Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Michelangelo'dan garip sesler

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhabalar

Michelangelo şu sıralar nefes alırken bariz bir şekilde ses çıkartıyor ama çıkan ses hırıltı gibi değil. İlk başlarda tırnaklarını cama sürtünce çıkıyor sandım çünkü aynı öyle bi ses var. Çanta fermuarını hızlıca açıp kapattığınızı düşünün o çıkan sese çok benziyor.

UVB lamba hariç hiç bir eksikleri yok, geçenlerde 2 tane büyük yemi yutmaya çalıştı ondan mı acaba? 2 gün geçti halen geçmedi..

Ek olarak, yüzmesi, yemek yemesi ve kuru alan kullanımı gayet iyi hatta son zamanlarda kuru alanı daha sık kullanmaya başladı önceden pek oralı olmazdı

Ali, ses çıkarma devam ediyorsa nefes almada bir sorun var demektir. Yemler zorlasa çıkartjrdı benceki iki gün etkisi sürermi, sanmıyorum.
Kuru alan kullanımı artmasıda aynı ana denk gelince üşütme ihtimalini değerlendirmekte fayda var.
Biraz daha gözlemle derim. Su ısısı 28 altına inmesin. İki gün daha devam ederse yada daha önce başka belirti olursa veterinere götürmen gerekir.

Cvp: Michelangelo'dan garip sesler

Suyu o zaman ben 30a getireyim, 1-2 gün daha bekleteyim sesde azalma olmazsa veterinere götürürüm.

Şöyle de bi durum var, Sakaryadaki veterinerler pek anlamıyor bu işten inşallah bir sorun cıkmaz

Benim kaplumbağam da bir kez resmen inledi ama 1 saatliğine. o sabah 3 tane sera raffyi tek seferde yutmuştu. normalde bölerek yiyordu ve daha 4cm olduğu için tek seferde yutmasından dolayı o sesleri çıkarttı. boğazında takıldığını düşünerek tekrar elimle küçük parça yem verdim ve o şekilde kesildi, yani yemden olmuştu. ama iki gün boyunca yapıyorsa bence yemden değildir.

Ali arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş, veteriner konusun da İstanbul'a yakınsın (Diğer büyük illere nazaran) eğer durum devam ederse kısa bir İstanbul gezintisi yapabilirsin aslında hem senin hem kaplumbağan için iyi olur. Durumlar müsaitse tabi.

Bugün veterinere götürdüm. İnceledi iyice, anormal bir durum olmadığını söyledi.

Gerçektende anormal bir durum yok sadece nefes alırken sanki bizim burnumuzun tıkalı olduğunda çıkarttığımız nefes alış sesi gibi ses duyuyordum. Veterinre götürdüğümde o sesi de duymadık halbuki evde duymuştum. Orada kaplumbağa besleyen diğer asistanlar da vardı onlar bu durumun normal olduğunu kendilerinde de olduklarını söylediler.

Genel olarak söyledikleri, Burnunda akıntı yok, ağzını açmıyor, yememezlik yapmıyor, yüzmemezlik yapmıyor kabuğu gayet sert, suları sıcak, oldukça da hareketli. Gayet sağlıklı dedi.

hayvan büyüdüğünde burundaki tıkanıklığı yok etmek için ağzına su alıp burnundan fışkırtır. seninki daha ufak olayı bilmiyor. iyi ciddi bir sorun olmadığına sevindim.

İyi olmasına sevindim.Okudukça korktum :(

Geri