Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

messi & neymar yemek kavgası ve yaralanma

barcelona41

Bronz 4 Üye
arkadaşlar yemek konusunda 2 tane olunca bazen birbirlerinin ağızlarındakileri koparmaya çalışıyorlar bugün ayrı ayrı yem verdim fakat 2. yem yerine 2side aynı yeme yöneldi yerken ufak bir arbede yaşadılar ayrıldılar hemen aman 1 tanesinin boğaz kısmında sanki ufak bir yaralanma oldu gibi sanki deri kalktı gibi kesiklik gibi birşey görünmüyor. sadece deri kalkmış gibi ufacık bir kısım resim ekliyorum bir problem yok gibi gayet normal yaşıyor ama sizden bilgi almak isterim. resimde alttakinin boğaz kısmında diğerinin tırnağı sürtmüş sanırım.

mailto:/1h/j/ulqg4.jpg

Yemleri vermeden önce çok ayrı köşelere çekin . Ondan sonra yem verin . Ben resimde pek net göremedim . Yaralanan kaplumbağayı yakından çekmeyi deneyin

Cvp: RE: messi & neymar yemek kavgası ve yaralanma

mertcanerdinc' Alıntı:
Yemleri vermeden önce çok ayrı köşelere çekin . Ondan sonra yem verin . Ben resimde pek net göremedim . Yaralanan kaplumbağayı yakından çekmeyi deneyin

tam boyut derseniz aslında belli oluyor boğaz kısmında bi deri kalkması gibi birşey var alttaki öndeki olan kaplumbağa. açıkçası benim gördüğümde resimdeki kadar tam boyutta anlaşılıyor. bu arada yemleri farklı yerlere çekip veriyorum ama işte bugüne kadar hiç olmayan birşey oldu kavga etmediler de sadece ikiside yemi ısırdı diğerinin tırnağı ona takıldı sanırım olay bundan ibaret.

Cvp: messi & neymar yemek kavgası ve yaralanma

o deri çıkmaya yakınsa ısırma sonucu yerinden kopmuştur. altındaki kalın deride tahribat yoksa sorun olmaz. bu tip ufak sürtüşmeler yaşanır. elden yeme noktasına gelmişler gibi. bu şekilde yemleme yaparsan problem kalmaz. veya ayrı köşelerde yemi göstererek suya bırak.

cem' Alıntı:
o deri çıkmaya yakınsa ısırma sonucu yerinden kopmuştur. altındaki kalın deride tahribat yoksa sorun olmaz. bu tip ufak sürtüşmeler yaşanır. elden yeme noktasına gelmişler gibi. bu şekilde yemleme yaparsan problem kalmaz. veya ayrı köşelerde yemi göstererek suya bırak.

kalın deride problem yok gibi. örneğin su yüzüne kafasını çıkartıp hava alıp şişme falan oluyor problem yaşamıyor. zaten elime alıştılar elimi görünce hemen koşuyorlar yem için. akvaryumuda sanırım sevdiler. ayrıca uvb ve ısı lambası var ama ben yinede kabuğuna jel sürüyorum haftada 2 defa sorun olur mu?

sakın o jeli çöpe at o zararlı bir ürün. ahşap verniği gibidir. kabuğun hava almasını önler. plakaları atmasını zorlaştırır. dolayısyla gelişimine zararlıdır. altında mantar ve bakteriyi hapseder ve gözlerini kör edici özelliği vardır. uvb ampul olduğuna göre devit dahi kullanmana gerek yok.

cem' Alıntı:
sakın o jeli çöpe at o zararlı bir ürün. ahşap verniği gibidir. kabuğun hava almasını önler. plakaları atmasını zorlaştırır. dolayısyla gelişimine zararlıdır. altında mantar ve bakteriyi hapseder ve gözlerini kör edici özelliği vardır. uvb ampul olduğuna göre devit dahi kullanmana gerek yok.

uvb lamba ile gelmişti zaten 2 defa kullanmıştım söylediğiniz iyi oldu bir daha asla kullanmam. zaten ben doğal yaşamalarını doğal olmalarını istiyorum. şuan fosil kayadaki bitkiyi yemiyorlar ama sanırım ileride yerler :D bitkiyi yemeleri sorun olurmu? jel dediğim şey bu arada deep fix turti clean jel diye geçiyor.

evet o jelden bahsediyorum. bitki gerçek bitki ise yemeleri mümkün. plastik ise salınım yüzünden en başta çıkması lazım. ipek yapraklı olanlarda üzerinde yosun veya gıda artığı varsa ona sebep ısırıp parçalarlar. normal yaşında ise 6 cm kabuk boyuna geldikten sonra ot türevli yem yeme durumları başlar. 8 cm gibi dediğin işe girişirler.

kısaca bunlar bitki düşmanıdır.

cem' Alıntı:
evet o jelden bahsediyorum. bitki gerçek bitki ise yemeleri mümkün. plastik ise salınım yüzünden en başta çıkması lazım. ipek yapraklı olanlarda üzerinde yosun veya gıda artığı varsa ona sebep ısırıp parçalarlar. normal yaşında ise 6 cm kabuk boyuna geldikten sonra ot türevli yem yeme durumları başlar. 8 cm gibi dediğin işe girişirler.

kısaca bunlar bitki düşmanıdır.

teşekkür ederim bilgiler için o jelden bir daha kullanmam hediye olarak verilmişti bi işe yarar diye sürmüştüm. ama fosil kayayı falan çok sevdiler. boğazındaki durum umarım ciddi birşey değildir. yemek yiyebiliyor ve normal yaşayabiliyor şuan sıkıntı yok gibi.

Problemli bir görüntü yok. Kızarıklık dahi yok sanırım. Bu tip yem itiş kakışı yaşanabiliyor. Zarar vermek için özellikle yapılan saldırılar dışında ciddi yaralanmalar olmaz.

Geri