Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhabalar

burada yeniyim,kendimce bir yavru kaplumbağa akvaryumu yaptım ama birkaç sorum olacaktı bana yardımcı olur musunuz? Öncelikle resim atıyım fikriniz olsun🥰

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 59
Foruma hoşgeldiniz.

Ampul spot tip bunlar haddinden fazla ısı verir. Kullanacağınız ampul eski filamanlı 40-60 watt armut ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul olacak. Bu konuda bilgi verdim.

Tabandaki quartz kum bu olmaz. Resler kum yer quartz sivri ve keskin kenarlıdır. Hayvan yediğinde batar ve tahriş eder. Reslerde 0.5-1 mm aralığında sarı silis kum kullanırız. Tercihen vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. Bu sterilize edilmiştir. Sadece tozunu yıkarız.

Kuru alan olarak alternatif birşey koyun. Taş soğukluk verir, düşüp hayvanı ezebilir. Bunlar gibi gözenekli taşlarda zararlı bakteriler oluşabilir. Kir tutar. Hayvan altbağasını ve derisini çizebilir.

Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.

Şu sekılde kuru alanları mevcuttu Çimen kısmı çok döküldü ve kaldırdım bende. Gözlemlediğim kadarıyla kum yemediler kumda yumuşak aslında ama beyaz kumda mevcut olmadı onu koyarım alt tabana. Ampul ise 50 Watt ama sıcaklığı çok olmuyor anlamadım.hatta o yüzden yakınlaştırdım biraz mesafesini.Sabah akşam 2 şer tane yem verıyorum.bır de karides verıyorum bu şekilde beslemem doğru mu acaba?

Bir de bundan sipariş ettim bekliyorum gelmesini.kayaları kaldıracağım yüzme alanları geniş olsun istiyorum

Geri