Şimdi forumdaki kuru alan çeşitlerini daha detaylı inceleyeceğim.
Bu arada AEK malesef İzmir'de oturuyorum

teraryum alma uygun ölçüde akvaryum al. teraryumlar, belli bir boya kadar kullanılabiliyor su hacmi kısıtlı oluyor. gereken yükselti imkanı sağlanmıyor.

izmirde altın akvaryumdan 100 lt üstü su alan hazır akvaryum almıştım. böyle bir şeyi ara akvaryum olarak alabilirsin.
mailto:/forum/Konu-benimkilerin-yazlik-akvaryumu--10001.html

perseus' Alıntı:
Kaç aydır kaplumbağalarla ilgili bilgi edinmeye çalışırken bir kişi bile bulamamıştım benim gibi düşünüp yardımcı olacak, hepinize çok teşekkür ederim

Aslinda google a su kaplumbagasi yazinca direk cikiyor site :)
Saka bi yana foruma hosgeldiniz kaplumbaga almadan arastirmanizi da tebrik ediyorum

Cem abi o zaman yakın zamanda ilk işim bahsettiğin altın akvaryuma gitmek olacak, tavsiye için teşekkürler. Şimdi teraryum yerine akvaryum bakıyorum ve kuru alan için şunu buldum: mailto:/Penn-Plax-Turtle-Topper-Kaplumbaga-Platformu-780-REP600,PR-8304.html sizce nasıl? Bu kuru alanı getirtebilirsem söylediğin altın akvaryuma gidip buna uygun akvaryum bakacağım.

Alisarp, teşekkür ederim. Kaplumbağalar ne kadar dayanıklı görünseler de çok hassaslar, küçük yaştayken kötü bi şekilde öğrendim bunu, onlara gerçekten çok dikkat etmek gerekiyormuş :)

Penn Plax guzel bir urun kullanan arkadaslar var memnun olduklarini belirtmislerdi hatta videolu tanitimi vardi galiba yanlis hatirlamiyorsam.
Ebatlara dikkat etmeli. Akvaryum uzerine oturan bir urun oldugu icin genislik onemli. Hatta bence urun alinmadan once akvaryum alinmali.

topperı alırsan akvaryum eni 35 cm'den kısa olmalı yoksa üstüne oturmaz. bombeli akvaryum almayacaksın düz dikdörtgen olacak. rampa giriş ölçüsü ancak 15 cm'den kısa kabuk boyu olan hayvanların sığacağı kadar.daha büyük olanlar giremez.

Geri